Friday, May 4, 2012

Anak Monyet Yang Kasihan

Kasihan betul tengok anak monyet ni.. tadi masa pegi out station dekat Kuala Pilah pegi satu ladang ni aku nampak dekat dengan tempat tinggal pekerja ladang tu ada anak monyet.. sedih tengok anak monyet tu dengan luka kat leher, pastu dengan perut diikat tambat kat satu tiang..

Tanya apesal buat macam tu.. kasihan la, boleh tak lepaskan.. pekerja bangla tu cakap dia nak bela anak monyet tu.. tanya lagi, apesal tak letak ubat..  dia cakap dia tak tahu nak letak ubat apa, dia just letak Vaseline, bongok!! Vaesline bukan ubat luka.. then aku dengan kawan aku check ubat apa yang ada dekat pondok pekerja tu.. nasib baik jumpa minyak gamat, bangla tu tak tahu minyak gamat boleh buat ubat luka.. suggest kat dia letak minyak gamat kat baby monyet tu.. kasihan dowh..  

anak monyet sedang memakan seulas nangka.. kecik je dia.. nampak kurus dan sedang bersedih, mesti dia rindu kat emak dia kan....

33 comments:

eyqa amin said...

huarghhh!!!! siryesly, knape xkaC lepas je anak monyet tue?? ~.~

Ezad Skytech said...

kesian giler anak monyet ni..kenapa luka2 tu?

Cik Yatt said...

wlaupon aku tak suke monyet..tapi ksian..

iema ackles said...

kesian...kesian...kesian....
bangla 2pon 1, laen kali tnye la orang...

mizzkechique said...

kesiannya.. :(

Fakhrul Haiyin said...

kesian eh. bangla tu ndak tau guna minyak gamat. lol.

syakey said...

dia simpan monyet ni sbb nk guna utk kerja kot?

kesian monyet tu. haih

YOUsoF said...

Kesiannya.. Luka², nampak lemah, sedih je..


Harap² bangla tu jaga elok² la kan.

syafiqakarim said...

curi je bu.buat anak angkat,bela
elok elok.kesian.

[sutera kasih] said...

kesiannya ank monyet tu...huhu

Nafisah Ruslan said...

alahai sedihnya dengan monyet ni.. kesian dia..

Woofer Storm said...

kecian anak monyet ni..ermmm jauh jalan tu bro..

#jom outing ioi mall main bowling,..ada fb tak bro??

Woofer Storm said...

kecian anak monyet ni..ermmm jauh jalan tu bro..

#jom outing ioi mall main bowling,..ada fb tak bro??

kura said...

kejam nau si bangla tuu. esh. esh.

Cik TeN10 said...

Ya Allah kesiannya.. Npe la disiksa binatang tu.. Kesian dia smpi kurus kering mcm tu..kl nk bela, bela elok2 la kan.. Huhu

Rtp Farra Arisha said...

i feel very sorry for the monkey. semoga lukanya cepat sembuh!

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

alahai cam nyesal lak buka entri ni..membuatkan akak rasa sedih melihat mata si anak monyet yg sayu..


apa kabarla dia agaknya? agak-agak sembuh x luka dia lps ko buh ubat gamat tu?

Mizz ErMa said...

kesiannye monyet tu..nasib baek tuan belog ada sebagai penyelamat..

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

orang cakap monyet ni nakal...
tapi..

ia hanya seekor haiwan...

jgn la berbuat demikian kepada ia..

Hanif said...

Kasihan aku tengok haiwan ...
geram lak aku tengok macam tu haiwan tu..hisss!!!
Support me by daily voting me Blogger Of The year..boleh kan...

O CIKTEDDY said...

er ank monyet ni baru sudah mandi ka?

Alia Nur Jazlia said...

Sedihh, bergenang air mat tengok anak monyet neyh.

ABUUUUUU !!!!! LAMA GILA XMAI BLOG. NTAH INGT KA DOP DEKAT ALIA. SOBBBS3 ! HAAHA.

Rain said...

muka dia pun aku sebak tengok.. dia perlukan kasih sayang belaian mak dia.

walaupun banyak je kera duk berkawan ngan aku, sampai panjat2 dinding bilik ni hah, kadang2 takut sebab dia ganas, tapi tak sanggup nak halau dia jauh.. dia pun nak hidup dan lapar macam kita juga. ada perut ada la rasa lapar

APAN said...

naya...nak bela tpi x tau pape...itulah manusia...jngn bila dah sihat nanti, dia buat lauk sudah...

leher luka, tu pasal dia ikat kat perut. ok lagi gari terus ikat kat leher anak monyet tuh...tahniah bro sebab ada gak usaha mendidik penternak mcm tu...

CiK FizA said...

ciannye anak monyet tuh ! Huu. takot tengok. Huu >.<

bagus la awak ! kalau awak xde kat tmpt 2, msti keadaan monyet 2 lg truk. ;(

Btw, sy follow cnie. hee ^^

delarocha said...

kena dera ke ni?

Dba Dealova said...

kesiannya anak monyet tu.adoii hai si bangla ni kalau tak tahu nape lah tak tanya orang.

Black Jeepsu said...

kesiannya~emmm

sha my heart said...

letak vaseline, kira ok la dia letak juga ubat. hehe~

kesian pula kat anak monyet ni.

adan said...

aku taktahu bangla sebijak itu.. =="

Afzainizam said...

oohhhh tak sampai hati nak tengok benda ni kena beri tahu Perhilitan supaya dapat tindakan segera..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy repair seat kereta berlubang

ciK LyndaWawa said...

ada lagi kidagah anak monyet...kesian.kesian.kesian

Aien Alien said...

alaaaa...kesian!!


sedih tengoknya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!