Thursday, January 26, 2012

Raya Cina Di Time Square Dan Mid Valley Aje (Tak Balik Kampung Jumpa Sanak Saudara Pun)

Cop!! korang buat apa cuti CNY dua tiga empat lima enam hari ni.. apa?! duduk kat rumah aje?! tak remaja la korang ni hahaha.. pegila kuar jalan jalan ka, masuk hutan ka, window shopping ka.. window je ya  tengok daripada jendela, jangan beli kalau tak perlu.. membazir even stock clearance pun jangan beli.. kah kah kah..

Gua pulak baru sahaja semalam semalam hangout dengan kawan gua yang dah lebih setahun tak jumpa.. setahun..err jap kira kira lebih kurang la kot.. ya la kan, semua dah busy dengan kerjaya masing masing (alasan gua) hehehe.. so, kitaorang lepaking kat Berjaya Times Square merayau sampai tutup kedai semua..

Padahal memang dah tutup pun kitaorang sampai sebab nak tengok midnight movie Underwaterwold..

 Berjaya Times Square, view pada waktu malam dengan tanglung bukan original.. kurang manusia..

Ugly candid picture, padan muka hahaha.. Dr Faisal dan Dr Hairudin..

Dr Hairudin bersama Dr Abu dan Dr Riko... eh! tak kitaorang dua bukan doktor haha..

Juga pegi Mid Valley dan Garden.. Chinese New Year, tentu saja Garden dengan tema CNYnya.. merah, kau mampu!! hahaha..

 Gua keding dengan kawan gua taf.. takut..

Kawan gua dan kawan gua.. berangan..

Ini gua dengan kamera kawan gua.. pun berangan jugak!!

Antara view lawa yang korang boleh tengok sekarang di The Garden Mall.. 

Ok, komen gua pasal movie Underworld Awakening 2012.. cerita dia macam simple sangat la, tak best serupa tiga Underworld yang sebelum ini.. serius..

Dan gua jugak baru tahu perkataan "Jadah" tu boleh digunakan dalam Bahasa Melayu Piawai (dapat diterima sebagai yang rasmi atau yang sah).. dalam translate filem Underwaterworld tu ada dialog "Apakah Jadah itu?" telah digunapakai.. disebut oleh bapa si David time bunyi Lycan yang besar tu datang mengganas ke tempat Vampires..

Sebelum ni main sebut je kan.. ingtkan bahasa campur rojak.. lemah!! no-wonder aku hampir gagal bahasa melayu time SPM dahulu kala hahaha..

44 comments:

BENA said...

ape ke'jadah' semua ini ? hehehe :P

cop ! cool weyyy camera LUMIX ! aku nak pinjam ! hehehe :)

Cik TeN10 said...

pic last tu awesome!! aku suka !! :))

Yatie Awang said...

akak pun tak pergi mana2 duk kat rumah je, tenggu Abu ajak keluar tak ajak2..kalau tak boleh makan free, Abu kan suka makan...hahaa

ABU said...

oh ya la kak yati.. Baru perasan kali ni tak de letak gambar makan hahaha... Tak sempat tangkap gambar, melantak kepsi laju2 sbb lapar yg amat..

fathiahRAIHANA said...

dalam suma gmbar muka hinchek ABU ni ceria gilaaaaa Hahaa.

Raya sakan eh. kami tak pi mana punggg T_T

Rtp Farra Arisha said...

hehe, syok sungguh hang out dengan kekawan lama...:) you guys seem extra cheerful!

APAN said...

agak kesat giler maksud jadah tu.membe2 yg terterima pekataan tu harapnya xtau la maksud sebenar...
ooo...x bes ke...out of list la nmpknya...

Gombug said...

Dapatkan memori 50GB simpanan foto, muzik, video dan apa sahaja untuk telefon anda secara percuma hari ini dari www.Gombug.net! Sebelum 31 Dec 2012 - http://www.gombug.net/v1/BM/

harrazdani said...

waaa dah main kamera laaa en abu skrg..;)

Umie Artoqiemie said...

perghhh tak ajak.. haha..
ehhh ade dalam kamus gak rupanya haram jadah haha!!

chemay said...

yang sorang tuh muka macam samsuddin amin.
kannn.
:)

Lea Isnawi said...

cantiklah sausana mall dgn tanglung2

KhaiRin - anies said...

xsesak ke shopping tu ngan amt bangla n indon? hehehe

~SaL IjOu~ said...

aku ikut cik Dill balik perak..whihii~ ;p

Anak Wak Mail said...

meriah time square malam2 tahun baru cina ek..

apa kejadahnya abu asyik berangan..haha

Aki said...

aram jadah oh tu jadah.. ha ha ha.. sa baru tau juga oh abu.. thanks share.. ha ha ha..

onie said...

onie tengok gak awakening 3D punya,walaweiii..boleh la... perkataan jadah tu macam tak ley bla sebenarnya,kuikuikui..tapi dalam kamus pon ada, zasss saja la,haha...

