Sunday, September 16, 2012

Baju Tema Annual Dinner Pop Colour

Aku ni tengah pening pening kepala ni.. konon je la pening nak fikir baju apa nak pakai time annual diner company tempat kerja aku nanti..emm diorang nak buat kat cyberjaya katanyerrr.. fofular la tu.. dengan tema pop colour..pop colour ni ikut fashion sama je dengan colour block..

So korang tahu tak pop colour tu macam mana, yang perempuan tahu la kot agaknnya sebab match and wear ni perempuan memang pakar.. ni yang aku jumpa masa menggoogle..

Ni Hana Tajima.. baju dia pakai ni kira pop colour jugak la kan, tapi ini versi muslimah punya.. colour colour striking..

Versi blouse dan baju tak cukup kain lebih kurang macam ni la.. kalau kat internet macam ni yang paling banyak dia tunjuk.. 

Tang lelaki memang payah sikit.. kalau beli baju pun mungkin sekali je boleh pakai, jadah apa nak pakai seluar colour striking di kehidupan seharian.. baju jaket colour terang terang.. macam clown fish pun ada hahaha.. 

Kalau nak berpesen pesen ni kena berani.. kalau tak berani kena booo orang lain tak payah la cuba try pakai.. sebab tu korang tengok cuma orang yang kompiden level dia tinggi je yang dress-up macam ni.. tapi kalau takat nak pakai annual diner tu boleh la kot.. ikut tema..


Kalau aku kacak macam diorang ni mungkin kompiden jak aku pakai baju ni pegi opis hahaha.. tapi tak sesuai dengan industry pulak.. ni orang kerja artis artis magazine hiburan hiburan boleh la.. 

Tengok kau mampu macam ni, dengan seluar pendek bagai hahaha, kasut warna ijau.. tengok grand harga dia pun grand.. tak mampu nooookk!!

So rasanya aku nak gi uptown shah alam je nanti cari baju dan seluar yang ada tema tema pop colour/ colour block.. kalau boleh nak yang tak striking sangat, boleh pakai hari hari lain.. kalau malas sangat pakai je la Baju Melayu.. seluar colour lain baju colour lain..sampin satu colour lain pulak hahaha..

Baca Entry:
Annual Diner Tema Color Pop Di Syberview Resort & SPA, Syberjaya
Susahnya Nak Dapat Lucky Draw Hadiah Superb

Tag: fashion baju annual dinner, fashion pop colour, summer colour block, baju pelik pelik, pop ye ye.. 

10 comments:

[sutera kasih] said...

aku setuju cdgn last ko tu hhaha

ko pakai baju mlayu kaler lain, seluar kaler lain, samping kaler lain..konfemmm macho !

syakey said...

skrg pesyen pakai la kaler hape pon tak matching pon tkpe. nampak plek pon tkpe. boeh beri alasan, ni fesyennnnnnnnnn.

haha

zila manaf said...

setuju2 biar masuk paper depan.....kelassss

meisnani said...

top : yellow/baby blue
bottom : grey

it would be nice.. that's my opinion

Ezad Skytech said...

kalau nak try sesuatu yg baru..kena la berani kan...hee~

> haha...aq sokong idea last ko tu..baju melayu colour lain..seluar colour lain..sampin colour lain...unik kot...HAHA...

ch000tz axoera ヅ said...

Hamboyyyyy the colors sooooooo the stalista hehe

kay_are said...

tak minat sangat kaler2 striking camtu.. bese hitam putih biru.. tu je r tiap mase huu

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

hahaha..cara gak tu pakai baju kaler lain..suar kaler lain..samping kaler lain..mmg menepati tema sgt haha tp pastikan striking kaler ye #sambil membayang keenseman si abu

Puteri Iqa Izyan said...

errr. tak penah pulak dengan pop color. :P

tp cantik jugak kaler lain2 gini. hehe

Ash Give said...

klik like komen satu satu* :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!