Sunday, January 22, 2012

Leman Nak Pegi Kuala Lumpur Tinggalkan Mak Ayah Dia Kat Kampung Didalam Kesedihan

Hidup kat kelompo ni memang jauh beza dengan hidup kat kampung (ayat klasik).. daripada segi budaya pergaulan dan suasana dia memang lain (ayat klasik lagi).. kalau dalam tivi drama atau filem ada je ayat "engkau Leman kalau duduk kat Kuala Lumpur kena hati hati, jaga diri baik baik.. jangan tianggal solat" pesan emak Leman kepada anak kesayangannya itu.. "kalau cuti panjang sikit jangan lupa balik kampung jenguk mak dan ayah kat sini, mak dan ayah dah tua.. tak de siapa nak jaga" tambah emak Leman lagi...

Sebenarnya gua bukannya nak cerita pasal si Leman yang nak pegi kelompo tinggalkan mak dan ayah dia kat kampung.. gua nak cerita pasal housemet gua yang minat tengok cerita korea.. maksudnya kat sini gua nak cekpat housemet gua sendiri..

Kitaorang sehousemet lebih kurang dua bulan dah, ofkos la dia lelaki tak kahwin lagi dan tidak mempunyai anak.. gua perasan dia suka tengok cerita korea sebab tiap hari gua dengar orang cakap korea daripada bilik dia.. tak de la dia nak bawak orang korea lepak kat bilik dia pulak kan.. so kesimpulanya dia suka tengok cerita korea la..

Sofar gua tak dengar lagi bunyi lagu lagu k-pop.. maksudnya dia layan movie atau drama korea jak.. k-pop k-pop ni dia tak main..

So apa masalahnya dengan cerita korea?.. masalahnya di sini dia ni pengotor (tak de kena mengena)..

bilik gua besih...eh bukan.. ini bilik miss whatever..

Gua ni tak de la pembersih sangat pun, tapi kalau dah tahap pengotor dia ni memang gua tak boleh bla.. ada ka patut sampah dia dia longgok kat dapur, sampai berulat dan bau busuk.. abis stoken dan kasut gua kena rogol pupa lalat, banyak pulak tu eeewww.. toilet pula dia tak reti nak jaga, tahu dah kongsi toilet pandai la jaga.. tak sensitip langsung.. gua nak duduk berak pun tak selesa.. terpaksa la gua mengamalkan prinsip "Bersih Berak Bersih".. bersihkan toilet dulu pastu berak kemudian bersihkan toilet semula.. oh malang dapat housemet yang pengotor, nak bagi tahu pun tengok macam dia lebih tua daripada gua, eh perasan sendiri kah gua ini haha....

Jangan pelik kalau gua cakap gua tak kenal sangat dengan housemet housemet gua ni.. sorang tu gua sehousemet dengan dia dah setahun lebih, nama dia kalau tak silap Ken, dia ni tak de masalah sangat.. yang minat korea ni gua tak kenal langsung.. reasons, masing masing sibok jarang duduk kat rumah.. kalau ada pun duduk bilik masing masing.. tak pernah borak togather gather ke hape.. biasala kelompo, errr KL la sangat, gua kat Puchong je pun.. emmm lebihkurang je..

Kesimpulanya, tahu dah diri tu besar panjang pandai pandai la jagan kebersihan.. kalau dah hobi mengkotorkan diri pun jangan la sampai libatkan dan susahkan orang lain.. errr macam bukan kesimpulan je ayat ni..

Ok!! ramai ramai jom layan lagu korea.. " Sorry sorry sorry sorry.. Naega naega naega meonjeo Nege Nege nege ppajyeo.. Ppajyeo ppajyeo beoryeo baby.. Shawty shawty shawty shawty.. jadah jadah apakahjadahnya"..

50 comments:

Fatin Mraz said...

itu baru 2 bulan. mm.. housemate pengotor ni mmg x leh terima lah..esp. bab toilet tuh kan..

kalo ari2 gitu..fedap dibuatnya..
so apa langkah terbaek?

Anak Wak Mail said...

haha,,memang menyampahlah dengan housemate camtu kan..hihi..mesti bosan giler kan rumah ko,,housemate semua buat hal sendiri je..

rozeeta rashid said...

hahaha. tergelak2 baca post nih. eeii geli la orang pengotor ni. ambik sampah busuk tu letak dalam bilik dia. haha.

