Saturday, August 3, 2013

Baju Melayu Baru: Tahun Ni Tak Beli Baju Melayu Baru

Baju melayu tuk aku selalunya baju melayu yang ditempah..satu sebab problem pada size badan aku yang kecik even size xs pun still nampak macam pakai kain langsir, kat bahagian tangan dan kaki mesti mengelebeh..yang kedua aku suka pilih sendiri material dan design baju..design tak de la vogue sulam sulam bayai macam artis..sebab aku suka yang simpel je..

Tapi kali ni aku dah decide raya tahun ni aku tak pakai baju melayu baru..pakai je baju raya tahun tahun lepas punya..
Berapa tahun ni asyik buat baju melayu baru je..fikir fikir rasa macam membazir pun ada jugak..ye la baju melayu aku tak pakai sangat pun..pakai time raya je.. kalau kat rumah memang tak la aku nak pakai baju melayu hari hari..

Selalu pakai masa pegi solat jumaat atau time solat magrib je..tu pun jarang, ikut mood, pakai baju melayu pun yang dulu dulu punya.. baju masa zaman study kat uni..kalau gi solat jumaat gerak daripada tempat kerja pulak aku biasanya pakai baju kerja je..

See..nampak kan..baju melayu banyak banyak nak buat apa..kalau boleh pakai jalan jalan kat sunway ka midvalley ka pavilion ka tak pe la jugak haha..

So, raya tahun ni pakai baju melayu tahun tahun lepas punya..tu je aku nak bagi tahu grrr...
Siang tadi aku gi sunway beli baju ni haha.. sebab sale maka aku pun teruja sampai beli dua pasang, harap aku tidak membazir hehe

11 comments:

syafiqakarim said...

haha
asal ada baju melayu,ok lah tu.
membazir pun tak elok.


power abu pegi sunway tak kabo.
:|

Zuan said...

huhu shopping tak roger :p

~SaL IjOu~ said...

dua pasang ok la tu Abu..ada back up~ ^^

Masha Meisters said...

satu kepujian buat si lelaki...tak kisah pun takde baju raya kan....hehe

Zuan said...

Salam Aidilfitri dari Blog Uncle Zuan dan Saiazuan Blog :)

Syazana Zainn said...

hi abu. selamat hari raya

haha

dah wish kat fb, insta, tuiter, sampai ke belog.
mihmih

:D

p/s: over kau kalau nak sulam2 baju melayu tu. haha

anif abdullah| AA said...

ehem2 selamat hari raya abuuuuuu :))

amir aizat said...

Samalah saya, hehe

HeNRieTTa JoSe said...

Xpe...bli mna yg nk pkai jerr..klu x, nnti membazir plak...neway...chnatek jerr dua psg bju tu....

HeNRieTTa JoSe said...

Xpe...bli mna yg nk pkai jerr..klu x, nnti membazir plak...neway...chnatek jerr dua psg bju tu....

Tetamu Istimewa said...

Assalamualaikum, singgah dan follow di sini. Jemput ke blog saya pula ya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!