Thursday, February 2, 2012

Berta'aruf Dan Berkeep In Touch

Sori la korang.. gua tahu korang semua semua ni dah habis exam.. sebab tu gua tengonk korang update blog laju semacam sejak kebelakangan ini.. tak terkejar dah gua nak terjah godek.. lagipun gua sendiri busy dengan kerja mencari rezki yang halal..

Ada gak yang dah kerja dan surirumah pun masing masing busy.. tak de banyak masa nak blog walking bagai.. gua paham kalau korang tak datang say "hi" dalam blog gua yang bajet retis ini..

So dengan rasa "living in the cave" gua join twitter pulak.. oh terasa diri ini macam Orang Tasaday.. gua baru nak bermain burung twit twit.. padahal orang lain dah beriban riban tweets dia hahaha.. so pasni boleh la kita ber-keep in touch, senang sebab mobile..

Orang Tasaday - tukar pic ke twister 

Sebenarnya gua dah ada twitter sejak pertengahan dua ribu sepuluh lagi.. sebab gua rasa ntah pape twitter ni, so gua pun ignore la.. tak reti nak bersosial dalam tu..  tapi sekarang gua dah ada dua tiga orang kawan oyeh!! antaranya ialah Arisha, Mr. AA, Semut Sengal, Cerita Budak Gemok, Nurnadiahmamat, Adwafarahin, hara, adilasaddam dan beberapa orang lagi, tak ramai sebab gua bukan retis.. so korang korang yang ada twitter mari la kita main twit twit..  klik kat bawah ni klik cepat!!!.. main paksa, melampau betul...kah kah kah. 

Oh ya, gua nak bagi tahu.. housemet gua yang suka tengok cita korea tu kalakar.. first time gua lepak borak dengan dia malam tadi kat ruang tamu.. rupanya dia lahir kat Sandakan Sabah, tapi asal Perak.. dia half half robot katanya.. sebab dalam badan dia ada besi besi, plastik bagai.. dia pena accident motor dulu..

Dia nak kencing gua pasal ferry kat Sabah.. bajet gua tak lahir lagi masa zaman tu.. tung tang tung tang rupanya dia muda tiga tahun bandaing gua.. hahahaha ingat gua budak budak, agak dah masa dia cerita pasal ferry dan kapal terbang... memang lawak dia ni.. btw, dia baik sebenarnya, peramah.. dan kelakar.. Boleh tak dekat setengah tahun duduk serumah baru nak berta'aruf hahahaha..

25 comments:

semutsengal said...

hai saya abu, awak sapa.?


KAHKAHKAHKAH,.

blog-tips-kurus said...

orang moden macam tu la yek??

C`ayob.com said...

hahaa....itulah kau abu....lain kali simpan....jangut..misai..baru nampak tua!

Lea Isnawi said...

heheh tu la Abu

org ckp, x kenal maka xcinta

hihi

Aki said...

abu, add saya.. @AkiBorneo.. nanti sa add ko balik di rumah.. Ho ho ho.. opis block twitter..

Fathiah Hamim said...

serious dah setahun setengah? tak pe lah janji taaruf jugak. :D

bunga said...

hahaha..adakah ko no awek muda??

Anonymous said...

ohoi..da letak BBM pin da.. :P

hassy chan said...

twitter ak pun terabai..ntah ap jdi kt dia.. hahaha..
lme benor ko amik ms nk bknalan ngn housemate ko..

CikAnyss' :O said...

haha , jom kita tweet sama2, huhu . saya nak g skodeng ler ..

[sutera kasih] said...

suda ku follow ko tu bu..
kalo sudi, follow aku jgk hehe
@yannsazza

Hanif said...

Aku tak main twitter...
tak paham apabendenya...heheh

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

mak ai, knapa ambek msa lama sgt tuk korang bergurau senda>? huhu

Cik TeN10 said...

tudiaaa setengah tahun dh dok sma baru nak kenal2?? lelaki kot.. kl pompuan jumpe kejap je dh mcm2 cite keluar ha.. apetah lg setengh tahun.. haha

ok la housemate kelakar.. leh dibawak bergurau.. :)

syakey said...

ce jadi housemate yang mesra2 sikit lain kali XD

aku ponn takdak twitter lagi, macam boleh buat ketagih je twitter ni...

Yatie Awang said...

awat letak gambaq tu...malulah..heheh

KhaiRin - anies said...

at least ada sy ni langsung xtau

hara said...

yeay dh kenal abu!haha
bgusla dh kenal2, sdgkan blogger yg xpnah tgk muka pn knal, apetah lg hosmet sdiri kan..keep it up!

APAN said...

aku pun rasa nak buat balik twitter.dulu da penah daftar tp aku delete akaun sebab x pandai guna...

lama giler baru nak bermesra :)

Anak Wak Mail said...

oh,,saya tiada twitter,,tak pandai nak bersosial.

haha,,pasni boleh la ngeteh bersama housemate..:P

Azham Vosovic said...

haha. memang semutsengal lah!

tak pe, at least sempat kenal juga kan? hehehehe

sha my heart said...

add aku weh.. @shamyheart

ok la kalau mamat yg suka tengok korea tu baik. syukur, ko dapat housemate yg baik dan kelakar. =)

ekin alias said...

wah abu ade twitter...nt aku follow~~~~~

Liyana Zahim said...

Aku pnh pg bowling pkai bju kurung.. Hebat sgt aku.. Aku rase muslimah sgt.. Huhuhu.. Aku pcy jela ko pemain handalan.. Jage ati member.. Hauhuahaua..

P/S: TQ beli SBC.. Hapy readin kalau kau rjn bace.. Haha.. :)

Afzainizam said...

wooooo aku rasa dia nampak muka ko muda sangat padahal ko lebih tua dari dia 2 tahun nak kencing ko plak tuuu.... ada-aderrr ajerrr diorang tu yerr

۞۞۞۞Salam Maulidur Rasul۞۞۞۞
diy pemasangan carpet dan insulflex lantai kereta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!