Monday, April 29, 2013

Berlainan Fahaman Politik, Jangan Gadoh Terok Sangat

Sedikit hari lagi pilihanraya umum negara yang ke 13 akan berlangsung..sekarang ni tempoh untuk berkempen, masa untuk gantung gantung bendera, masa untuk menaburkan segala janji janji manis kepada rakyat seantero alam.. masa untuk memikat hati pengundi pengundi..

Dalam facebook aku dah naik pening dah tengok post post pasal politik..macam biasalah kita selalunya baca komen komen sekali kan..aku tengok orang yang berlainan fahaman politik ni bagi komen macam nak begadoh dah..kalau face to face mahu tak betumbuk diorang tu semua haha.. harap time ni je la kan..habis PRU13 nanti harap harap semua akan kembali seperti biasa..jangan gadoh gadoh..tak baik, mayat kita bukannya boleh bergolek sendiri masok dalam lubang kubur..

Berlainan pendapat itu bagus..tapi biarlah dengan cara yang betul, hormati pendapat orang lain, pung pang pung pang undi nanti pun korang sendiri je yang tahu, hak di tangan masing masing..tak yerr gadoh terok sangat..

Apa apan pun selamat berkempen kepada ahli ahli politik..semoga negara kita akan terus aman..

11 comments:

Khai♥Rin : anies said...

once nk bukak mulut ckp psl politik..cpt2 tkr topik ;-)

Cik Fiza Comel said...

mayat kita bukannya boleh bergolek sendiri masok dalam lubang kubur.. kan ?

tak baik bergaduh. x payah la sampai bermasam muka. entah2, org yg kita musuh 2 yg akan mandikan & kapankan & semadikan kita. >.<

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

dobar2 den tunggu ari ahad ni

Liyana Zahim said...

Ini kalilah!!

[sutera kasih] said...

bkin sakit kepala kan hehe

Cik Yatt said...

memng tak kenan kalau nak gado2 jekan..

anamizu said...

guwa mmg nyampah je kalo gadoh bab politik2 nih..


hamboii Abu. kemain lagi tu baju melayu =P


*lama x dtg. bz sikit :(

xila dot said...

kaler baju tu...motip sgt ngeee

Syazana Zainn said...

marilah mari
pergi mengundi
ayuh tunaikan kewajipan pada negara.
hahaha

:3

FiftyNine said...

Pasca PRU pun jadi masalah sampai tak bertegur sapa pasal politik je..

FiftyNine said...

Tapi best juga masa musim PRU ni ramai2 dua2 belah pihak berebut nak gali lubang kubur bila ada kematian..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!