Friday, January 18, 2013

Restoran Alicafe Tiga Rasa USJ Sedap Boleh Tahan


Dulu blog ini banyak berkongsi pasal makan makan.. tapi sekarang dah jarang sangat.. bukanya tak de bahan, cuma macam dah malas sikit nak kongsi story tempat makan.. seiring dengan kemalasan mood nak blogging..

Memandangkan malam ni angin ada baik sikit..so ini dia aku nak story satu tempat makan yang sedap kat  USJ Subang.. kat Subang ada banyak tempat makan yang best sebenarnya..

Retoran ni di namakan Restoran Alicafe Tiga Rasa.. ha! jagan hengat Alicafe 3 in 1 je yang ada.. restoran pun ada jugak ok..

Menu masakan adalah berasaskan masakan melayu.. sedap boleh tahan jugak rasa dia.. 

Asam laksa, bihun susu ikan, bihun tom yam dan banyak lagi boleh menjadi pilihan korang.. masa ni aku order bihun tomyam..

Restoran Alicafe 3 Rasa.. kat area Subang.. tempat makan selesa dan bersih, boleh makan kat dalam kawasan beraircond atau kat luar bagi yang smoking..

Nasi Goreng Kampung dia pun meriah..

Bihun tom yam aku.. ada beberapa ekor udang berenang renang.. pedas kemain..


Ada muka Haniz Zalikha tampal kat dinding kedai makan dia.. boleh menaikkan nafsu makan korang supaya makan banyak banyak dan datang lagi next time hahaha..

Sapa nak cari restoran ni, nah alamat.. masukkan dalam google map/ GPS korang..
Alicafe TigaRasa Restaurant 
No.8 Jalan USJ 10/1H,
Subang Business Centre,
47620 Selangor.
Tel: 03-80119412


Tag: tempat makan yag best kat selangor, tempat makan yang best kat subang, jalan jalan cari makan di subang, masakan melayu di lembah klang, bihun sedap, gambar masakan melayu, gambar haniz zalikha kat dinding..


12 comments:

Wadi AR said...

amboui. tahan napsu sikit abu

the malay male said...

nampak mengiurkan

Cik TeN10 said...

Tgk tomyam ko tu pn dh terasa kepedasannya ! Cewahh hebat kan aku..hahahaha

Ye lah..musim sejuk gini membungkus je la kejanya.. Nk buat ape lg.. Si hoii tu mmg menempek je la depan heater tido smpai terpeleot..kdg2 aku dok berebut nk dok depan heater ngn dia..hahahhahah

Cikgu Ma said...

nasi goreng kg tu....mcm sesuai buat nasi kenduri jerr...hehe

Puteri Iqa Izyan said...

plating cantik pun buat nafsu makan membuak-buak. hihihihi

sha my heart said...

wah, nampak sedap. Aku paling suka tom yam. Bihun tom yam, sedap wei.
Harga bagaimana?

khairul akmal bin azman said...

hanis zalikha

wahhh

le wat mak cik angkat tue..


hai abu!

Syazana Zainn said...

amboih... sedapnya tomyam :D

HeNRieTTa JoSe said...

Yummy..kena kumpul tempat menarik nie...nk cuti cuti selangor plak....

Kancil 8349 said...

lapar plak tengok gambar nie..dahlah belum makan lagi nie...hehehe

cimöt said...

lapau plak tengok nasi goreng tu...

iAmCekbolat said...

hamboihh . kemain 'menaikkan napsu makan' kt gambar hanis zalika .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!