Thursday, August 30, 2012

Dapat Kad Raya Dan Coklat Daripada Jepun: Ucapan Hari Merdeka

Hi rakan rakan semua.. salam satu Malaysia, salam merdekaraya dan salam janji diketupati.. malam ni adalah malam merdeka, sepatutnya orang post entry entry merdeka ye dak, baru la patriotik orang cakap.. tapi lantak la, aku nak post pasal makanan peduli hape aku hahaha.. 

Korang sambut merdeka kat mana malam ni.. kat bilik jerrr.. ewwww online je kerr.. tak remaja langsung.. orang pegi la berjimba jimba, bergesel gesel kat tempat sesak sana baru la hebat.. baru la betul betul merdeka!!

Bulan ni memang bulan paling malas nak berblog setakat ni.. lapan entry je ok, kau mampu?!.. bulan bulan hadapan tak tahu lagi, ntah ntah tak de entry terus hahaha.. 

Apa pun aku nak ucapkan terima kasih kepada Cik Ten10 sebab bagi kad raya berserta coklat KitKat daripada jepun.. duit raya jepun pun ada sekali dia bagi.. terharu betul dapat present yang datang daripada Land of The Rising Sun.. 


Sempena Hari Kemerdekaan Malaysia yang ke 55 ni.. mari lah kita sama sama terus berdoa yerr.. agar Malaysia kita ini terus maju aman makmur serta senantiasa menjadi tempat yang selamat bagi kita dan anak cucu cicit generasi akan datang.. We Love Malaysia, I Love Malaysia.. Merdeka Merdeka Merdeka...ewah!!

21 comments:

Wadi AR said...

selamat merdeka

APAN said...

lain lak nanti kalau bergesel2 tu bro...org kita bukan blh buat kira sngt. haha...

sngt patriotik ko...

Ash Give said...

Mahu tak patriotik merdekaraya haha..

aNiss :):) said...

selamat menyambut hari keerdekaan :)

p/s : wah untunglaa dapat parcel dari JAPAN tuu :DD

abu idris said...

Kembalinya Khilafah adalah Kemerdekaan Sebenar Menurut Islam
ARRAYAH.INFO, Malaysia, 29 Ogos 2012 - Kemerdekaan yang sebenar menurut Islam adalah memerdekakan manusia daripada mengabdikan diri sesama manusia kepada mengabdikan diri kepada Allah, daripada kezaliman agama kepada keadilan Islam dan daripada kesempitan dunia kepada keluasan dunia dan akhirat.seterusnya...

Akue Achik said...

fuyoo..lain pula kan kit kat msia sma jepun..mcm lg sedap ni..hoho..

merdeka sy d blik ja pun..tidur..

syafiqakarim said...

huntunggggggg.


salam kemerdekaan abu

Azham Vsvc said...

Selamat Menyambut Ulang Tahun Kemerdekaan ke-55 Malaysia ;)

Hanif Idrus said...

Blog kau ini international !!!!
Sampai awek jepun hantau kad raya ini...hahahahha.
Salam merdeka bro

sha my heart said...

wah, best2.
Kad hand made aku ada sampai x? Xsempat nk pg beli kad raya. Lgpn best jgk smbl2 krja duk buat kad. Hahaha.
Merdeka duk rumah je, rehatkan bdn. 2mggu xcuti. Igtkn dapat la gji tripple smpena Merdeka Day. Bos bg cuti plak.

Rain said...

kelassssss gitu.. baru je nengok drama Sakura tadi.

'koniciwa hait'

(kau kecewakan hatiku kerna tidak share coklat itu) kekekeh..

anamizu kaito said...

hamboiiihhh 8 entry je ke bln ni? pemalasnye Abu nih ! hahahahaha

wahwahwah dpt kadraya plus kitkat plus duit raya lagi tuh !!!!






slm merdekaraya,
cik ana

si robot comel said...

eh bukan ke nak kasi haritu kan kan?

sha my heart said...

xdpt kad? Pelik. Ni mesti postal yg misplace..
Susah req creative card yg ko nak.. Nanti la aku usahakan..

Ash Give said...

robot.. dah dapat kan kad raya awk..:)

sha.. tak dapat pun.. tengok dalam peti surat tak de..ke tak sampai lagi :(

HeNRieTTa JoSe said...

Bestnye dpt posto dr jauh.....i love kitkat chunky.....

Ash Give said...

hehehe sebnrnya orng dia kirim drpd kedah.. dia bru dtang drpd jepun, cuti, study kat sana :)

syakey said...

siap dengan duit syiling jepun bagaii haha

Yousof said...

Serius jeles! hahah

Dapat kad raya comel dari kawan blogger yang comel, untung kau! ;D

Ash Give said...

Jangan jeles kawan kawan hahahaha...:P

Miz Rinie Yunus said...

Waaa...berblog sambil ber kit kat la ko kan,abu..kelasssssss ko abu....heeeee...kad raya akak dh terima..tqqqqqqqqq...heeeee...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!