Monday, November 5, 2012

Dahfa Snek Ikan: Makanan Ringan Kegemaranku

Mai sini aku bagi tahu, ini dia adalah antara makanan junk food kegemaran aku hehehe Dahfa Snek Ikan namanya.. ada tulisan cina, banyak pulak tu.. tapi ada logo halal, so boleh la dimakan...

Aku sudah lama menggemari Dahfa ni, cuma lately aku jarang dah jumpa a.k.a tak cari pun haha.. kat market ada beberapa jenis yang hampir serupa bentuk dia.. nonono jangan tertipu, rasanya tak sama, tak sedap macam Dahfa..



Dulu masa time Diploma kat Menggatal aku selalu beli, saiz yang besar.. memakan makanan ini amatlah seronok, macam makan sampah perisan ikan.. zapp je macam tu dan rasanya sudah pasti lah sedap pada aku.. bentuk dia panjang panjang.. kalau beli yang saiz besar dia lagi panjang..makan macam Elmo Sesame Street..

Ok motiff la aku nak promot Dafha Snek Ikan ni kan haha.. siapa suka Dafha boleh geng dengan aku.. high five!!

15 comments:

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

aku tak suka makan snack.. sbb tak kenyang..huhu

kura said...

dulu murah. tp sekarang dah mahal.. so mcm kurang menggemarinya sbb sebagai seorang student, bajet mmg kena ekonomi je. hahaha

blog-tips-kurus said...

saya pon pencinta jajan ikan ini. :-)

Fiza Suhaimi said...

yeahh high five! kalau makan Dafha malam gini sambil comment entry orang beshh jugak nih :D

si robot comel said...

lama tak makan ni,dulu kalau makan,suka buat anyaman tikar pastu baru makan. pelik betei aku ni :p

ishiko said...

makan makan makan..
hais stu plastik rasa nk muntah.
huhuhu

Yousof said...

Serius aku tak pernah perasan atau terbaca perkataan "Dahfa" setiap kali beli snack kegemaran mak aku ni.. Haha Dahfa Dahfa, kau memang 'sampah' yang sedap Dahfa.. ;D

cerita best said...

sedapp nya nk sikit

cerita best said...

sedapp nya nk sikit

cerita best said...

sedapp nya nk sikit

Syazana Zainn said...

aku lebih suka mkn kopok2 gi tu haha :p

snek dahfa ni tak kenyang sgt -,-

chemay said...

huishhhh.
ni peberett dari kecik nihhh.
tapi sekarang dah susah dah nak jumpaa

*comel sangat bergambar cenggituu. hewhewww

Yousof said...

*Abu, cerita best mintak sikit tu, bagilah sikit..

anamizu kaito said...

adik aku si Aiman mmg menggila kalo dpt mkn benda ni !

syakey said...

mmg aku rasa kau banyak free time kannn haha

mau boleh, asal tak sumbat je skali plastik2 dafha tu haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!