Saturday, December 17, 2011

Pantai Kahapan, Edit Gambar Dalam Google+

Apa ingat budak ohsem!! tu je ka yang tak takut dengan warna hahaha.. btw, abis rosak gambar gambar ni aku kerjakan.. jeles aku dengan Umie dan Syakey yang hebak tangkap dan edit gambar..  ini pun saja aku kacau kacau gambar dalam g+ tu.. aku baru tahu rupanya album kat situ dikonekkan dengan gambar gambar daripada blog.. 

Even gambar yang tak di publish pun boleh nampak.. tapi setting still lagi privacy lah sehingga kita sendiri yang ubah setting dia.. siap boleh edit online lagi, sama ada yang dah publish dalam blog atau pun tak.. dan application tools semua daripada picnik.com.. see, memang google dah integrasikan g+ dan blogspot menjadikan ia lebih menarik dan blogger friendly..

Oh btw, speaking to the devil (ayat tak kena dan macam haram).. kat bawah ni adalah sedikit gambar aku dan keluarga masa kat Sabah hari tu.. 

Kitaorang pegi Pantai Kahapan, terletak dekat dengan Felda Sahabat.. pantai ni tak lawa sangat sebab tidak dibangunkan oleh pihak berwajib..

Sebenarnya di sekitar Lahad Datu ada je beberapa kawasan yang menarik tapi macam tu je la.. ni yang aku geram dengan wakil rakyat kat sini, tengok muka aku kat atas geram tak? geram tak?.. kemudahan untuk penduduk tempatan diorang macam tak nak ambil tahu.. tutup mata je, tak nak bangunkan.. ceh ceh.. menyimpang sedikit pulak entry aku hahahaha..

Kebanyakan yang pegi ni adalah kazen dan anak anak buah aku, datang dengan tiga buah kereta.. sehari sebelum aku balik puchong hari tu.. seronok jangan cakap la.. gambar gambar macam ni la yang buat aku rindu kampung push push aku nak balik sabah lagi dah lagi..

Jeti usang ni sebenarnya nampak lawa.. sesuai tuk orang yang gila begambar duduk kat situ atau nak buat pre wedding punya photo shoot .. membazir katanya..

Permandangan laut dan kapal kapal nelayan dapat dilihat sejauh mata memandang.. serius memang awesome, macam nak cabut je jeti tu bak balik rumah.. kah kah kah..

Masa kitaorang pegi ombak macam tak nampak langsung, tenang je air laut.. menggamit rasa ombak rindu..fuh!

Tengok la 'kesiukan' jumpa air laut.. sampai sampai je tak baca bismillah terus nak main air pegi berendam bajet putri berendam, nampak macam ikan dugong ada la haha.. kawasan tepi memang la tak dalam, untuk yang kanak kanak ja...

Ni antara anak buah aku, termasuk diorang diorang yang ada dalam gambar kat bawah.. dulu kecik je diorang ni semua, sekarang makaigh.. tak boleh dah nak sekeh sekeh kepala diorang macam dulu lagi sebab semua badan dah besar banding dengan aku, tak pe yang penting korang ada pakcik yang kacak macam aku ngeee.. mintak puji betol aku ni..

Daripada jeti boleh loncat tambling tambling bagai..aku la yang paling hebak kalau tambling belakang.. korang percaya tak? hehe.. oh! aku saja tak bagi nampak gambar aku time mandi.. seksi sangat, kang korang nampak pulak six pack aku.. segan la...

Tengok even di kocok kocok pun air dia still jernih lagi kan kah kah kah.. memang la bah air laut.. tapi air dia memang jernih pun.. daripada atas aku ada nampak beberapa ekor ikan bentuk macam bunga berwarna warni.. tak pasti ikan apa pulak nama dia..

Yang kecik tak reti berenang duduk kat tepi, ingat macam tu la.. padahal dua orang ni pun pagi kat tempat yang dalam.. haha tapi kena angkat la.. kang lemas lagi panjang certa..

Boleh main tanam tanam badan lagi.. budak budak macam ni la.. sesuai tuk yang rebina ja..

Ikan yang fresh.. kalau nak ke Felda Sahabat ada banyak pondok jual ikan ikan yang segar.. so masa ke pantai hari tu kitaorang singgah kejap beli ikan tuk di bakar..

Ni la dia.. nama ikan? aku tak tahu.. seperti biasa makan je aku tahu.. mandi mandi penat pastu pegi makan, kenyang turun lagi pegi mandi.. pastu naik lagi makan.. macam tu la, kejadiannya berulang kali hahahahaha..

Banyak betul makanan yang di bawa.. sampai tak larat nak habiskan..

45 comments:

Fatin Mraz said...

tgk gambar pun dah best..
esp bab terjun2..mandi-manda tuh..