Cik TeN10 said...

ahaa.. aku penah alami situasi mcm ko ni.. geram jugak la.. aku mmg cerewet bab kebersihan ni.. aku suka ngemas tp aku cukup pantang kl org suka sepah2kan.. malas ngemas tu satu hal..tp bila org dh tlg kemaskan boleh plak dgn serba tak salah dia sepah2kan.. rasa mc nk lempang je lelaju smpi senget.. ssh jgak kl org yg tak prihatin ni.. tak pikir psal org lain.. pape pn ko sabar je la.. tegur la elok2.. harap2 dia sedar yg dia tu pengotor.. huhu

blog-tips-kurus said...

amat panjang tajuk itu..

*saye baru jumpa J-Pop, tak main le K-Pop ni.. (",)

dill said...

oh. tidak ade housemate.

sekian.

dill.

Gen2Merah said...

ahahaa.. malang betol lah kan kalau dapat housemat yang pengotor... kita yang terpaksa cover2 kan semuanya..

Apik Pehe said...

hahaha..orang duk sapu..esoknya kotor balik

Yatie Awang said...

tak suka tak suka hahhaha...sediakan rotan kat rumah ek..kalau dia buat lagi siap dia hiihih

Hairun Azmi Hashim said...

Simpati...

Jom join Giveaway Sulung Miecyber's Blog.

http://www.miecyber.com/2012/01/giveaway-sulung-miecybers-blog.html

hassy chan said...

orang cm tuh memang tempah kaki tau hahahaha...

Hanif said...

Pernah hadapai masalahyang sama satu bilik hostel kat U...aku sound direct ajer...terus tak tegur walau satu bilik..ehhehhehe
Tapi bilik bersih lerrr

Azham Vosovic said...

kah kah kah....

entry emo skit kali ni hehe...

aku kat asrama pun sama, toilet tu semua org xnk cuci...berak pandai! tak reti nak flush pon kdg2...gelinya!

~SaL IjOu~ said...

aku pun x berapa nak paham nape org bley jadi sgt pengotor~ (--")

Izz Faizah said...

errrr...sye mmg tk boleh dgn org pngotor ni trutamanya bab toilet...malg pmpuan yg dpt housemte awk tu...keh3

ekin alias said...

sekang dok bilik single... takde rumet... HAHA

justin lover said...

hoho...baling je smua bj rumate tu kuar,haha^^

TiraPengemis said...

cantek gilerrrrrr bilik...huhu

Aien Not Alien said...

jadi....terpaksa la jaga kebersihan sorang2 sebagai kesimpulannya....



*sabar banyak2...dugaan berhousemate :)

ABU said...

Nampaknya macam tu la kejadiannya huhu.. Teerpaksa la..

si robot comel said...

tak boleh buat laki lah mcm ni,haha.

pernah sound dia tak?

ABU said...

Tak pena sbb kitaorng pun jarang jumpa.. Lagipun dia rasanya lagi Dewasa drpd Gua segan bagi tahu.. Sepatutnya dia faham2 sendiri sudah..

ekabukanmakcikkau. said...

hermm weh asal kau tak buat tajuk entri ni " asal housemate gua suka korea,dah la pengotor haktuihhh " . mesti hot entri kau nanti . *serius haha

Daddylicious said...

bilik miss whatever bukan main lagi...

Lea Isnawi said...

oh.mesti stress je kan
nasib die bukan rumate ko

dan harap2 dia bukan bakal suami aku

hahaha

Paris Lipton said...

dulu housemate gua pon pengotor, phm phm perasaan kau, phm, phm....

Original CikTeddy said...

er..geli3.haha

fathiahRAIHANA said...

Eww asal pengotor sangat -.- geli betul.



aiseh yg bawah sekali tu plg best:D
sempat lg tu sorry sorry, hahaha.

Mohammad Salehudin said...

ye perkare biase dialamai oleh aku di rumah sewa :D

Cikgu Ma said...

kalo aku protes hempas pintu ke, tarik muka 14 ke..heehe

disebalik tabir | AIR TANGAN

Afzainizam said...

yupppp aku juga tak suka pengotor.... yang jadi masalah adalah cawan.... cawan bersepah sana sini..... selagi ada cawan semua diguna tanpa basuh sebijik pun...

parahkan kalau dapat member camni...

adohhhh.. belum lagi pinggan masak magie masuk bilik berbulan-bulan...

jauhhh lerrr

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
Diy neon Ledd Strip pada kereta

onie said...

adik onie yang laki darjah 6 peminat k-drama..haha...lagu pon siap hafal,gila betol

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

huhu kebersihan rumah melambangkn sikap individu itu sendiri kan :D

ABU said...

