Thursday, August 16, 2012

Berbuka Puasa (Iftar): Makan Di Restoran Ayam Penyet Ria Summit USJ

Sebelum bulan Ramadhan ni habis baik la kiranya aku habiskan entry pasal berbuka puasa kat luar.. ni last sebab esok aku dah tak buka kat mana mana dah..kot.. buka kat rumah je nanti, kat kampung.. ni pun acara minggu minggu lepas, cuma tak update je dalam blog.. so ini la dia majlis iftar bersama pencinta haiwan hoho..

Sebut pasal iftar.. makin famous pulak perkataan ni kan.. ni mesti kata pinjaman daripada bahasa arab.. kat radio/ mediamassa pun dah banyak digunakan.. perkataan iftar ni dah diserap dalam bahas melayu piawai ke?.. ke aku je yang baru tahu.. emmm mana mana la..

Beberapa hari yang lepas kitaorang buat demonstrasi aman penyerahan memorendom bantahan terhadap MMU Cyberjaya ekoran rakyat afrika students MMU yang campak anjing dalam lubang, ada tersebar dalam youtube.. news paper pun ada tulis pasal benda ni.. kitaorang sebagai aktivis haiwan membantah kekejamah terhadap haiwan.. kitaorang juga telah bertemu Pengarah di Jabatan Perkhidmatan Veterinar Putrajaya Dato' Aziz bersama pegawai pegawainya yang lain Dato' Dato' bagai.. dan kemukakan beberapa tuntutan.. sila rujuk facebook Papa Hero di Fan Club Kakimotong..

Selesai je semua tu kitaorang terus singgah kat Restoran Ayam Penyet Ria Summit USJ, enam orang je, yang lain berbuka kat mana mana.. nanti aku cerita sikit pasal demo tu yerr.. sekarang ni kita cerita pasal ayam penyet je dulu ok..

Hidangan berbuka puasa, watermelons, sup soto ayam, ayam penyet, daging penyet, air dll.. dan macam biasala kurma sorang sebijik pun ada..

Ayam penyet ni selain ayam dia yang sedap, ulam, kangkung dan sambal dia pun tidak kurang hebatnya.. kau kau punya pedas, sampai berpeluh makan..

Nasib orang tukang gambar, kalau mintak gambar dengan orang lain payah betul nak dapat shoot yang best, angle tak betul la, kabur la,shaking la.. sabo je la hahaha..

Terima kasih kepada En. Sharul (yang pakai baju putih tu) sebab payung kitaorang makan kat Ayam Penyet Ria ni.. semoga rezki En. Sharul makin bertambah tambah selepas ini aminn..

Alhamdulillah selesai sudah ibadah zaka untuk tahun ini.. untuk tahun yang kesekian kalinya selepas berkerja.. dah pandai cari duit sendiri so zakat pun pandai pandai lah tunaikn sendiri ya, tak payah dan nak mengharap mak ayah..

Malam tadi juga adalah tarawih aku yang terakhir untuk tahun ini kat Selangor.. esok sambung kat Sabah pulak.. inshallah, semoga semunya dipermudahkan.. sebab memang berazam untuk penuhkan tarawih tahun ni..

Apa apa pun, doakan perjalan aku selamat sampai ke kampung halaman kat Lahad Datu Sabah.. bermula esok selama 12 hari aku akan bercuti di kampung, cuti sakan hehe.. untungla...

8 comments:

Chic Na said...

seronok balik sabah. selamat pulang ke kampung abu. ;)

Akue Achik said...

selamat bercuti.. :)

lamanyaaaa cutiiiiiii...jeles ni..huhu

pencinta haiwan rupanya.. :0

the malay male said...

untunglah ada org blanjeee

syakey said...

woo woo balik kampungsss.

selamat hari raya in advanced XD

syafiqakarim said...

lah abuuuu
aku pula bebuka kt ayam penyet ria
sunwayyyy.brrrr


selamat hari raya woi.
thanks bagi kaddddd

man yusoef said...

aku pun sekarang suka betul makan nasi ayam penyet..mesti pekena sekali seminggu..haha

HeNRieTTa JoSe said...

Yummy...slmt pulang ke kampung...salam lebaran....ampun dan maaf dipinta andai ada salah dan silap....

Psss...kena tunggu blk shah alam bru leh mam ayam penyek....

Cik Yatt said...

perghh..untung la weh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!