Saturday, February 4, 2012

Mari Habiskan Voucher Buku 1Malaysia Korang Di Malaysia Book Expo 2012 PWTC

Kepada sesiapa yang tak tahu lagi.. sekarang ni tengah berlangsung Expo Buku 1Malaysia di PWTC.. macam biasa la kalau ada expo, pesta apakah mesti ramai orang kan..

So, gua nak mintak maaf kepada ulat ulat buku yang ada kat sana tadi, gatal dah tangan ni, ntah apa je yang gua tertouch.. soriii.. bukan salah gua... tambah tambah lagi dengan kehadiran Ustazah Nurbayah, berderat gadis gadis nak bergambar dan mintak sign bagai kat dia.. sesak.. gua ada kat sebelah tidak diendahkan pulak oleh mereka..


Expo buku ni diadakan untuk budak budak yang dapat voucher buku 1Malaysia tu.. gua jeling jeling je tadi tengok budak budak U beli buku guna voucher.. jeles ko tau!!
Bukan salah ibu mengandung.. gua lahir awal sangat..

buku lama askara lontara bugis  

Depan stage ada pameran Sejarah, Kesusastraan dan Penulisan Suku Kaum Bugis.. ya la kan tak silab gua Datuk Najib tu kan keturunan bugis hehe.. mereka dan prob bahan pameran diorang ni didatangkan kas daripada Sulawesi Indonesia.. bersoal jawab ada banyak info jugak la yang gua dapat..

 wah nampaknya gua dah mula nak jadi ulat bulu ni.. ehem! ada novel Liyana Zahim

Ini buku yang gua dan kawan gua beli, cash ye.. bukan voucher buku 1Malaysia dapat daripada internet.. kira murah la, kalau kitaorang beli time bukan expo mahunya dekat dua ratus.. so korang pegila cepat, ada tinggal dua hari je lagi..

Pendapat gua, bagusla voucher buku tu.. boleh merangsang minat membaca dikalangan anak muda.. sebab voucher tu boleh pakai tuk beli buku cerita dan novel jugak kan.. selain tu, jualan buku meningkat so dapat la jugak benefit kepada penulis penulis buku, lagi bersemangat la diorang menghasilkan buku, so industry tu terus meningkat.. nampak tak kat situ, nampak tak?!..hehehe..

39 comments:

KhaiRin - anies said...

xsinggah kt booth kami ke?

STUDENT PRA-U said...

yang penting novel kak liyana tu babe :)) haha

ABU said...

khairin.. ala tak tahu pun.. kalau tak blh singgah tadi..:D

Pra-U.. hehehe tu buku last tadi.. dah nak habis..

CikAnyss' :O said...

alaa , bestnya semua org pakat dapat voucher .. nak jugak !! cmna leh dapat eh ?

Lea Isnawi said...

jeles jugak budak2 dpt voucher

nak jugak! huhu

KhaiRin - anies said...

sy xde kt booth...sdg bercuti smggu kt kg..xpe nnt mai lg no bln 4 nnt!

Abu Huzaifah said...

wahhh buku lama askara lontara bugis, mengikut kpd cerita mak aku, family ak pun keturunan bugis.. :)

Anak Munsyi said...

eh ehh awak, kalo budak lepasan spm tak dpt voucher ke ? lalalala :P

syafiqakarim said...

untung lah abu.
aku xdpt..lebihan umur gamaknya.
ke sebab hbs study awal sgt.
cis

ABU said...

awak awak.. kite pun tak dapt tau..
beli gune duit sendiri jeww..jeww ^^

yaya nazeerah said...

kte beli pakai baucer jugak lah tht time, maklomlah student lg :D

hassy chan said...

haha lyn novel seyh.. xmenahan.. hak3..

ABU said...

hanya lelaki comel sahaja yg layan novel ko tau!! hahaha

[sutera kasih] said...

napa ko x kasi beli aku buku yg ku mau??wuwuwuwuwwu sedihnyaaa

bla la sbh mo ada ekspo buku

Gen2Merah said...

ahaaaa, beli jangan tak beli buku.... jangan beli je tapi x baca.. ehehe

Rtp Farra Arisha said...

sebaik2 lagi jika minat ke arah membaca lebih mendalam :) eeehehehe sekebun bunga cinta punya novel pun ada!

CekbOlat-bOlat said...

erkk?? "sekebun bunga cinta"
perghh.. wa tabik beb.. kahkahkah

untunglahh,,untunglahh dpat baucerrr

semutsengal said...

aku nak buku bugis tu boleh ?


AHHAHAHAH

Syakir Rahman said...

terlalu ramai org, ssah nk carik buku..las2 guwa pergi popular gak..hahahaha

amna said...

IPG tak dpt baucher buku, tpi diberi elaun buku setiap tahun.. kih3~

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

aku x pernah pun pergi expo buku huhu

adan said...

okay.. gua berminat dengan buku khlaifah2 tu.. so,bila ko mau postkan untuk aku? haha..

Yatie Awang said...

akak tak dapat pun...hihiih..

jauhnya macam mana akak nak pergi

Anak Munsyi said...

HAH ? beli sendiri ? tipu-2. bukan free ke benda tuu ? ==' tolong jgn main-2 kalo tidak awk yg kena lempang, bhahahah kidding :DD

Hanif said...

Selamat membaca novel cinta bro..bukan ulat bulu...
tapi ulat dalam taman bunga....hehehhe

onie said...

aku jeles sapa yg dapat voucher tu,hmm

chemay said...

abu beli novel.
wahhhh..

*jeless nye orang ada youcher.*
:(

Anak Munsyi said...

atototo, fyqa ad kejutan utk awk. sila cari di blog fyqa. kalo sudi join segmen pertama fyqa. peace :p

delarocha said...

membaca jambatan ilmu, makanya... selamat membaca

hara said...

lelong2~ baucer xguna lg ni..hehe. haih, xsempat nk pegila abu..

AzwanRamli said...

waaa....menarik.Sampai bile???

Mr.Clive said...

been there,done that!
adik aku bagi kupon dia!swaaakakaka

Afzainizam said...

tulisan bugis tu mmg bergaris-garis ... dulu nenek aku ada sebuah kitab lama versi bugis.... semua orang tak pandai nak bacanyerrr

pasal kupon tu.... kalau beli buku elok lahhh.... cuma ada yang salah guna dia jual kupon tu ambik duit....

۞۞۞۞Salam Maulidur Rasul۞۞۞۞
diy pemasangan carpet dan insulflex lantai kereta

rozeeta rashid said...

tak sempat dapat voucher buku gak! tak aci!

fuiyo abu baca sekebun bunga cinta! dalam hati ada kebun! haha.

eh apsal semua ada tanda seru. hehe.

fathiahRAIHANA said...

nakk pinjam buku tu abuuu
cara terindah utk mati tu
tak sempat beli


baucer kami dah habeh, heee.

Aki said...

yang kau ni,brapa banyak la ko abis Abu??? :D

cantekk said...

hepppp....tak bole ni bli novel, kna riki2 buku utk sem dpn,, tp kna bli sblm expired date..

Liyana Zahim said...

Godek2 entry kau jmpe la entry ni kan.. Ahaha.. Sory aku tak pasan.. Cis, beli novel aku pas kekurangan idea nk beli buku apa la tuh.. Hahaha..

syakey said...

baguihh abu. memupuk semangat membaca.

tapi,novel pon layannn gak ke.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!