Thursday, February 9, 2012

Ayer Hitam Syurga Membeli Belah Barangan Seramik, Souvenirs Dan Patung Boboiboy

Siapa sini orang Negeri Sembilan.ok.. siapa sini orang Johor, ok.. siapa sini pernah pegi Nilai.. tempat yang orang membelih belah tu.. kat Johor pun ada satu tempat yang hampir sama dengan kat Nilai.. nama tempat tu ialah Ayer Hitam..

Untuk sesiapa yang tak pernah pegi Ayer Hitam ini dia sedikit gambar untuk tatapan korang.. sdikit aje ok, yang tempat kain kain karpet, bunga bunga semua tu kitaorang tak singgah.. sebab tak larat nak round semua tempat.. luas kott..

Sini ada banyak ceramic, pasu hiasan lanskap bagai.. daripada bentuk angsa, ikan harimau, biawak, kura kura, beruang semua ada.. banyak pilihan. siapa yang minat benda benda macam ni disinila tempat anda menjulingkan mata..

BoboiBoy pun ada jugak kat sini.. diorang sumbat masuk dalam plastik.. gantung gantung macam hiasan dalaman.. angry birds, sponge bob, doraemon, hello kitty dan macam macam la.. tak kuasa aku nak sebut semua..

Sejauh jauhnya.. tak de orang pung!! hahaha.. sebab kitaorang pegi bukan time weekend.. kalau tak, sure ramai orang.. nampak tak kerepek pelastik besar tu.. beli bak balik bagi jiran jiran makan kalau nak..

Souvenirs dan goodies yang boleh di bawa balik.. mau tak rambang mata kalau tengok banyak banyak macam tu.. 

Ini la burung yang gua masuk dalam gerai dia dan tepuk tangan, then diorang bunyi.. lucu sebab at the same time banyak burung yang bunyi masa gua tepuk tangan.. kalau korang pegi one day cuba korang cari burung burung ni.. tepuk tepuk tangan kat situ, cam orang gila..

Ini pulak gua beli kat Bali.. eh bukan.. kawan belikan kat Bali.. hahaha..

Ekceli gua tak de beli apa apa pun.. tempat ni gua saja singgah masa outstation kat Ayer Hitam hari tu.. gua suka jalan jalan ajer..

36 comments:

Cik TeN10 said...

sedapnya kerepek !! smbil layan movie kunyah kerepek. mmg terbaik lah !! kt kedah pn ada Ayer Hitam jugakk.. tp xde pape la.. umah org ngn swah pd ade la.. keh2

justin lover said...

asyk jejln je...haha^^

ABU said...

jalan jalan mmg best..

NARDtheNERD said...

hye abu,
i dulu kecik2 pernah je gi ayer itam.
beli minnie mouse besar. :)

Saddila said...

alaa belikan la wa patut shinchan satu -_-

APAN said...

aku ingatkan ayer hitam ni kat melaka.kat johor rupanya...yg kat melaka tu nama lain la kot

si robot comel said...

kita yang belajar kat segamat ni tak pernah pi lagi,pernah dengar je.

KhaiRin : anies said...

tingat sket ms dulu, org kg sy berlumba2 g sn sbb nk beli pasu bsr

emy zulaiha said...

la singgah je ke? sebenier utk emy tak dok ke??haha :p

semutsengal said...

tak singgah rumah aku pun ? dh dekat dah tuuu.

Wadi AR said...

tak penah pegi sane. mohon bawakkan

afzainizam said...

uihhhh Pekan air hitam ni kalau hujung minggu mmg sesak ngan orang bukan setakat orang tempatan orang singapore lagi ramai yang membeli belah kat situ.... bukan setakat pasu dan cenderahati... malah kerepek dan buah buah pun ada jual kat situ

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
Luka rawatan pada haiwan

adan said...

ko tak penat ka jalan2? klu aku lebih baik tidur.. haha

hudahassan said...

hda org johor , tp stdy kat nilai . due2 tmpt hda prnh shopping . Ayer hitam ttp terbaekk :)

Liyana Zahim said...

Aku pnh pg weh.. Mmg rambang mate rasa nk beli satu kedai! Ish2.. Time balik tu baru rasa bnda yg aku beli tu cntik.. Dok sane sume nk cekau..

YOUsoF said...

Yezza Ayer Hitam memang Syurga Membeli Belah Barangan Seramik, Souvenirs Dan Patung Boboiboy. (senang komen aku kopipes tajuk kau je kan) ;D


Benda tengah hot, memang melambak la..

Aku biasa pergi hari cuti, macam² jenis manusia duk cuci mata kat situ.

Lea Isnawi said...

nak angry bird satu!
pos kan ye

hehe

hassy chan said...

wah.. macam2 ada hahahaha..
boboiboi~~~!!!

CekbOlat-bOlat said...

FUYOOOOOO.bestnyee.. ade bear.. nk beli..nk beli.. tak boleh jdi ni.. nk kne pi jgk ayer hitam ni.. =)

Fatin Mraz said...

jln2 x beli pape...tapi ada update gambo sini..kire oke lah tuh~~

=D

Daddylicious said...

bahaya pergi tempat macam ni....dompet boleh jadi ringan...hehe

~SaL IjOu~ said...

rambang mata aku weh!~ =p

emy zulaiha said...

hehe abu kenal wani?hehe wani keje dgn emy skrg :)

Aki said...

wahhh.. mantap la abu.. kalau di Kuching, ada satu tempat gini juga.. di Serikin.. he he he.. bezanya, itu betul2 duduk sempandan sarawak and indonesia.. semua barang2 gila murah sana.. :D..

Scya Lollita said...

abuuuu , dah lama aku tak blogwalking ;D

[sutera kasih] said...

wahhh mcm d serikin wooo..nnti beli brg kawin, d sanala, blh ka tu bu?haha

Cik Yatt said...

pergh..klu ak mcm2 ak beli ni..haha

ekin alias said...

org selalu p sana beli kerepek nak raya.murah2 dan lumayan kalu beli seguni HAHA

chemay said...

bukan nak singgah kolej chemay.
:P

cimöt said...

meh laaaa satu ole2...


weyhhh..gemok nye kucing kat header tu...pe nama dia??

Afzainizam said...

beb kalau ada yang kawin boleh cari barang hantaran kat sana ... kat sana macam -macam ada...

kalau pandai buat tawaran harga dapat murahhhhh.... borong sakan tauuu

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy wheel bearing kereta

Ezad Skytech said...

syok betul dapat berjalan sakan ni kan...huhu~

Anonymous said...

mmg syok....tpi tiap bulan lalu je sb gi situ mmg bahaya, blh menipiskan dompet

sha my heart said...

xbeli pun tak pe. jamu mata. haha~

syakey said...

dulu ben10
sekarang boboiboyyyy..

maisarah sarah said...

nak beli boboiboy tapi jauh sgt,huhu.masa study kat ayer hitam dulu xde jual ag boboiboy.hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!