Sunday, February 26, 2012

Kalau Facebook Tutup

Ntah siapa punya kerja la ni.. ni saja nak troll user yang addicted dengan facbook kan, #KalauFacbookTutup pulak jadi trending dalam twitter semalam hahahaha.. bengong padahal dulu kemain lagi layan fb.. indeed masih ramai lagi twitter user ni masih aktif dalam facbook.. contohnya aku la haha..

Tak de apa apa la.. saja nak kongsi mungkin ada yang tak de twitter atau yang termiss trending semalam, ke dia masih trending sampai sekarang?!.. ni dia beberapa pendapats diorang dalam twitter kalau facebook tutup..


Hahahaha sengal betol.. yang pasti semakin ramai user dalam facebook telah berpindah ke dalam twitter, beberapa orang friends aku pun tak nampak dalam facebook rupanya diorang ada kat twitter mencapap..

Dalam facebook pun orang dah tak apa sangat.. just klik like like aje, stalk profile, poke poke, curi gambar itu ja.. kalau dah rasa bosan, apa kata korang masuk dalam twitter pulak.. tweet jak.. cakap sorang sorang, tak de dah orang nak komen komen macam dalam fb.. unless orang mention atau retweet aje..

ps: boleh pulak benda ni jadi entry hahaha.. nampak sangat aku dah tak de benda lain nak share kan.. btw, twitter aku ada di sini.. 

31 comments:

Liyana Zahim said...

Ha'aa termasuklah aku ni berhijrah ke twiter tp stil twiter takdelah bes mane.. Pening2... Hahaha!

cimöt said...

untonglaaaa ade twitter...tp pd aku twitter tak best ye..

Cik TeN10 said...

Aku pn ada twitter jugak tp aku jarang tweet la..seminggu tu aku check twitter 2,3 kali ja kot.. Kih3 fb pn aku dh jarang bukak..rsa boring dh..bukak pn kl nk chat ngn member je..

syafiqakarim said...

kalau fesbuk tutup tak jadi masalah
utk aku.sebab aku tak aktif apa apa selain blogging.haha

bu,aku br buat twito.haha

lieynanilaz said...

belum lagi nak berhijrah ke twitter walau dah jemu dengan fb...

CikAnyss' :O said...

haha .. wahh , mcm2 ragam respon , kalau fb ditutup , rasanya giat di twitter atau yahoo je laa . huhu

Cik Rose Cute said...

dua2 ada...hihihi tak kisah Fb tak ada..

Aimie Diyanna (I'Me Dianna) said...

Wahhhh <3 suka entry ni bila 1st visit kat sini. Keep it up.. <3

*tukar bloglist jom

Azham Vosovic said...

kalau FB tutup....melepas la peluang nak stalk gambar2 my ex lg hahaha

syakey said...

kunonya aku. tweeter pon takdak. :|

semutsengal said...

kalau fesbuk tutup, aku pun taktau lah kan.

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

haha kalau ditutup, blogging je la keje aku..huhu

hassy chan said...

jgn la tutup.. haha
ak nie mne aktif twitter..
sia2 je akaun twitter ak tuh haha

fathiahRAIHANA said...

kalo FB tutup tak kisah sgt punnn. blog kan ada. Hahahaa :D


follow abu :>
tapi kan, follow aje lah. skrg ni serius tak menyempat nak bukak natang2 ni --"
cuti baru nak riuh pun, heee.

Yatie Awang said...

hahaha...macam2 tak pelah banyak lg cara, blog ada twitter ada kan?

Gen2Merah said...

hehehehe.. ya FB tu sekadar nak me'like status org ja.. dah kureng nak guna

Shawn Razaleigh said...

kalau fb tutup aku akan berak je keje, sebab da kurang berak semenjak ada fb ni

anif abdullah| AA said...

aku guna fb skunk untuk esaimen,share info dan chat kawan lama je..haha

lain2,lepak di twiter.. cool :D

chemay said...

nanti boleh la fokus kat blog je kalau fesbuk dah tutup.
:)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

kalau fb tutop susahla bisnes ahkak nk meletops..:(


akak ada tweeter tp x reti guna haha..siyes x paham..ko buleh ajorkan..cthnya tweeter tu utk apa? nk tulis apa kt dalam tu..

Daddylicious said...

best tahu kalau FB tutup ...aman damai...:)

cik sakdi said...

ye betul2 yang sure dapat 4 flat tu.. heeheheh

Hanif said...

jarang layan fb dan twitter..dah tak ada benda nak buat..heheh

syakey said...

kalau fesbuk tutup. cane nak share benda ilmiah ni.


haha,bajettt.
fesbuk tutup, slamat waktu berjuta juta yg akan terluang.

[sutera kasih] said...

mesti ko rindu tweet2 sma aku tu kan? buruk bah ofis ku ni ndak bole main twitter & fb hahaha..nsb ble bukak blog :P

APAN said...

mmg nampak sangat fb skang semakin sunyi...mungkin akan buat balik akaun twitter...

Afzainizam said...

twiter lagi best lerr... sekarang facebook aku buat main game ajerr

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy pasang flash brake light

YOUsoF said...

Hahah.. Sempoi jugak apa entri ni.. Aku paling suka yang kata friendster & myspace akan aktif balik.. Mungkin ramai yang tak tau dulu Malaysia ada laman sosial sendiri 'myrakan.com.my' namanya.. Tapi aku dah lupa password.. ;D



Aku pun ada terfikir nak buat akuan twitter.. Kalau dah ada aku nak follow artis sorang tu lah. Kalau tak silap AshGive namanya.

ABU said...

err ada ek myrakan.com.my..

oh masa tu aku buta IT lagi hahaha..

rozeeta rashid said...

kalau fb tutup bagus gak. ada kenangan pahit kat fb. haha. tapiku tak bisa hidup tanpa game fb! hehe.

Anonymous said...

bukan myrakan.com.my tapi myrakan.com. website tu masih wujud sampai ke hari nie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!