Friday, July 6, 2012

Barangan Kraftangan Bazar Kraf dan Laman Budaya (gambar)

Jangan hengat aku tak bejalan jalan aku dah tak de story.. hehehehe.. aku ada banyak lagi story yang pending tak post dalam blog entry pasal jalan jalan tau hahahaha boleh tak macam tu.. 

Contoh macam ni.. 
Ini adalah entry bergambar.. barangan kraftangan di Bazar Kraf dan Laman Budaya yang terletak di hadapan Medan Cendol Dan Laksa MPKK.. bagi mereka yang berjalan jalan di sekitar Kuala Kangsar Bandar Diraja dan ingin membeli ole ole untuk dibawa pulang, di sini la tempatnya.. 

Gambar Labu Syong Perak yang cantek..

Gambar tudung saji dan gambar bakul bambu.. buatan tangan..

Gambar key-chain yang comel.. pelbagai jenis dan rupa 

Gambar piring piring.. boleh main masak masak..

Gambar beg tangan anyaman daripada sumber alam..

Gambar tikar mengkuang, beg tangan anyaman serbaguna, tepak sireh, labu sayong, seramik dan banyak lagi.. 

Gambar buah olok olok.. cili, kacang tanah dan cherry..

Gambar bakul serbaguna.. letak kat dinding, boleh guna tuk letak surat dan lain lain..

Jalan Shah Bandar Poskod 3300 Kuala Kangsar Perak

Siap dah entry bergambar yang sangat simple.. sedikt info dan gambaran bagi mereka yang pestime nak berjalan jalan di kuala kangsar.. ok itu je, bye..


Tag: Tempat membeli labu sayong di kuala kangsar perak, tempat beli barangan kraf di perak, temapat makan cendol di kuala kangsar, tempat best di kuala kangsar

17 comments:

iqa said...

ada ole ole ai takkkkkk

ABU said...

ops lupa nak belikan tuk awk la :P

khairul akmal bin azman said...

free2 singgah gua lak..

kat ipoh je gua..

my h0metown,

Wadi AR said...

jalan saje mung ni. beli ole ole tak mau

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

seni craft..

nak satu..hehe

Syakir Rahman said...

menarik...lama x jejak KK

Syazana Zainn said...

kat kole kangsar ni barang die murah2..muahaha

sbb tu ibu aku suke soping kat situ

sanggup suruh aku drive selama sejam lebeh dr ipoh ke KK semata nak cari labu sayong tu. T.T

cimOt said...

gua tau kedai ni katne.. hihih..adek gua duk situ.. every nak raya selalu aku mai situ..

Cik TeN10 said...

Cantik2 hasil kraftangan dia especially beg2 yg dianyam tu.. Waaaa kl aku pi situ kompom aku borong beg comel2 tu buat guna msa kawin nt..bg kt flower girl ! Opsss TERberangan plak..kih3

~Sweet Honesty~ said...

d sabah pun byk ne kraftangan..

Edy Fee said...

best giler wei.byk mnarik..kalau aku mmg tertarik kat piring tu..siyes styloe

Azham Vosovic said...

hehe...gambar yg kau amek sgt cantik....aku suka gambar poskod jalan tu...sgt cantik dan ada seni bg aku yg melihat huhuhu

Adylia Qarissa said...

kalau dapat free nak la 3 4 5 barang boleh?

HeNRieTTa JoSe said...

chanteknya labu syung...dah lamer xpergi tmpt kraftangan....

Hanif said...

Aku suka gambau kau ler..mcm2 ala-ala vintage ler...cantik. Setakat ini aku lihat your photo every improve dengan angle yang baik..
Dah cukup..tak mahu puji lagi..heheheheh
Ada masa aku jalan sana ler.

Rain said...

amboiii cili tuu, mcm real!

Afzainizam said...

Orang Perak panggil Kuale Kangsor ataupun Kuale je.

Kalau ke Kuala Kangsar tak sah la tak bershopping kat sana. Macam2 ada kraftangan di jual di situ. kalau boleh cuba cakap loghat Perak gerenti dapat kurang.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy repair bumper kemek kedalam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!