Tau tak pe semua cwan dn pinggan abis kena guna..brsepah kotor..
Btl saiazuan.. Keperibadian dapat dilihat drpd pembersih ke tak orng itu..

Anonymous said...

akhir nye mohd abu che pat housemate die sdri..da x dpt thn gelora kemarahan r tu..hik3 :p

BENA said...

pehhh , pengotor sampai keluar ulat , adoiii . cepuk je budak cam tuh wey abu. hehee :)


#blog aku sekarang > http://inibena.blogspot.com/

chemay said...

nasip baik lah rummet chemay tak pengotor.
hehe.
takpelah abu,
nanti abu sound je direct.
senang cite.
:)

schaze zainn said...

pe kata ko buat notes tampal kat pintu bilik die.
senang sikit buat mcm tu

#aku pun tak suke orang gi tu
kite dok ramai2 ni kene gak jaga perasaan org lain.
kalo aku, aku sound setepek time tu gak.

adan said...

untuk housemate pengotor ko tu dapat housemate pembersih cam kau kan.. haha

sha my heart said...

kesian kat ko, weh.

aku bab toilet tu, memang aku sound je la..

ko letak je la memo kat tandas tu. nanti dia faham2 sendiri la.
aku pernah buat macam ni, berkesan juga.

kadang2 kita tak perasan apa yg orang lain tak suka. kalau tak ditegur, sampai bila2 pun tak tau.

Cik TeN10 said...

wehh kau tak terasa nk update blog ke ? hahah :D

aziekz said...

wat undang2 dlm umh tu..kjap..lntik dulu sape ktua umah..pastu kuatkuasa kbershan..he,xleh hdup la pgötor..mm,dia tu klu kuar smart x..klu kmas,abs la aweqs2 ttpu..

ABU said...

ten ten: kemalasan melanda.. baca blog orng je dua tiga empat lima enam hari ni..:D

afzainizam said...

sebab tu lahhh orang bujang sekarang pakai beli bungkus atau makan luar ajerr.... tak yahhh basuh cawan pinggan...

satu lagi masalah tandas tu mmg lerrr kalau kencing tak pernah ada yang nak pump jamban..


issshhhh aku geli nak guna...mmg aku amok sapa yang tak pump tandas tu...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
demam hyperthermia hypothermia

Liyana Zahim said...

Kau sound die skalilah weh.. Geli aku! Pngotor amat..

ciK LyndaWawa said...

hah..nak tanye ni..naper setiap citer mesti ade kolumpo...citer melayu kolumpo......macam takde tempat lain kan...

syafiqakarim said...

kalau aku jenis sound.lagi lagi perempuan.memalukan.
tulis note weh.pedas2 pula cili.
spe baca sendiri terasa.

APAN said...

sama mcm aku la...aku ni pun sewa bercampur ngan 2 org lagi housemate.masing2 x kenal...tpi alhamdulillah ok lagi setakat ni.ada gak la isu2 kecik.biasa la tu...kepala lain2.yg penting hormat mghormati.haha...

kalau yg tua pd kita, mmg pyh sikit nak tegur.aku pun ada rasa mcm tu gak.ikut je la...

syakey said...

ala, lagu sorry sorry dah lama la abu, ce nyanyi lagu latest sikit. hahah

eh, tak risau ke karang housmet ko terbaca blog ko karang ada perang dingin pulakk XD

Anonymous said...

haha..klakar la bro versi pekejadah tuh.itu bley tahan lagi,laki perangai cam tuh.cam aku ni pompuan,citernyer last week.baru pegi kursus seminggu,sampai rumah dah malam,esok tuh keje.nak tido la.b4 tuh nak g toilet.nak basuh muka.dengan mata tak mampu nak buka tuh dgn gaya dah pegang berus gigi,sekali tgk sinki.masyaAllah!!!berlumut!siap ulat air lagi atas sinki tuh.bukan tuh aje.lubang jamban dah itam.uweekkkkk......ruang tamu n dapur tak yah cakap ar.tong sampah berulat.ruang tamu penuh rambut.sepanjang seminggu 3org hosmet aku berstatuskan anak dara yg da bley kawin bley dok dlama umah camtuh!!??bilik dorg tak yah cakap la..cam tongkang pecah,cam kandang babi semue ade...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!