Tuesday, June 12, 2012

Pantai Morib Banting Kuala Langat

Pantai Morib adalah salah satu pantai yang kira terkenal untuk orang yang duduk kat area area Selangor.. kata kawan aku yang berasal daripada Banting, dulu pantai morib ni terkenal sebagai pantai yang sangat tercemar.. pastu kerajaan dan baik pulih, bersihkan tambah fasility menjadikan ia satu pantai yang dikira awesome bagi penduduk setempat.. tempat beriadah, merelekskan diri dihujung minggu bersama keluarga..

Setiap kali hujung minggu dan musim cuti sekolah tempat ini menjadi kunjungan ramai satu Malaysia, semua mai mai ramai ramai main layang layang dan cuci mata.. bagus kan hahahaha..

orang mencari sesuatu di kawasan pantai yang surut.. 

kanak kanak bermain belon air (err belon air?).. dan sorang apek ngisap rokok kat belakang

kawasan rehat, makan dan cuci mata

lagi kawasan pantai seluas luas alam, ntah apa je diorang cari kat bawah tu, kena gigit lintah baru tahu

seorang medel bersiar siar..puuihhhh!!.. banyak layang layang uolllzz.. boleh curi satu main kat pantai

tak kenal!! hehehe..

oso boleh main kuda kuda

aku beli atromen dan raksasa.. bagi diorang makan ABC.. diorang suka..

Fakta Tentang Pantai Morib
Pantai Morib menyimpan sejarah di amana satu pasukan tentera India dari Batalion ke 46 Tentera Marin British telah mendarat disitu pada 9 September 1945 bagi mempertahankan persisiran pantai daripada serangan tentera Jepun. Pada hari ini Pantai Morib menjadi kawasan istirehat utama di Daerah Kuala Langat. Ia merupakan destinasi yang paling sesuai bagi pengunjung yang ingin bersantai di kawasan pantai. Mempunyai persisiran pantai sepanjang 3km di samping kemudahan asas yang disediakan seperti tempat penginapan, gerai makan, gelanggang gasing, pentas serbaguna, padang bola sepak pantai dan yang paling popular adalah padang golf di tepi pantai (ayat daripada tembok warna coklat)..

ps: gambar tangkap time betri kong, buruk.. malas nak edit..

Tag: gambar pantai morib, bermain layang layang di pantai morib, pemandangan pantai morib, jalan jalan cari makan di banting kuala langat, berkelah di pantai, makan ABC sedap.

19 comments:

syafiqakarim said...

cis.pegi tak bawa gua
penat gua promote. hahaha

HeNRieTTa JoSe said...

beshnye....nak otomen sekor bleh?

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

ptt ar gambo x mantops mcm selalu hehe


cuci mata tgk peha amoi eh hihi

bukankosong said...

chumil giler oltroman2 ko

sis92 said...

peh ada otomen lahhhh :D
sampai hati abam tak bawak dinda sobsobs :'(

ABU said...

Kak rina.. Tak sempat la nak edit edit bagai..

Dinda..ala tak cakap pung..

schaze zainn said...

amboi usha amoi seksi nampak..haha

p/s: lama tak jalan blog kau! ;p

Yousof said...

Tak edit pun gambar tetap nampak kacak, terutamanya yang ada medel bersiar-siar tu... ;D

Masyuk tu jual lelayang tu, pernah terbaca kat paper, sehari diaorang boleh dapat Rm200 - rm300.. Tak ke masyuk namanya tu..


tak pernah sampai Pantai Morib. tak pernah.

Hanie Dew said...

terasa nak pegi jak tetiba pas baca entry ko nih.

model bersiar siar? mana! mana!?

nazirah said...

eh eh dulu selalu g mOrib, skrg ni tak , da lama tak g, try la g bagan lalang lak... nice place gak taw.. huhu btw cantik2 la gmbr yg awk tgkp ni.. suke tengok ;)

ABU said...

Ofkos bagan lalang aku dah pernah pegi.. Makan seafoods, em sedap..:)

fakhri khairi said...

walaweh. ini ke pantai morib? tak silap aku time aku kecik dulu pegi sini byk gile sampah sarap -.- baguslah dah cantik sekarang. haha dah lame tak singgah blog kau, rindu pulak ;)

Chic Na said...

penah sampai dulu. memang best kat sini. wahh otomen mkn abc ler. canggih. :)

hani said...

lintah tumbuh kat pantai ke wei? fakta baru tahu ni.

nak bekenalan dgn medel tuh!!!!

dah lama tak pegi morib, macam terliur pulak pabila melihat gambar dari sumber produk betri kong kau dan non edited itu..

[sutera kasih] said...

comelnya tu ultraman beraksi hehe..blog ko ni ngan jd blog pelancongan :)

[sutera kasih] said...

i mean, ngam hehe

Afzainizam said...

ohhhh dulu pergi sini tak macam ni.... wahhhh banyak perubahan kawasan sekitarnya tuuu....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy spray paint caliper brake disk kereta

Global Products & Services Review said...

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Sayidah Nafisah Ruslan said...

lama tak main layang2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!