Thursday, May 31, 2012

Warung Mak Teh Mee Banjir Udang Kuala Sepetang

Jika korang berjalan jalan ke Taiping Perak mungkin tak lengkap jika korang tidak berkunjung ke Kuala Sepetang.. apa yang best kat sana? sudah tentu la dengan mee udang dia hohoho..

Di Kuala Sepetang ada beberapa warung mee udang yang sangat terkenal, tempat untuk menggemukkan badan.. pernah masuk tibi, majalah, surat khabar bagai.. blog lagi, jangan cakap la, semua nak story kan.. antara warung yang famous amos ialah Mee Udang Mak Jah dan Mee Udang Mak Teh.. tapi untuk entry ini aku nak story satu tempat makan je la.. gila kah aku nak makan sampai kedua dua tempat haha..

Ok mari kita meliur liur diri tengok gambar mee udang daripada Warung Mak Teh Mee Banjir Udang.. ha! baca betul betul.. ada perkataan banjir udang kat situ...

Jangan Risau, untuk sampai ke sini, on je GPS korang kompom tak sesat.. paling senang kalau ada member orang Perak bawak dia sekali.. Warung Mak Teh Mee Banjir Udang ni ada kat tepi jalan.. nampak je dua ekor udang terkebil kebil matanya...

Terdapat tiga jenis hidangan.. ada mee udang RM 6 ringgit, ada yang RM10 dan ada yang RM12.. kitaorang semua order yang RM 6 je.. tak pasti apa beza ketiga tiga jenis hidangan tu, sama ada size kah apa kah.. sesetengah blog cakap beza pada jenis udang, ada udang laut, udang ternak dan udang air tawar.. datang sendiri dan tanya baru tahu..

Tengok la banjir tak banjir udang dia hahaha.. mahu tujuh ekor udang dalam satu mangkuk, aku makan pun mee dia dah dekat nak habis tapi udang dia banyak lagi.. kuah dia pun tak cair sangat dan tak pekat sangat.. sedap jangan cakap la.. eeemmm

Part yang paling best ialah menyantap udang udang dia.. segar pun segar.. juicy lagi tu, wah sungguh enak sekali hahaha.. tapi aku syak udang yang kitaorang makan tu adalah jenis yang diternak.. well sebenarnya aku tak reti nak bezakan jenis jenis udang.. aku bantai je, semua sedap bagi aku grrrrr...

Beginilah suasana kat Warung Mak Teh wing sebelah kiri.. ada lagi satu wing sebelah kanan.. time lunch hour, cuti sekolah dan weekend kompom ramai orang kat sini..

Oh ya, kalau korang tak boleh makan udang.. alergi gatal gatal katanyerrrr, korang boleh order makanan lain.. ada je goreng goreng..

Ok itu je la, datang tepeng jangan lupa singgah di Sepetang tau.. bukan Sepitang ya, Sepitang tu kat Sabah.. memang tak rugi, antara makanan must eat kat Perak..

Alamat:
Warung Mak Teh Mee Banjir Udang,
Batu 19 1/2, Kampung Tebok,
Jalan Kuala Sepetang,
34750 Matang, Perak. 

Tag: Tempat Makan Yang Best Kat Perak, Mee Udang Kuala Sepetang, Makanan Sedap Di Perak, Jalan Jalan Cari Janda hahaha..


23 comments:

MizzTina said...

meriah udang!!!

Cik Kamoo said...

Dah pernah pergi dekat sini....mee goreng dia sangat sedap tau!!! Lepas nie nak repeat ...


Baru nie pergi warung mee udang mak jah, tapi tetap mee goreng udang mak teh terbaik!!



http://secretwordfromheart.blogspot.com/2012/05/jalan-order-dan-makan-mee-udang-mak-jah.html

kay_are said...

aku kampung kat taiping pun tak pernah g tempat ni bro.. mane ntah lokasi dia aku pun taktau.. aku tau zoo ngan muzium je..

amna said...

woa... feveret ayah n ibu ni. yang dekat area2 johor takdak ke??

Chic Na said...

ingatkan kuah yg banjir, rupanya udang. terbaek lah mak teh. :)

Aien Alien said...

udang yang banjir daa...banyak. hehe.


Kuala Sepetang pun banyak agas selain udang...hehe..Hutan Paya Bakau Kuala Sepetang :D

blog-tips-kurus said...

mujur gambarnya tak keluar...

lapo! lapo!

si robot comel said...

dulu aku ada pi kedai mee udang kat sana,pestime try makan kat sana, dia tny nak udang 6 ke 10?ingatkan berapa ekor udang jadi order je 6. Rupanya saiz udang tu,patutlah tgk meja sebelah kenapa udang besar, hehe.

Rtp Farra Arisha said...

omg it looks so so delicious! abu, treat me that kind of mee udang once i be in Malaysia. wink wink

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

aku bukan pengemar udang.. jadi xkn ke kedai ni..huhu

Rain said...

snap guna kamera apa? gambar sharp, cantik! tergoda okay.

" wah komen yang tiada 'udang' "

KhaiRin : anies said...

sedapnya..tp org resdung cm sy tgk je la...

syafiqakarim said...

kalau aku makan kan bu,
confirm sebulan alergic. haha

Lea Isnawi said...

siap bg alamat lagi tuuu

ntah bila boleh terjah

nampak mcm sedap

Ainn Hazwany said...

sedapnyeeee udang tu !!! Kriuk kriuk bunyi perut ni :)

~SaL IjOu~ said...

aku x ley mkn udang..nnt gatal idung..eheh~

p/s: ko tu kan YB..busy manjang..mcmna la nak jumpa~ =p

ABU said...

hahahahahaha.. ya baru perasan weekend aku jarang ada kat rumah lately.. asyikkk jalan je kerja hahahaha..

tirahzairi said...

wowww...mmg meriah....nk gak!!!

Ninaaa said...

eh ini ke yg pernah masuk majalah 3 tu? kalau yeaa, aku pernah pergi! sedap baqhang!

Sayidah Nafisah Ruslan said...

boleh try kalau dah smpai perak nanti :)

Puteri Iqa Izyan said...

perghhh. feveret ni udang.

kalau udang dia banyak konpem kena bawak bekal ubat resdung. haha

syakey said...

lapiaqqq! (cara cakap terlebih over utara style)

haha

Afzainizam said...

hamboiiii udang banyak tu yg lazat tuuuu...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy spray paint caliper brake disk kereta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!