Friday, August 5, 2011

Sesi Berbuka Puasa Dikala Orang Belanja

sebok berkomentar.. aku pung sebok update status fb
Petang semalam adalah sesi berbuka puasa ramai ramai satu department.. bersama bersekutu bertambah mutu di bawah satu bumbung Department Quality Health Saftey Security and Environment QHSSE (makaih panjang nama kau!!).. bersatu seperti kaum muhajirin dan ansar, rela berkorban harta dan nyawa hahaha.. makan kat mug-mug.. bukan mak-mak..

old style fashion.. cover pipi chipmunk Hani, consume betri kalau kena snep.. ciss!!

Yeala.. sekali skala, lagipun ada orang belanja, sedekah amal jariah dibulan ramadan yang mulia ini.. semoga rezeki lebih bertambah murah kepada En Fadir.. aku apa lagi.. kalau barang free laju sajooo..hahahah..

Best jugak bekumpul satu dipartment ni.. HOD je tak de.. sebab dia dah tak remaja dan tak ranggi macam kitaorang.. hehehe.. ah! kompom dia tak kan terbaca post ni la..

Lagipun jugak kali ini sekali tuk farewell dua orang rakan sekerja bos kitaorang AVP dan sorang auditor dah nak benti, dapat kerja lain.. eh ye ke farewell, suka hati je aku hahaha.. alaaa macam makan makan meraihkan perpisahan.. sebelum mereka berangkat pergi jauh dan tak berkolaborasi lagi dengan kitaorang yang masih tinggal kat sini..

Alia gambar ko tak catek.. limited edition saje nak upload, rasakan hahahaha

Ucapan aku, semoga korang sukses selalu.. itu sajoh..
Oh! satu lagi.. selamat menjalani ibadat puasa.. jangan nakal nakal di tempat kerja baru.. :D




45 comments:

k e y r i said...

untungla dapat makan luar.. aku sebulan ni makan kat dalam asrama je. isk3 bile la IPG ni nak benarkan kitorang sem1 bawak kereta utk keluar masuk maktab T_____T

Syazwan Che Deraman said...

makanan orang belanja selalu sedap sedap..
best woo dapat makan luar ngan kawan kawan..

selamat berpuasa bro.
have a good day :)

tia @ Ini Kisah Tia said...

huiyoooo . sate banyak wooo ~

SoLy SoLicious said...

waahh...makan org belanja ni best..hihi

Mohd Khairi Khadzir said...

haha mkn free memg sdap! haha ...

apik pehe said...

mak aih..banyak kot makanan itu..hehehe

Shamsuddin Amin said...

suka la ko kan... haha

ArulchelseA said...

tu yg best tu..mknan pling sedap mknan free..kih kih kih

rara pinkmafia said...

mkn buka org blanja mmg besh =)

Far8 budak baik said...

pehhhh kauuu kene blnje laju jr..
aku pun nak jugakkkkk..
mmg klo kene ajak ikot lahh..
biar lahh x tahu nk gi ngan ape pun..
hahahahahahaha

Tea Dno said...

yang penting makanan tu nampak sedap. lalalal.

cantekk said...

amboi..meriah tol makanan =D

NURUL NADIAH MAMAT said...

sapa tak nak kalo org blanje...ahahaa.......

muka en.abu mcm penat je.....?

Aki said...

ba,saya bila ko mo blanja Abu.. Haha..

syrupmasin said...

ohoii sate itu :D

cucu umie said...

untunglh dapat makan free kan..hohoho

WZulhilmi said...

ya. ya setuju dgn komen org yg mengatakan muka anda penat. ke terlepas sahur nih? hahaha

lilypelangi said...

untung la ad orang blanja :D


psst , mnta skit satey :p

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

wah! meriahnye lah makan.. mkn free hentam byk2 bro..haha..

selamat berpuasa dan berkerja jugak! :)

Fathiah Hamim said...

haha sibuk update status.

Lalalililulu said...

bile nk blanje aku buke?

cayob said...

Salam, ini nak beritahu ko geng....aku nak promosi blog..siapa2 je....jom lah ikut....sepanjang bulan ramadan ini. tolog2 kawan bah....huhuh....

pergi je di http://cayob.blogspot.com/2011/08/segmen-c-ayob-promosi-blog-secara.html

sleeping_maniac90 said...

wah seronok nye mkn freeeeeeeeee...
btmbh sodap la msa bbuka sbb xyah byor hak3..

yatie Awang said...

dah memang benda free bestkan hahaha...tengok satey teliuq pulak

[sutera kasih] said...

sedaplah orang belanja, semoga org yg membelanja tu bertambah rezeki sebab belanja bang buuuuu hehe

nfdeeda_zubir said...

untunglah abuu orang belanja.
cer belanja student cam aku ni, ada faedah sikitt..

Bella Bell said...

ok.. selamat berpusa.. dan selamat berbuka puasa.. dan selamat berterawih... dan selamat hari raya..


semua aku dah wish khas untuk ko.. heheheh!!~




^^

Wanie said...

makan free syiok la..nampak sate menyelerakan je..huhu..

dill said...

syoknye weh~

dill.

nurAMALLINA said...

best ahh orang belanja. wuwuwuwuuuu

adan said...

wei,aku kalau kena belanja laju gak.. abu ko belanja aku sahur dan berbuka la.. boleh?

Shawn Razaleigh said...

untunglah orang bolanjo, makan bosar yedak?

jom singgah

Amy Syaquena said...

salam kenal dan selamat berbuka puasa, amy singgah sini dan follow , jemput ke belog amy.ada contest sedang berlangsung ,menangi fridge magnet , hamper dan cederahati dari Sinar Raudah..

muhamad hanif said...

woooo !


berbuka ke kenduri tu ABU ?


HAHHAHAHAHAAH

aleen aiden said...

aku nak cube anta proposal nih.suh kau blanje.boley gitu?hak2

Nurnajwa said...

Waseh, bertmbah2 la berat ABU pasni ;D

Cik Ca'ah said...

ahhhhh,nikmatnya makanan free. kui3

Khairil said...

oh..suka le berbuka puasa mcm tu...makan free..hehehe

hamba Allah said...

untung laaa dapat makan freeeeeee....huehuehue

Ezay Hadry said...

ade orang belanje berbuka..best2
makan free pe lagi makan banyak la...hahaha

Bro ahmad said...

wahh bestnya..meriah kalau ramai2 ni

YOUsoF said...

Tiba² aku rindu saat berbuka percuma macam ni..

Gambar atas sekali macam ko tengah tekan mesin kira² nak bayar semua makanan tu la ABU. hahaha

alif haris said...

orag blnje mesti best :D hahaha

amir aizat said...

bestnya abu, bila nk bukak pose kat luar nih,huhu

ayie said...

perrghh besnye time keje ada orang belanja yee..hmm nak keje la cepat..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!