Tuesday, January 1, 2013

Ambang 2013 Putrajaya: Countdown New Year 2013 (14 Gambar)

Selamat Tahun Baru 2013 saya ucapkan kepada korang korang.. semoga tahu ini akan lebih baik daripada tahun lepas.. yerrr tu je la yang aku mampu cakap, tak payah lah nak tanyer azam orang lain.. tanam dalam hati azam masing masing, insha'Allah ia akan dimakbulkan olehNya.. tapi jangan azam je, ia perlu disulami dengan kesungguhan ok..

Beberapa tempat di Lembah Klang malam tadi telah menjadi tumpuan utama orang ramai untuk menyambut kedatangan tahun baru, Shah Alam, I-City, Menara Berkembar Petronas, Dataran Merdekan, Putrajaya dan ada lagi lah kot kat mane mane..

Memandangkan tempat paling dekat aku dan member nak pegi ialah Putrajaya.. so kat Dataran Putrajaya lah kitaorang ber countdown new year.. sedikit gambar seperti yang ada kat bawah ni, banyak lagi gambar dalam fb..be my friend kalau nak tengok hehehe.. retisenough..

Persembahan bunga api selama beberapa minit.. 

Aku, Faathir, Hamdan dan En. Fadir.. sorang tu tak kenal, tetiba enter-frame hahaha.. 

Persembahan bunga api kiri kanan dataran.. semua dok rakam dan tangkap gambar guna henpon bagai..

 Ramai pengunjung membanjiri Dataran Putrajaya.. menunggu detik 2013 duduk sambil menonton screen besar di hadapan..

Kemain aku.. hahaha 

 Persembahan oleh Abang Jamal.. errr sejak bila Jamal Abdillah jadi abang aku ni hahaha

Persembahan oleh Papa Rock Ramli Sarip

 Canon delighting you always..

Errr tetiba je aku random bergambar dengan budak mane tah malam tadi hahaha 

Persembahan nyanyian oleh artis artis tempatan.. 

Time kumpulan Wings nyanyi paling best.. ramai yang meminati lagu lagu Wings termasuk aku sendiri..

Hamboi Pasukan RELA yang menjaga keselamatn, posing kena snep hehehe 

Crew yang menjaga lighting di hadapan stage dengan baby dia.. aku banyak tangkap gambar random sebenarnya, best semua sporting.. love Malaysian.. 

Balik rumah pukul 2am lebih.. habis konsert baru blah..hohoho..

Ambang 2013 Putrajaya ni ditaja oleh AmBank dan Majlis Perbandaran Putrajaya.. last time new year aku kat Putrajaya jugak, tapi tak de event besar.. malam tadi memang ramai gila..bersiaran terus ke TV7..

Bapa kepada Mizz Nina iaitu Tan Sri Dato' Azman Hashim Executive Chairman AmBank turut memberikan persembahan malam tadi.. lagu Tinggi Tinggi Gunung Kinabalu..waaaahh suka sangat lagu tu, lama tak dengar.. 

Apa apa pun Selamat Tahun Baru 2013 kepada korang semua..have a good days ahead..


Tag: Tahun baru di Dataran Putrajaya, gambar countdown di dataran Putrajaya, gambar detik tahun baru di putrajaya, sambutan tahun baru di putrajaya, event terbaru di putrajaya, jalan jalan di putrajaya, putrajaya cantik, pertunjukan bunga api di putrajaya 

4 comments:

syafiqakarim said...

yg inteprem tu hensem juga
hahahaha


aku,
nama je duk sh.alam
celeb kt dslam bilik juga. dgn lilin
sebatang :|

Hanif Idrus said...

Yg penutup Canon tu paling awesome..hihihihi

Ezad Skytech said...

meriah jgk ambang merdeka kat putrajaya....tapi sedihnya aq tak keluar mana2 malam ambang merdeka tu...haha~

Ash Give said...

Ambang merdeka pun buleh..lol

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!