Thursday, March 1, 2012

Learn To Say 'No'

Mungkin anda harus mempertimbangkan untuk menyatakan 'No' kepada orang lain dan mengatakan 'Yes' lebih kepada diri anda sendiri. Mengapa anda selalu berkata 'Yes' sedangkan pada hakikatnya anda ingin mengatakan 'No'. Ianya membuatkan anda menderita, kebencian memuncak sehingga anda berasa sangat marah dan tertekan. So just say 'No' when you really mean 'No'. _Glam and Glitter ^^ bukan entry sentap! haha..

ps: zip! no.. it's just that look so.. hahaha..

24 comments:

Syazwan Che Deraman said...

Yes!

syafiqakarim said...

say NO !haha betul lah bu...

CikAnyss' :O said...

i learn , soemtime cannot say :(

Wadi AR said...

YENO

ABU said...

sengal!! :P

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

katakan NO kepada rokok..hehehe

cimöt said...

say NO! say NO when u really mean NO..jangan takut..nanti menyesal..

hanjila said...

yes, I do. haha (:

~SaL IjOu~ said...

aku sekarang dlm stage mengatakan NO terhadap byk perkara dalam hidup aku..YES itu akan akan dtg..soon~ ;)

Cik TeN10 said...

berlaku adil pd diri sdri.. =p

aku mmg sengaja nk jeleskan ko.. keh3 =p

Liyana Zahim said...

Susah tp harus! Aku pun tgh bljr nk ckp no.. Biar gadoh pon takpe.. Huahua.. Bimbo sgt..

saya cello191 said...

NO..

senang ja nak cakap "no".
pe susah kan..heee~~

[sutera kasih] said...

NO..YES !!

Kenapa gambar2 ko smart2 bu?

YOUsoF said...

NO!

YOUsoF said...

Sendiri punya rasa, sendiri tahu apa yang perlu dikata.. ;)

Dengar cakap orang boleh, tapi kita kena pastikan kita dah dengar kata hati kita terlebih dahulu.. bukan komen sentap. haha

Daddylicious said...

betul...perlu ada NO bila waktunya.

mizzkechique said...

yes!!!! eh silap, no!!!

Rtp Farra Arisha said...

yeah! ikut kata hati dan perasaan. dan itu tidak bermakna kata2 lain tidak diendahkan sama skali ya.

Yatie Awang said...

dalam diri kena ada keyakinan dan semangat..baru kita sentiasa boleh kata YES pada diri sendiri kan?

Gen2Merah said...

yaa, kalau ikut kata hati tak mahu, katakan terus terang je NO... risau nanti belakang hari kita akan makan hati..

Dulu ada kawan saya nak pinjam motor.. ikutkan berat nak pinjamkan, tapi member punya pasal bagi ja la.. hasilnya motor d kembalikan dalam keadaan tidak sempurna...

uwaaa....... lepas ni kena tegas kata NO NO NO.....

sha my heart said...

No! haha~

Aku berani nak kata no. tpi kdg2 kalau aku tak setuju dgn org tu tapi tak leh nak express my feeling, aku diam je, dlm hati mmg duk bantah la. Haha~

Eera Shera said...

serba salah la nak ckp no. terutamanye kalo ade yg nak pnjm barang. sy x ckp no tp sy buat x reti, buat pekak dan harap die paham sbnrnye sy x nk bg..dan menjadi la haha..sy ssh nk bg org pnjm brg.mesti ade yg rosak nnt

Afzainizam said...

aku tau Yes, No & oraittt jerrr

aguk kepala dan geleng kepala..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy balut cover door panel kereta

ABU said...

aku kadang kompius yes ke atau no hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!