=P

Eera Shera said...

cantik la air jernih..

kalo kat jambatan tu buat fotoshoot cantik gak tu

fathiahRAIHANA said...

mana jeti yg angkut bwak balik tu?
nak secebis, heee :>

lawa gambaq :)

syakey said...

keje promosi google+ aje, duta google+ ke hape ni. HAHA

Bella Bell said...

bila kau nak bawa aku ke situ weyh? teringin la nak pergi. hehe.

sha my heart said...

wah, best wei.. lagi best bersama famili. bertambah2 best sebab ada makan2.

tempat tu tak dimajukan, privacy sikit. hehe~

cantik gambar. =)

Cik TeN10 said...

kau cakap tak cantik !! buta ke wehh.. seriusly cantik kot.. aku lg suka yg tak dibangunkan cmni sbb lebih natural.. dah la air jernih !!! uwaaa terus lompat2 nak pergi sini !!

seronok kan spend time ngn family mcm ni.. uwaaa ini membuatkan perasaan aku utk balik mesia makin mebuak-buak !! sume ko punye pasal la ni abu !! hahaha ;p

meh la tengok salji kt umah aku.. :D

Bro Ahmad said...

wahh bestnya berkelah..nak ikut jugak hohooo

dill said...

dengki btol rasenye

dill.

Anif Abdullah| AA said...

cewahh.. bestnye kau.. ada lagi ikan lebih?nak wat bbq..hehe

adwafarahin said...

seronok gila weyh!! lama x tgk laut..rinduu!!!

KhaiRin said...

dia berkenduri tepi pantai la

YOUsoF said...

Aku lebih suka pantai yang macam ni, lebih tenang berbanding pantai biasa.. ;D

Loncat tambling tu loncat botol la eh?? Serius aku suka mandi-manda macam ni, kalau dengan family berganda-ganda best-nya!

Gambar² kau pun apa kurangnya, cantik² jugak apa, lebih² gambar kau 'baring' dalam air tu.. haha

Yatie Awang said...

bestnya mandi...

TiraPengemis said...

seronoknyeee lepak kt jeti tue...tapi takot...

TiraPengemis said...

ikan bakar pon sodapppp

ekin alias said...

Mak ai...serius best...air dia jernih je~

sesuai pakai suar bunga2~

Hanif Idrus said...

gambar nak lompat dari jambatan tu ngam...
aku macamkau edit gambar kurang pandai tapi tenagh belajau...heheheh
By the way all photo nice

**::CIKNUURUL::** said...

uwaaa,rindu Felda Sahabat,..dulu duk kampung E,..hehe

lieynanilaz said...

memang cantik pemandangan apatah lagi berpiknik bersama2 keluarga...berdabel2 keseronokan...:)

YOUsoF said...

Nak 4, 5 pun boleh.. Tapi bukan aku yang buat la wahai Abu..

http://kedaibena.blogspot.com

Rtp Farra Arisha said...

whoaaahh, indah dan damainya pemandangan! :) pantai ini keliatan punya keistimewaannya yang tersendiri la!

Pamie said...

haha..best2..ade masuk perkataan sabah lagi yar di situ..hehe..nda mintak puji bha tu, paling ngam la tu..hahaha..

YOUsoF said...

Waah kau betul² nak buat ni! Bagus la kau Abu..

Add je FB dia, mudah dan ringkas.. ;D

Azieraillina Hashim (Bena)
https://www.facebook.com/profile.php?id=630333751

~SaL IjOu~ said...

makan je tau ye Abu..mkn mmg no 1..haha!~ ;p

ciK LyndaWawa said...

bez!!!!=]

onie said...

setai abu! hehe...rindu sama kitak bahhh

hassy chan said...

wau best gilak...
jeles plak ak hahahha

Fabulous Me said...

MENARIK gile xtvt. Rindu dgn xtvt mcm ni. Btw nice shots!

SoLy SoLicious said...

pergh..cambest!!!

Lieyly ︱ Alia said...

lapaq aih tgok ikan tuh..

blog-tips-kurus said...

selalu berangan nak lepak kat jeti tak usang macam tu. syok oo terjun tirok!!

*buatla pakatan utk gulingkan wakil rkyt itu. huh!!

Aziera Jumat said...

cantik gila gambar!

justin lover said...

xske tgk blog ni...smuanye sal g jln2,bercuti2 n gmbr2 yg cntk...jeles seyhhh,hahahha^^

Republic said...

jeles tahap dewa ni...hehe

Novelgurl said...

bestnya.untung rr...

cik jiehah シ said...

oke,. mandi terjun2 sume tu sgt best! *teringin T____T

Cikgu Ma said...

bestnya...cantik plak tu(gambar) =)

alif ismail said...

salam...

sambil2 jejalan rapatkan ukhwah.., jom singgah sini jap..hehe

http://bloggeralif.blogspot.com/2011/12/tanya-pendapat-sweet-couple.html

cantekk said...

sweet nye..... entry kau ni buat aku rasa mcm terbang td pgi sabah..haha =D ohsem2...

Afzainizam said...

wahhhh memang syok beb... serius memang tempat best .... tempatnya bersih airnya tenang... siap mandi manda fuhhhh best

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
tip pilih sport rim

Anak Wak Mail said...

wah..macam syok je!!macam best je pantai kahapan ni!

amny said...

BESTNYEE !!! ni jeles nii.. bile nak ajak orang ni plak ...kihkihhkkihkk

Anonymous said...

bess nyerrr nk g jg sana

Anonymous said...

Lofty bye, considerate chum :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!