Friday, January 6, 2012

Mari Bergambar Dalam Semak Macam Fatin Liyana

Ini gambar suka suka.. tak de motif tak de apa.. aku cuma excited jumpa rumput ekor kucen masa kat Desaru Johor baru baru ni.. mana nak jumpa rumput ni kat KL? ada tak! tak de kan.. kat kampung aku pun tak de tau.. kat Johor je mengkali ada hahaha..

Sebenarnya pegi kat sana atas urusan kerja.. well paham paham je la aku kalau pegi outstation, dah habis kerja beginilah kejadiannya.. keh keh keh... gelak jahat..

oh dammmmn.. silaunya di bawah pancaran sinaran matahari.!!.uweekk!!

angin yang kuat.. sedapnya bau rumput yang hijau.. err.. bau rumput.. sedap kah..

cak cak boom!! pun boleh..

ragggummm!! jom main cakar cakar rimau dalam semak hahaha..

aku sesat aku sesat.. mana jalan nak keluar.. tolong..

oh sukanya sukanya menggatalkan diri dalam semak.. dammmmn..

ISO: Sembarangan
Aperture: Sembarangan
Shutter speed: Sembarangan
Lokasi: Ladang Papaya Desaru Johor 
Model Handalan: Abu
Photographer: Rakan Sekerja (kami bersekongkol oyeh!!.)  

Aku sendiri pun gelak tengok gambar gambar ni.. tak de keja lain punya abu hahaha.. ingat senang ke nak posing dalam semak samun, bawah panas matahari lagi, gatal jangan cakap la, nasib baik tak de ular, kalau ada lagi exotic gambar gambar ni semua...

Banyak lagi gambar dan cerita yang aku nak ceritakan sebenarnya, tapi sejak jarang update ni rasa macam kekok pulak nak taip entry.. bler bler sedikit.. lagi pun kalau letak banyak sangat gambar kang meletup laptop  cap ayam aku nanti.. bio je la tuk kali ni.. esok esok aku cerita lagi ya.. kalau aku rajin la..hehe..

40 comments:

Eera Shera said...

la..abu ropenya..ingat Salman khan dok menari dalam semak tadi..tercari-cari gak mana preity zinta haha :p

Anif Abdullah| AA said...

smart tuu!! nampak gayanya,Fatin Liyana dah jumpa pesaing lahh.. wahahaha

Dhiya Fariza said...

BEAUTIFUL!!

blog-tips-kurus said...

awesome lo Abu!! bole dtg sign kontrak model racun lalang ni. hoho!

*posing kat lalang ala mat saleh. takde tungau ke??

Gen2Merah said...

kelakar la bro... ehehe.. Macam drama Film Hindustan pun ada..
ni kalau fatin Liyana nampak mesti tersenyum ni... ehehehe

Tasha said...

mst gatal-gatal lepas shoot ni..xpun luka-luka :P

ke kebal ngan lalang..hak3

~SaL IjOu~ said...

ewah ewah..da ada rupe nak jadi retis ni Abu..kekeee~ ;p

ciK LyndaWawa said...

wah..main dalam semak la pulak..hehehe

anamizu kaito said...

"carak cakar rimau"<--skil baru ey abu? CARAK = ke typo?? hehe


cun arr begambo gitu!


bile tah aku nk dpt DSLR sbijik :(






luv,
cik ana

ena meina said...

haha..mke abu xleh blah:))

KhaiRin - anies said...

FL kalu tgk..pengsan!

YOUsoF said...

Apsal kau tak rojer² sama aku wahai Abu? Desaru tu tempat aku kot. Sebelum sampai sana kau ada lalu Felda Air Tawar 1-5 tak??


Aku pernah sekali je bergambar dekat tempat macam tu tapi tak ingat dah bau rumput tu macam mana...

Aku pilih gambar 2nd last untuk dihantar ke email Fatin Liyana ok!

ecadwinkyasha said...

aduhh..mcm pengsan aku nmpk tgk ne gmbr.hahahaha.fatin liyana bisa menangis :P

Cik TeN10 said...

haha.. aku pun kelakar tengok gambar ko wehh.. mmg xde keje sungguh.. nasib bek xde rimau ke.. kena baam tak pasal2 jd arwah.. huhu ;p

sorry lama tak jenguk entry ko yg kelakar2.. maklum la slagi cuti tak abes slagi tu kaki taktau dok diam.. :D

Cikpuan rara said...

senyum sorg2 rara tgk semua piccy ni.hehehe

TiraPengemis said...

amboi...kalah retis....
nak sign...hehehe

syakey said...

tudiaaa. hahaha

pasneh bratur ah fotograferr nak ambil ko jadi model ye abu. :P

ekin alias said...

sweet sgt...~
haha aku dok johor pon tak tau ade tempat semak bagai mcm ni hahaha

dill said...

udah macam dokumentari national geographic je abu oi..haha!

tak de lah.

cantik gamba :)

dill.

Yatie Awang said...

adoiii...main tangkap2 dalam semak pulak...dah habis tempat kat luaq kali..hahhaha
Lelaki idaman wanita
Kisah gadis kecil yang solehah

Umie Artoqiemie said...

santeknyerrrr... pakai lens ape neh?

khairul akmal bin azman said...

kalah liyana abu oi
liyana menang make up tebal je.

Rtp Farra Arisha said...

hey, all these are nice. seriously. cantik pemandangan. shoots pun tidak kurang hebatnya. thumbs up to photoG. modelnya pun tidak kaku berfoto wkwkwkwkwk

Saddila said...

ececehhh riang nya hati .

Hanif said...

hahahah...
aksi yang menarik

syafiqakarim said...

haha hoi abu.
apasal macho ha?phewww.haha

selamat tahun baru.

Afzainizam said...

wooooo ko dok dalam semak samun tu tak takut kerrr ada sarang ular...

but gambo tu mmg menarik beb.... berlatarbelakang rumput berbunga ... kreatif sungguh lahhh kamu ni...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
tip servis motorsikal lc135

semutsengal said...

hai abu liyana.



AHAHHAHAHAHAHHAHAHA

~SaL IjOu~ said...

haha..ya ya..odw tu = otw..aku da terbiasa guna "on da way" tu yg jadik 'odw'~ ;p

Hanif Idrus said...

Datang melempang blog ini kejap...heheheh.
Nak tgk gambar lagi...!!!

khairul akmal bin azman said...

abu!
sape photographer ko?

BENA said...

wey ! ko dah ade gaya jadi model dah ni . tengok2 ada ular . ha kire model tambahan ko lah tuh .



kalau nak tempah ko jadi model ni berapa bayran ? hahaha :)

kajaharuna said...

semua sembarang tp gambar tetap gempak..

hani said...

mohon masuk hero remaja bu! haha!!

hamzah ian said...

perghhhh... hang guna kamera apa?

Anak Wak Mail said...

cantik gambar ni..

sampai tak dapat bezakan mana satu semak, mana satu ABU.hehe..;P

adan said...

serius.. bro comel pulak kau bah..

cantekk said...

ape lg, anto la fail gambo kt ejensi model,,,

Cik Ungu Kamila said...

yg penting semaknya. asal ada semak, gambo mesti cam retis .. haha xD

eLLa n aLia said...

haha. xtahan gelak.. hahaha.. okeh sori..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!