Tuesday, February 21, 2012

Mandi Sungai Di Hutan Rekreasi Sungai Tekala

Entry ini adalah sambungan daripada entry hari tu.. alang alang aku cerita baik aku habiskan terus.. hehehe.. selepas sahaja turun daripada bukit broga kitaorang terus ke satu lagi tempat yang best iaitu Sungai Tekala.. lebih kurang 30 minit perjalanan daripada kaki bukit broga tu..

Sungai Tekala mestila nak pegi main main air kan.. takkan nak pegi main askar askar pulak keh keh..

 Kelaparan.. sampai sampai je terus serbu gerai jual makanan kat situ.. sib baik ada nasi lemak, sebab aku memang lapar nasi time tu.. panjat bukit broga aku tak sempat sarapan nasi, makan sandwich je yang diorang buat dengan ramuan kasih sayang kata mereka.. ya la kasih sayang, sebab sandwich tu la kitaorang lewat gerak..

Even dah penat tapi masih kuat lagi begelak tawa, bercanda ria depan gerai bersama akak penjual dan sesama kitaorang.. err!!!... apesal macam haram je ayat aku ni..

Kesukaan yang amat.. sebenarnya aku dah lama tak mandi sungai.. last sekali emmmmm.. tak ingat, bertahun jugak la kot rasanya.. antara sungai dan laut, aku suka sungai lagi.. tapi sungai yang bersih la, kalau macam Sungai Klang tu err kim salam jak la.. katak pun tak nak duduk dalam tu mengkali...

Laluan nak masuk.. cari area yang best, yang ada jeram sikit.. atas atas kurang sikit orang. lagipun kalau main main air kat bawah macam tak best pulak.. entah entah orang kat atas kencing.. merasa la air kencing orang hahahahahaha...

 Tiga ekor ikan duyung sedang menjamah nurgget di tepi sungai.. eh ikan duyung ker ikan dugong ni.hahaha..
 
Ha.. akirnya tercapai jugak hajat si Alif ni nak mandi.. sejak daripada bukit broga lagi dia cakap nak mandi nak mandi.. puas dia loncat loncat berendam bagai sampai bekedut kedut hujung jari baru nak naik.. keh keh keh.. padahal yang aku lagi tak ingat dunia time mandi mandi hahahaha..

Bah sebelum bla.. layan dulu gambar aku yang cool.. hahaha.. cool la kot rasanya.. :P




Tag: Sungai best sekitar lembah klang, kawsan rekriasi dekat dekat selangor, kawasan rehat sungai selangor, mandi manda di sungai tekala, koleksi gambar foto sungai tekala..

29 comments:

blog-tips-kurus said...

cari port paling atas le ni yek? hihi!

syafiqakarim said...

haha eceh...tempat aku bermandi manda
dulu..rindu pula zaman2 belajar ni.
sobs.

ok.pict tu cool.

Aki said...

bersih ka air dia abu?? excited ko sampai melompat2.. ha ha ha..

KhaiRin : anies said...

lama nyer da x mandi sungai..

Mohd Khairi Khadzir said...

tempat ni...aku pun pas turun dr broga singgah sini jap... mandi hewhehw..kejap la sgt! ahhaa bestwoooooooooooooooooo

Mohd Khairi Khadzir said...

tempat ni...aku pun pas turun dr broga singgah sini jap... mandi hewhehw..kejap la sgt! ahhaa bestwoooooooooooooooooo

me_nazri said...

serius gambar terakhir memang happening... :)

YOUsoF said...

Macam indah je pengalamn kau ni.. Aku pun tengah merancng mandi manda.. Pantai macam dah bosan sikit.. Sikit je.

Kesian dekat 3 orang tu.. DIgelar dugung gara² makan nugget di tepi sungai.. hahah

Gambar last tu bagi aku biasa je. (cover jeles) ;D

CikAnyss' :O said...

bestnya bermandi manda !!! hehe ,
gmbar yang ketiga tu mcm hero kl gangster pon ada , huhu .

Sumijelly said...

wah..g sungai trak ajakkkkk...........

eleh.. setakat ambik dr angel bawah nampak la tinggi.....

tipuuuu.. hahaha

Sumijelly.com

CekbOlat-bOlat said...

bestnye depaa.. eheh.. lame tak mndi airtrjun lpas2 kes kencing tikus.. huuuuuu,,

efa said...

waah bestnya...yeah mmg cool pic jumping tu like2

Addin said...

wahhhh best nya ,

* teruja ! teruja ! *

lama tak mandi kat sungai. hukhuk

cimöt said...

wahhhhhh..ko pon kaki ronggeng jugak ni..

syakey said...

lama gilesss tak mandi sungaiii.

amboih, lompatan dekat pergunungan mana tu. haha.

amir aizat said...

seronoknyer!!!

chemay said...

lamanyaaa tak mandi sungaii.
jelesss
T____T

onie said...

dah lama tak mandi manda kat ayaq terjun belah selangor ni,huhu

Hanif said...

memang cool gambar last tuu!!!

semutsengal said...

woooo,

aku belum penah pergi. Takyah gelakkan aku Abu. Lempang kang,

Cik TeN10 said...

ohh ramai org cite sal bukit Broga nih.. ak je ketinggalan tak sempat nk jejak ke situ lagi.. mandi sungai apatah lagi.. dah lebih 5 tahun tak bermandi manda picnic segala ! kesian ! huhu

alahh ko ckp org ikan dugung..ko tu pak dugong la gamaknye ! kah3 kena balik yeayy ! =p

cool ke ? emm boleh la.. keh3 nasib bek lompat2 tak terjun ke gaung kan.. kl tak takde la entry nih.. haha gurau jek.. no tacing2 okeh ! kate cool kn? kih3 =p

inche hlovate said...

waaa teringin nk p broga tapi tak lepas2 lagi ni

Ezad Skytech said...

serius..lama giler tak mandi-manda macam ni...best giler kot....haha..
gambar yg last tu..mmg AWESOME..:D

c'axoera ヅ said...

bukan nak mengampu tau......tapi i juz realize that u really had a suweeeeeet smile :p

*larrrrrrrriiiiiiiii laju2!!!!! >_<

~SaL IjOu~ said...

ramai tul kwn yg da panjat bukit broga..aku ni ntah bila la plak~
(--")

tersgt la cool gamba itu wahai Abu!~ ;)

[sutera kasih] said...

smart oooo gambar ko yg last ni buuu..terpesona ni hehe

Eera Shera said...

gmbr last tu broga hill ek? nape smua dah smpi..aku bila nk smpi ntah..pdhal dkt je..ats siket dr simpang masuk broga

ade la skali pi sg tekala..tp kt belah bwh je..x best

ABU said...

Ala rugila.. Ok je kalau nak beriadah..:)

Afzainizam said...

oohhhh best pernah sampai jkat sana mmg best gilerrr.... masih natural lagi

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy pasang flash brake light

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!