Friday, November 16, 2012

Jenis Jenis Awan: Mari Terbang Bersama Saya

Terima kasih kerana menggunakan perkhidmatan kami ABA5152 Abu Bagi Airline.. saya Abu Kacak ketua pramugara anda mengucapkan selamat pagi.. ketua juruterbang kita kali ini ialah Kapten Yousof dan dibantu oleh Kapten Syazana Zainn.. untuk makluman para penumpang sila pastikan anda berada di tempat duduk yang betul iaitu di tepi tingkap.. pastikan semua barang barang anda diletakkan di tempat penyimpanan barang sebelah atas atau di bawah tempat duduk anda.. pasangkan tali pinggang keselamatan anda dan dilarang merokok, merokok di dalam tandas akan menyebabkan alat penggera berbunyi.. matikan alat elektronik dan telefon bimbit anda.. anda juga dilarang untuk pergi ke tandas pada masa ini.. pastikan mata anda terbuka seluas luasnya dan perhatikan lah keindahan awan di sebelah luar sana..

awan tinggi

awan biru

awan tebal

awan nak hujan kain dijemuran

awan cantek

awan altokumulus

awan terbang 

awan sirus 

awan nano 

awan berarak pergi

awan wulan sinetron indonesia

awan dania

Duduk di dalam kapal terbang selama 2 jam 45 minit adalah sesuatu yang sangat membosankan.. tambah tambah lagi masa perjalanan malam.. hapoo pun tak boleh!!..

Sebab tu kadang kadang aku rasa seronok dan suka apabila kapal tu langgar awan, bergegar sedikit kapal tu baru ada rasa cuak sikit "pasangkan tali pinggang anda" dia cakap hoho.. kalau tak flet je tak de, perasaan.. buhsan!!..


Tag: pemandang awan daripada kapal terbang, tengok awan daripada tingkap kapal terbang, koleksi gambar awan, kapal langgar awan, indahnya awan, gambar awan, makan awan keh keh keh

14 comments:

syakey said...

abu, salah la weii, awan terbang tu sepatonya awan polka dot. haha

perghh 2jam kottt. mmg pengsan keboringan takat 45minit pun aku dh rs bla nk smpaiii ni hoii. hihi

CekbOlat-bOlat said...

awan nano ? serius ? *mudah terpedaya*

2jam tu boleh 4kali round tido . utk saya . sama macam abu . menikmati awan biru :)

mazru said...

thanksss....

baru koi tau rupenye awan2 ni sebenarnye ade nama...

Miz Rinie Yunus said...

Baca entri Abu buat kakak ketawa awal2 pagi lg..hahaha...

Cikgu Ma said...

hahaha...bleh buat buku nama2 baru bagi awan...

Yousof said...

Allah Maha Besar..


Kapten Yousof: Bagus Abu, kamu bukan saja kacak tetapi rajin buat entri sebagus ini. ;D


Aku tak pernah rasa bosan dalam kapal tebang.. Satu hari nanti bila dah dapat naik kapal terbang mungkin baru aku rasa hehe. Sampai sekarang aku suka berangan bila ternampak kapal terbang di malam hari..

Syazana Zainn said...

awan nano?
wujud ke?
ke ko saje nak kelentong ni?haha

p/s: awan terbang tu cantik.hikhik
sempat juga tangkap gambo atas flight eh.

APAN said...

siap blh hapal dah skrip intro atas tu ko...kelebihan org dok oversea. hehe...

awan terbang pun ade...

Cik TeN10 said...

2 jam 45 minit still ok lg la..aku 7 jam ni terbelit semua urat2 tahu..nek malam ke siang ke kompom2 aku tidoqq dengan harapan bangun2 dah nak sampai.. Hahahahh xpun layan movie ke men game ke.. Btw aku pn suka jugak snap gambar awan berlatarbelakangkan langit biru.. Subhanallah cantik kan :D

the malay male said...

mcm2 jenis awan ada rupanya

Cik TeN10 said...

Tettttt..tetttt..tettt.. Nak suh aku update ke? Otw la ni hahahahh :D

Santan Berlada said...

awang bakar ada...?

cimöt said...

agak nak buah tangan berupa awan nano buleh tak? ahaha

[sutera kasih] said...

tolongla bu..mcm xda kerja dlm belon haha btw, kreatif post mu ni !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!