Saturday, December 31, 2011

Goodbye 2011, Welcome 2012

Goodbye 2011 and welcome 2012.. apa yang korang dapat sepanjang tahun 2011, kalau tanya aku emmm.. tak banyak perkembanyan kot, badan je yang kembang.. lemak tepu di sana sini hahaha..

Menurut sains berapa jangka hayat manusia sekarang? usia korang berapa sekarang? berapa yang korang dah pakai? berapa lagi yang tinggal? untung kalau tidak dijemput pulang dengan cara yang sadis dalam masa terdekat.. nauzubillah.. sama ada sedar atau tidak kubur sentiasa melambai lambai kata mari.. tapi bagaimana dengan iman, persediaan untuk berhadapan kepadaNya.. marilah kita fikir bersama sama ya, disusuli dengan tidakan remedial action..

Sepatutnya sepanjang 12 bulan yang lalu sudah banyak pencapaian yang awesome kita perolehi, peningkatan ekonomi diri dan keluarga.. takkan nak macam tu je kan, kawan kawan dah maju ke hadapan sedangkan kita duk asyik macam tu je.. tak kahwin kahwin lagi.. damn!! kahwin jugak yang di sebut hahahaha

Kalau jodoh dah sampai kahwin la, apa lagi nak tunggu.. yang paling penting rancang perjalanan hidup, nak kahwin usia berapa dan persediaan darisegi ekonomi, kemantapan zahir dan batin, bersedia tuk menjadi seorang suami atau isteri yang tiptop, barula boleh proceed.. betul tak..

Apa apa pun mari kita mengucapkan selamat datang kepada 2012, semoga apa yang dirancang untuk tahun 2012 akan tercapai dengan jayanya aminn.. mari buka lembaran baru, azam yang baru.. kalau azam 2011 tak tercapai carryforward la pegi tahu 2012.. berapa kali nak carryforward itu terpulang hahaha..

Btw, tahniah kepada korang yang berjaya mencapai azam tahun 2011, menjadikan ia suatu kenyataan well done..

gambar hiasan

33 comments:

Yatie Awang said...

carryforward ye....tak kan tiap2 tahun azam yang sama je..hehhehe...

apa2 pun selamat melangkah ke tahun aru, InsyaAllah..tinggalkan apa2 keburukan dan ambillah ikhtibar darinya untuk memperbaiki diri kita supaya menjadi lebih baik dan berjaya...

p/s: jangan makan banyak2 tauuuu...

Nalisa Syahira said...

selamat tahun baru ler , hihi

Rtp Farra Arisha said...

i wish you a very happy and blessed new year 2012! hopefully there will be a change to all of us menjelang tahun baru yang akan tiba pada jam 12.00 malam ini! :)

ekin alias said...

happpyyy newww yeaaarrrr~

eddy syrol said...

semoga tahun 2012 lebih berjaya yaw :)

~SaL IjOu~ said...

tahun 2011 adalah tahun turning point dlm kerjaya aku~ skrg ni tga menambah berat bdn sambil tunggu result posting..hehe~

samat tahun baru Abu..moga impian ko tercapai..^^ all the very best utk segalanya..~ =)

storyfromme said...

selamat tahun baru :)

Miz Novexx said...

selamat tahun baru Abu
semoga happy selalu <-- pantun 2 kerat tu :D

dill said...

abu ensem,

selamat tahun baru~

dill.

Azham Vosovic said...

Selamat Menyambut Kedatangan Tahun Baharu 2012!

Anif Abdullah| AA said...

abu,makin berisi la. haha

selamat tahun baru!!:D :D :D

semutsengal said...

hai abu kacak, selamat bertahun baru yaa.

TiraPengemis said...

selamat pengantin baru...
eh salah....
selamat tahun baru...
hehe..

hassy chan said...

lebar benor senyuman ko hehe
hepy new year abu!!...

KhaiRin said...

slmt pengantin baru abu..eh silap!
slmt thn br abu!

Gen2Merah said...

salam Tahun 2012 Abu.. semoga akan terus lebih bersemangat menuju ke hari2 yang indah

Fathiah Hamim said...

happy new year :)

mohdhazlan Dreadlock said...

slmt thn baru :)

Cikgu Ma said...

waaaa...senyuman tahun baru ke tu?mcm x ikhlas jer..hek3..sowi, gurau jerkkk...=)

TiraPengemis said...

jejak terakhir sblm sy pergi... :(

peRmaTa_ aGamA said...

selamat tahun baru..

m0ga hari yg mendatang lbih bermakna n dredhai Nya..

~ sharing is caring..(^_~) ~

Juliet_iRa~" said...

selamat tahun baru abu..:)

semoga azam tahun ni bakal tercapai..ehhe

Wilayah Sepet Kuku said...

As salam,

Happy new calender 2012...

Anak Wak Mail said...

selamat tahun baru Abu!

Apa azam kau tahun baru ni??jadi suami kepada anak orang?hahaha..

YOUsoF said...

Syukur kita masih dapat peluang jumpa tahun 2012 ni kan.

Umur bertambah, harap² usaha kita pun lebih kuat nak tambah amal.

Aku dah agak kau mesti ada sebut pasal kahwin.. Kalau dah ada calon, dah ada kemampuan dan keyakinan masuk minang je wahai Abu! heheh

blog-tips-kurus said...

hey abu enchem!!
(ok, jgn muntah!!)

∫êℳå ℋiℳå₩åℛï said...

selamat tahun baru dan menambah angka ketuaan anda
huhu

cantekk said...

slmt tahun baru 2012 abu..=)

ena meina said...

hepy new year abu :)

ena meina said...

hepy new year abu :)

Afzainizam said...

.... Insya Allah taun depan saya harap terbaik dari sebelumnya....

semoga hari mendatang lebih baik dan semoga tercapai apa yang diimpikan :)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
goodbye 2011 and welcome 2012

APAN said...

ada satu mende yg mmg lama dah aku nak buat.cuma duit je xde.....nasib baik semua sempat setel sebelom 2012 :)

ciK LyndaWawa said...

owhsem...=]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!