Cikpuan rara said...

vahhhh sume dokter eh?

ABU said...

onie.. wah tengk 3D.. lama dah aku tak tengok 3D..

puan rara..dua orng tu je dr.. yg lain tak..:D

Hanif said...

wah!! sakan bergambar nampak...
entri ini dah jadi kamus Dewan Bahasa Pustaka...hehehehehe
JOkes bro..

syafiqakarim said...

abu ceria gila siot.
haha kejadah g Time square tak roger aku dohh -_____-
kawan kawan abu hensem doh.haha

ok.abu rajin mencari.clap clap

Ezad Skytech said...

da lama aq tak jenguk TS,Mid Valley ni walaupun dekat je...haha...rugi tak pergi sana masa CNY....boleh la bergambar sakan kan...hee~

semutsengal said...

tak sesak ke.tak sesak ke.tak sesak ke.tak sesak ke. ?


aku ingat nak beli GF sebijik lah. Macam cool je.

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

haha aku dok umah tgk tv n blogging je rya cina ni.. perghh kamera lumix :D

Hanif Idrus said...

Kamera canggih dan mahal tuuuu

YOUsoF said...

Raya cina aku sempat makan², karoke² dan jalan².. Kan best kalau KL sebelah Kota Tinggi.. hahah

Kekedingan akan terserlah bila berdiri sebelah orang taf. Aku faham tu! ;D

Aku tak tengok lagi cerita tu, ada kata mantap.. Apa kejadahnya semua tu?

rozeeta rashid said...

raya cina saya jenjalan dengan member jugak.

eh teringat pulak kat kedai portuguese grill fish kt midvalley. sedap!

akoo pae said...

hoishh bjalan sakan ye dr.abu...hhaha

wah.wujud rupenye pkataan jadah tuu..keh2

Aien Not Alien said...

tanglung masih tergantung lagi....meriah dalam merah..


*baru tahu "jadah" tu boleh guna... :)

Fatin Mraz said...

suka gambar2 di sini! =P

hassy chan said...

untungla cny leh kuar.. ak duk umah je weiiiiiiiiii..
jeles ngn ko nih hahaha

jadah ak x tau..
kejadah ak tau hehe..
sme ke mksd dia??

[sutera kasih] said...

hahahah prasan jgk yg dorg guna words JADAH tuuu...lucu niiii

abu, ko xplg kmpg ka????nahhh berCNY ba dia sama para doktor hehe

ABU said...

samah je kot..

cuma ada imbuhan 'ke' je.. kata dasar drpd 'jadah' jugak hahahaha..kot

ABU said...

sutera.. ndak bah.. di sini jak aku.. bulan tiga baru balik kg..:D

fakhri khairi said...

perghhhh pegi time square tak ajak weyh. eh, ada gambaq shamsudin amin kat sini?

anamizu kaito said...

perhhhh sakan hang out!!

wahhh taffnye kawan2 ko abu!

solo lagi tak tu??


kirim salam kat beliau.. hahaha








luv,
cik ana

Ct Arina said...

ce dulu tanye kawan bape harge kamera lumix tu. cantek aaa ^^

hara said...

rayo sakan noo..
untungla ad kamera hensem..
yg tak hensem pn jd hnsem, haha ;p

syakey said...

okeyy aku pon baru tau jadah tu hape kebende. -___-

aik abu, berangan title dr kerrr. :P

Anif Abdullah| AA said...

time camni the garden sure la gempak view dia..lagi2 kalau ade kamera al-canggih camtuh..haha

jadah?haha.. baru tahu yg nih..

amna said...

CNY g kenduri kawen je..
huhuhu.. merah menyala makngah

Azham Vosovic said...

lawa la pic2 kt entry ni....

ada bakat jadi model plak korang ni heheheheh....

cantekk said...

amboi sonok nye...aku cny balik kg beb..sonok betol cuti2 ttibe kna tuko tayor..hancuss plan/rm aku

Afzainizam said...

uihhhhh ko tak balik kampung ke Abu... beb layan chinese new yerrr kat KL pun best gak kan.... yupppp ko mmg sentiasa ceria antara reramai jejaka di gambar tersebut

۞۞۞۞Salam Maulidur Rasul۞۞۞۞
diy pemasangan carpet dan insulflex lantai kereta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!