Saturday, August 3, 2013

Baju Melayu Baru: Tahun Ni Tak Beli Baju Melayu Baru

Baju melayu tuk aku selalunya baju melayu yang ditempah..satu sebab problem pada size badan aku yang kecik even size xs pun still nampak macam pakai kain langsir, kat bahagian tangan dan kaki mesti mengelebeh..yang kedua aku suka pilih sendiri material dan design baju..design tak de la vogue sulam sulam bayai macam artis..sebab aku suka yang simpel je..

Tapi kali ni aku dah decide raya tahun ni aku tak pakai baju melayu baru..pakai je baju raya tahun tahun lepas punya..
Berapa tahun ni asyik buat baju melayu baru je..fikir fikir rasa macam membazir pun ada jugak..ye la baju melayu aku tak pakai sangat pun..pakai time raya je.. kalau kat rumah memang tak la aku nak pakai baju melayu hari hari..

Selalu pakai masa pegi solat jumaat atau time solat magrib je..tu pun jarang, ikut mood, pakai baju melayu pun yang dulu dulu punya.. baju masa zaman study kat uni..kalau gi solat jumaat gerak daripada tempat kerja pulak aku biasanya pakai baju kerja je..

See..nampak kan..baju melayu banyak banyak nak buat apa..kalau boleh pakai jalan jalan kat sunway ka midvalley ka pavilion ka tak pe la jugak haha..

So, raya tahun ni pakai baju melayu tahun tahun lepas punya..tu je aku nak bagi tahu grrr...
Siang tadi aku gi sunway beli baju ni haha.. sebab sale maka aku pun teruja sampai beli dua pasang, harap aku tidak membazir hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!