Saturday, June 29, 2013

Membuat Perbandingan Harga Tiket Kapal Balik Kampung

Ya mari kita membuat perbandingan harga tiket kapal terbang balik raya..diantara syarikat penerbangan Air Asia, Malindoair dan MAS..

Sama macam kita kalau nak shopping lah..kita kena buat perbandingan harga..kalau balik kempung aku tak kesah sangat pasal service kat atas kapal..aku yang penting sampai dan harga murah..bab makan kat dalam kapal tu, tak makan pun tak pe..

Masalah sekarang aku ni..aku kira dah lewat beli tiket, sekarang dah berapa haribulan..beberapa hari lagi kita nak puasa..pastu nak raya..kalau beli lagi lewat mesti harga lagi mahal..

Aku tak discus dengan bos aku lagi bila aku boleh balik raya..tapi yang pasti aku kena balik Sabah 5 hb sebab tiket from KL to KK aku dah beli, tinggal lagi beli tuk KK to LD dan balik sini TWU to KL..
So aku kena discuss dengan boss aku berapa lama aku boleh balik cuti raya? dan berapa haribulan aku kena balik sini?, by next week kena dapat confirmation..so itu yang search harga tiket tu..

Kat bawan ni gambar yang aku snapshot..perbandingan harga tiket kapal terbang di antara 3 syarikat penerbangan, flight daripada Tawau to Kuala Lumpur..nampaknya AA nama je sayrikat tambang murah..tapi tak de lah semurah mana pun..lain lagi kes kes tertinggal kapal bagai macam aku dulu hahaha..sejak dua tiga menjak ni pun dah banyak isu AA.. dah kena kritik oleh media massa dan ahli politik, padan muka grrr...

9 comments:

fa sham said...

wow AA ke yang last tu mahalnyer...
hehe salam kenal add lah blog saya yer...

http://lollista.blogspot.com/

Khai♥Rin : anies said...

Slps beberapa kejadian,sy prefer MAS.biaq mahai asai ati puas...Pasni plh MAS je..tgk ss kt ats...jauh beza

Yousof Ngadi said...

Tak tau lagi nak naik kapal yang mana blik raya ni hihi..


Apa² pun aku doakan kau bangun awal siap awal² gerak awal² supaya tak tertiggal kapal. hehehe

Umie Artoqiemie said...

Semua dah dabel price.. aku ni pun belom booking lagi aiyoyo~

the malay male said...

nampak macam MAS paling murah... atau saya yang salah tengok.

ciK LyndaWawa said...

naik malindo je.. heheh

dear xila said...

oo tawau ke? tix tahun dpn nk ke malibu boleh dpt 100++ kot haha tibe2

fasham said...

huhu minta maaf ye tolong add sekali lagi ..blog ada masalah so semua frenz hilng ....

http://lollista.blogspot.com/

Syazana Zainn said...

tawau? bukan ko lahad datu ke? hmm

btw, wish yuuu jgn lewat atau tetinggal 'belon'!!!

kalau x raya la ko sensorang kat kl. hikhik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!