Monday, January 14, 2013

Blogger Mood Turun Ke Laut Naik Kedarat Dan Turun Kelaut Semula Tak Naik Naik

Lama beno rasanya tak post entry.. walaupun pesen blog suka tepek gambar tu pun boleh jadi malas..ape la haha.. ntah la, memang ikut mood,  nak post entry lebih daripada 10 pun punya nak mampus, payah beno..nak BW lagi..wallaweh tuhan je la yang tahu.. sorry kengkawan blogger, bukannya kekwat tapi paham paham je la..

Belek belek entry lama, betapah gigihnya aku dulu hahaha..selalunya blogger baru memang semangatnya berkobar kobar.. macam aku dulu, post entry ntah pape.. sekarang baca macam nak delete pun ada, tapi sayang la pulak kan, biar la..

Tapi dalam banyak banyak entry merapu tu ada jugak la yang terselit boleh jadi bacaan berguna kepada readers yang tersinggah kat blog ni.. sebab tu kadang kadang dapat random comments atau PM dalam facebook bertanyakan sesuatu.. dan kadang kadang komen dan mesej macam ni yang boleh membuatkan kita terus menulis.. antara sebahagiannya..


"salam abu..mo tanya, ko tau ka cara2 mo contact or apa2 la trip ke sipadan? ada bdk terengganu tanya kt page, blur aku terus sbb xpernah pegi..dlm otak ku, muka mu jak sbb ko kan suka melancong haha"
................................................................................

"Thnkz 4 these info... skrng nih mmng nk crik kdai utk bli brg2 hantaran kt kl..tq ya ^_^"
................................................................................

"saya sedang di hospital ampang menanti wisdom tooth surgery besok..berdebar rasanya, tapi post ni berjaya membuat saya ketawa kahkahkah! semoga Allah membalas jasa abu.. kikiewriters.blogspot.com"
...............................................................................

"salam bro..ak ada terbaca ko pnya blog...pasal time ko krus dlu..kisah ko nga ak nk sama..bezanyer skrng ko da gemuk n mantop...ak still agi cekeding...wawawa...tlong bgi tip lebih clear x cam ne ko tranform ko pnya bntuk bdan....seyes..ak berminat nk tahu dan ak memang nk tau..help me bro....k2..t lau ko free jgn lupo IM ak..24 our ak on9....time tidor nga berak je ak stop..hehehehe..oh ye tq cz app...be friend k????hahahaa..k peace"
...............................................................................

"hai... sy ade bace entri anda psal cabut gg d SDMC... mintak nk taw la experienced anda... die cbut gg bg bius smpai pengsan x???cos.. sy nk cri rwatan yg biuss full truss...mintak pndangan..."
.................................................................................

"assalamualaikum cik abu. thanks apprve me . sy tau mengenai cik abu melalui blog . sy ada baca blog cik abu . sgt2 menarik . especially tntg pengalaman cik abu ke ladang anggur . hometown sy 2 sik, kedah . sy dpt tau gak cik abu dulu amik agriculture . sy pun stdent agriculuture . mgkin lps ni cik abu blh jd 'senior' sy memendangkan cik abu dah bnyak experiance dlm bidang ni"
.................................................................................

"emmm sy ada bca blog awk tntg gigi hehe so nak tnya skit haha"
..................................................................................

"slm...tgk blog anda yg p teratak hjng kg,jnda baik tu...sy add la fb sbb sy nk tnya cmne nk p sane...ada no fon kontek ke pape ke...maaf sshkn k.thanks."
...................................................................................

"salam... nk tumpang tanya...tau tak camne nk cari baju pengantin bugis...di sabah?"
...................................................................................

"Assalam Abu. Harini baru aku sempat baca pengalaman pencabutan, pembelahan gigi kau tu.. Pengalaman yang 'unik'. yang paling best sebab kau cuma kena bayar untuk envelope je.. hahah..weh aku nak mintak pendapat kau sikit pasal blacberry..explain aku ringkas² pasal fon tu bolehkah? aku nak cari yang sedang² je dan bukan touch screen sebab tangan aku jenis mudah peluh.. ;D"


Aku tak banyak pembaca tetap, sebab blog tak best sangat... daripada kata carian dalam dashboard dan nuffnang dan juga entry apa yang selalu dibaca, aku yakin kebanyakannya adalah silent reader, readers yang betul betul nak cari info atau sedikit maklumat daripada google/ browser lain..

Bukannya belogger tahap retis, tapi sekurang kurangnnya ada jugak la sedikit sumbangan kepada indastri blog tanah air wah gituuuu hahaha..

Gambar hiasan yang tak de kaitan dengan entry dan tak de motifff: origami belalang daripada daun kelapa muda di Taman Pertanian Bukit Cahaya Shah Alam @ Bukit Cerakah

8 comments:

onie said...

blog kau banyak membantu,lagi-lagi hal gigi,haha

cimöt said...

blogger femes kotttt..hahaha

HeNRieTTa JoSe said...

Teruskanberblog.....rietta pown ada dpt info dr blog abu.....info yg pling terpenting yg rietta dpt dr cni adalah....jeng jeng jeng.....selfcheckin airaisa.....sbb rietta aitu nk p sabah, pestime ngn airasia....

Chantek lew belalang tu...dlu dlu ada org kt kg yg buatkan rieta belalang,ulat ngn burung dr daun kelapa....skank dh xde....rietta pown xsmpat belajar masa tu....ruginya....

Syazana Zainn said...

huntongler :D


p/s: org bukak blog aku nak cr tips interview gomen je banyak dgn kursus kaweng. haha

Ash Give said...

Onie.. ha ah aku selalu dpt email, pm pasal operation gigi aku ari tu..

Cimottt.. tak de la sepemes ko kott..haha

rietta.. ye la, tuto tu pun ramai yng view everyday.. tang belaling tu, kat bukit cerakah jual berapa ringgit tah..kalau reti buat sendiri pun boleh..


sana.. ko pun apa kurangnya kan..huntong lagi bnyak :P




Ezad Skytech said...

femes kot blog ko ni abu...mcm2 soalan org tanya...heee~

Ash Give said...

famous la sgt hahaha

Cik TeN10 said...

Wehh tajuk entry ni mcm tertempek betul2 atas dahi aku je.. Mood blogging aku mmg kelaut sgguh wehh.. Ko tgk r sebulan 1,2 entry ja kot.. Bhahahaha

Lg satu.. Mmg betul pe ko ckp tuh.. Tgk balik entry lama yg merapu meraban tahap dewa tu rsa mcm nk delete ja tp syg pulak..biaq pi la..hahahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!