Thursday, December 6, 2012

Orang Indon Cakap Kita Malingsial


Rasanya page ini tidak mewakili keseluruhan suara hati warga Indonesia yang terkenal dengan sifat lemah lembut dan bersopan santun.. masih ramai lagi diantara mereka berfikiran waras, tidak suka menggunakan perkataan yang jorok, menghina negara lain..dan menghormati nagara jiran sesuai dengan adab ketimuran..

Bagi kita, tidak usah la kita berbalah dengan mereka mereka yang pathetic di sini.. ia cuma menampakkan kebodohan diri dan tidak berfikiran matang..sama seperti dengan mereka..

Daripada menghabiskan masa, stress kan diri, menghitamkan hati dengan mengelurkan perkataan yang tidak bagus disebut bertujuan untuk menyakitkan hati rakyat negara jiran.. baiklah kita gunakan masa itu untuk memajukan diri sendiri dan negara..

Peace yow from Malaysia!! saya sayang negaraku..
Assalamualaikum..:)
............................................................................

Sebenarnya karangan ringkas kat atas tuh aku post kat satu fanpage facebook orang indon, sebab tu ayat perenggan macam burger prosperity.. lembut di atas, sedikit kasar di tengah dan lembut di bawah.. tapi post tuh tak appear dah kena delete oleh admin bodoh dia mengkali.. ke sebab aku tak klik like page tuh..

Diorang sedang syok gila menghina negara kita..huhuhu... kasihan betul diorang aku tengok.. kita tak payah la nak terikut ikut, nampak macam bodoh je.. pathetic..

Thanks Syazana Story Glory sebab bagi tahu dan bagi link facebook dia sekali.. click report this stupid page 

16 comments:

syazwancdm said...

aku baru baca page tu.
hmmmm.

dorang okey je dok negara kita.
kadang tu aku terfikir jugak, macam mana pandangan dorang bila tengok pelajar kita di negara mereka.

eh.nak tanya.
yang backlink di blog hang ni.
di ping dan link.

apa bagusnya untuk blog ye?

Ash Give said...

Sebenarnya yg useful kat situ cuma TotalPing, blogged.my, busuk.org dan AutoPing..tempat aku ping entry aku..

yg lain tu aku letak je sbb aku tengok blog orang pun letak jugak kah kah kah..

listeners, myyahoo, goodgle dan poweredby tuh adlh widget feedburner..

Eyda Syahida said...

amboii ! dahla ramai rakyat dye menumpang kat sini , ada hati nak menghina . haihhh -_-

Syazana Zainn said...

tu la pasal, aku panas je hati baca posting page tu.

ekceli dorg tu yg sial, tak leh terima kekalahan.hewhew

bukan apa, apa yg aku perhati, org2 indon yg buat pasal dulu since malaysia vs singapore aritu -_-

mereka mmg pathetic gilers, benci aku.

p/s: amboi uols, buh nama myol pulak, malu ai :p

Yousof said...

Kalau diaorang betul² berani lagi hebat, dia tak delete post kau tu..

Biarkan mereka terus mendedahkan KEBODOHAN mereka sendiri.

Kita nak marah, keluarkan kata² kesat busuk macam tu pun tak guna. Kita bukan macam diaorang. ;)



L♥VE MALAYSIA!!

maitimie said...

yg penting kita rakyat malaysia tahu siapa kita yang sebenarnya. jangan lawan bara-bara api yang sengaja dinyalakan tu. merbahaya!

Cikgu Ma said...

hai, i'm malingsian...hehe

aswadz said...

xpe2. aku dah tlg report.

HeNRieTTa JoSe said...

i love Malaysia....report pada pihak yang berkenaan la....biar ada tindakan sewajarnya....

[sutera kasih] said...

okey done report..wujud jgk golongan2 camtu..so pathetic

inche hlovate said...

saya syg Malaysia hihi serius tak tipu

chemay said...

tetap sayang malaysia!
biarlah orang nak kutuk macam mana punnn.
>.<

Anonymous said...

yang buat pasal tu yg mana, bisa korang jelaskan..??
Cuma 1 pasal menurut kami.. Malon itu negara maling dengan ibukota kubangan lumpur tempatnya babi., korang jngan kira kami diam itu berarti takut.. Jilat saje pantat england terus.. Bodoh.. melayu bodoh... dimane otak manusia korang.. Kalau mau debat silahkan saya tantang..

Anonymous said...

TITIP SALAM BUAT RAJA BABI KALIAN AL HAJ ABDUL HALIM..

sis92 said...

Memang dah report page tu.
Hidup di dunia jangan cepat sangat lupa diri. Kemain si anon mulut celupar sungguh kamu!

Anonymous said...

Awak yg lupe diri.. Awak bangga sangat menyiksa TKI, awak bangga sanngat Dgn Budaya Indo yg awak klaim.. Awak macam org kaya yg sombong, macam kami tak tahu kalo utang malaysia sudah mencapai RM 476 Billion Lebih.. jgn sombonglah jadi majikan yg banyak hutang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!