Sunday, April 1, 2012

Aktiviti Berbasikal Di Taman Pertanian Bukit Cahaya Seri Alam, Shah Alam

Satu lagi aktiviti rakan seopis telah diadakan.. saja saja buat, kali ini aktiviti berbasikal di Bukit Ceraka atau nama penuh dia Taman Pertanian Bukit Cahaya Seri Alam, Shah Alam Selangor.. walaupun bermula dengan gerimis mengundang tapi aktiviti tetap berjalan dengan lancar..

Untuk pengetahuan kepada sesiapa yang tak pernah pegi Bukit Ceraka ni, bayaran masuk ialah RM 3 seorang.. banyak kativiti yang boleh dilakukan kat dalam termasuklah berbasikal, basikal boleh sewa, RM5 ringgit sejam dan RM1 untuk setiap jam berikutnya.. tapi rasanya lagi syok kalau bawak basikal sendiri..

Kat dalam jugak ada Rumah Empat Musim, Rumah Rakyat, Taman Haiwan, Tapak Perkemahan, kolam renang dan banyak lagi la.. masuk sendiri baru tahu..

Macam biasalah, sebelum bermula mari kita bergambar beramai ramai dulu ya hehe.. nasib baik la baru habis gerimis, cuaca masih mendung, sejuk sikit, kalau tak mesti panas.. yang hitam bertambah hitam..

Ha adik adik macam ni la orang kalau kurang stamina.. naik basikal pun nak pengsan haha.. padahal semua pun semput, pancit, sakit kaki, nak muntah bagai, tak larat dowh huhuhu.. lama betol dah tak main basikal rasa macam nak terbongkar je lutut ni..

Tengok tu, ni bukannya aktiviti berbasikal.. ini aktiviti tolak basikal.. sembilu sangat uolllss, mak jemah pun turut sama tolak basikal haha.. asal naik bukit yang tinggi sikit mesti tak larat, aku paling suka kalau turun bukit huhu.. lajuuu...

Ada macam dekat oversea tak? Dublin ke Korea ke Manhattan ke ada tak hehe.. bajet.. tak dapat pegi oversea, bayar RM 3 masuk rumah empat musim pun cukup la ya, tak yah nak lebih lebih haha.. sekarang ni tengah musim bunga..

Tengok happy tak kitaorang happy tak? seronok aktiviti macam ni.. lupakan pasal kerja kat MAFC tu, buat serabut.. pegi macam ni berhuha huha sambil beriadah memang syok .. kerja kita kerja outing kita outing, wah gitu hahaha..  


Lebih kurang pukul duabelas tengah hari kitaorang bla dari Bukit Ceraka.. tak larat sakit bontot main basikal.. lepas membakar lemak kitaorang terus pegi menternak lemak pulak.. makan nasi arab, bantai daging kambing kat seksyen 7.. lokasi D Arab Cafe, belakang Unisel Shah Alam..

Tengok la orang yang dah kenyang, macam ular sawa yang dah telan sekor kambing, tak larat dah nak bergerak haha

So, tu la dia kativiti kitaorang rakan sekerja untuk kali ni.. plan nak buat apa pulak pas ni tak tahu lagi..

30 comments:

Eera Shera said...

kali petama dan terakhir pegi bukit cerakah masa darjah 5. tu pn dgn rombongan skola..bekurun dah haha :D

dill said...

asyik berjalan2 je die. jeles guwa!

dill.

~SaL IjOu~ said...

habehla..lepas ni aku la pulak bejalan2~ asyik jelez ngn abu je..haha~

Cikgu Ma said...

buat konvoi basikal 1 malaysia la...

syakey said...

tak sempat lemak tu nak turun dah naik pulakkk. haha

semutsengal said...

baguslah rakan seopis kau, semua sekepala.

Zakaria's daughter said...

haha.
kemainn pengsannn lagikk.
lempang lelajuu

ABU said...

syakera.. hahaha syng doh lemak nak buang, blh buat penebat haba time ejuk sejuk hahaha..

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

aku x prnah smpai lagi tmpat ni.. mcm best je :D

sis92 said...

wah seronoknya sis teringin nak pergi sini tapi tak dpt2 smpai akk pun dh hbis blaja kat sana, bila nya lagi nk g..huhu

ABU said...

ala dekat je kan s. alam seksyen 8.. best kat sini.. menghirup udara segar hehehe.. ada bnyak monyet :P

syafiqakarim said...

sebab benci ABU :

1. dia suka jalan2
2. asek makan makan makan
3. sebulan tah bape kali holiday
4. tak pernah nak ajak
5. plg tak suka sb dia pergi taman cahaya sri alam xnak roger.blkg rumah aku kotttttt.

okbai.bai bai.

Cik Yatt said...

akey fine..sronok..ak dok rmh je..huhuhu

ABU said...

Ok fine...!! Ada orng membebel kat atas hahaha...

yad'z said...

life kamu ni berjalan 24/7 ek? hahahaa..


eh dah lama tak nek beskal.. huhuhu

Hanif said...

Rajin kau orang ber aktiviti yek...
bestnya!!

Wadi AR said...

ouh, berjalan lagi ko. takpe

hani said...

terbongkar lutut. kosa kata baru untuk aku.
btw, time kasih la, sempat bagi aku jeles jamah gambar2 berkenaan. uh!

adan said...

lama sudah aku tggl semenanjung ni tp tak pernah tahu pasal tpt tu.. sampai la member aku gtao sendiri..

amny said...

wowww ,, bestnyaaa berbasikall .. mesti semput kaannn,, lepas tu pelahap plak makanann , mesti berselera haibis... ehhe

Lea Isnawi said...

wahhhh xtaw pun pasal tempat ni
mcm best je, teringin lak nak g

Puteri Iqa Izyan said...

pegi ramai ramai mcm ni memang syok habes.

siap tidur atas jalan lagi tuuu :P

sha my heart said...

ni yang aku suka masuk blog ko. ada je cerita perlancongan..

ada gambar2 yg cantik2.


erk,aku tak tau nak komen apa dah ni?
btw, best jugak tempat tu ya. best la kawan2 ko suka beraktiviti mcm tu.

Juliet_iRa~" said...

bestnyaaa..hee

dah lama x buat aktiviti mcm ni..:D

adwafarahin said...

lapaq nasi arab! T_T

Ezad Skytech said...

aq tak pernah pergi sana...HAHA...
syoknya berbasikal..da lama tak berbasikal ni..hee..

pergghh..nasi arab tu..lapar! lapar!..haha~

Afzainizam said...

oohhhh adengan sembilu kasih pulak tolak besikal,,

yang pastinya ketar lutut nak kayuh basikal tu

nasi arab kat situ best gak tuuuu

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
masalah starter solenoid kereta

Liyana Zahim said...

Banyak monyet kat sni.. Takut aku! Aku p aritu nek bas jln2 je pahtu outt.. Hahaha..

Azham Vosovic said...

Tak pernag pegi sana tp teringin nk p Rumah 4 Musim tu hehe....insyaallah satu hari nanti pi la hehehehe

ABU said...

Pgi la.. Dekat je pun.. Blh main beskal ramai ramai.. Seronok

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!