Wednesday, December 28, 2011

Mengembalikan Keghairahan Menaip Entry

Lama aku tak update blog, sampai Wordless Wednesday pun tak buat ko tau, bekulat gak la blog aku ni rasanya.. maklumla jualan murah hujung tahun (apa kaitan).. oh god!! dan lama jugak rasanya aku dah tak soping soping baju baru.. top-man, zara, converse, padini, uniqlo miss them all.. wah gitu poyo!! butik butik mahal jugak yang disebut kan hahahaha..

Bulan ni awal pulak gaji masuk, minggu lalu before 24hb lagi.. awal masuk sama juga maksudnya awal habis hahaha.. ni dah kongkang, tak sempat nak masuk butik butik mahal, abis dah hahaha.. eh! tak de la, ada la sikit sikit.. boleh lagi masuk kotak merah dua tiga kali keh keh keh.. ok! membazir sahabat syitan..

Tak tahu la sejak akhir akhir ni mode agak kurang bagus.. nak update pun tak tahu nak cerita pasi apa, tak de isu atau peristiwa yang best nak di ceritakan.. lagipun banyak benda yang aku fikirkan sejak akhir akhir ni.. tentang hidup, kini, masa depan dan selamanya, wah gitu hahaha.. well biasala kalau dah season season in the sun ni kan..

Kalau nak menulis mode kenala bagus barula ilham tu datang mencurah curah.. jari pun tap tap tap tekan keyboard, laju je.. fikir je, nak cerita pasal apa, zazzzz siap.. publish post pastu ping kat busuk.org hahaha.. untung kalau entry menarik, kalau entry macam aku ni, entry so so.. pangkah terus..

So, macam mana nak datangkan mode menulis entry? emm.. banyak cara, paling simple korang pegi je belek entry korang yang lama lama.. baca entry sekali dengan komen komen sahabat yang awesome.. biasanya ilham tu akan datang (biasanya la)..kot!

Korang yang lain pulak macam mana nak mengembalikan keghairahan menaip entry korang?.. makan coklat? buka online news? bw? berak? ke nak kahwin dulu.hehehe..

 gambar hiasan even tak de kaitan.. :P

34 comments:

Yatie Awang said...

suka hati lah yang mana satu heheh

jangan boros simpan sikit duit, nanti kan nak kawin huhu

Perbaiki
akhlak dan peribadi

onie said...

nak ghairahkan taip entri kan, aku buh gambaq orang kawen,haha.....aku nak kawen mende,jodoh pon non hado lagi........ko tu,bila lagi hoi?hahaahhahaha :P

anamizu kaito said...

patutla lama guwa x nampak lu abu..kehkehkeh







luv,
cik ana

SoLy SoLicious said...

ilham xde ase nk ketuk2 aje laptop ni..hihi..bajet ilham keluar la kn

Hanif said...

nak datang ilham..hang review blog aku..hehehe,.
Tapi pastikan yang baik2....kekeke

Afzainizam said...

yuppp mood aku pun agak kurang ni sebab dah nak akhir tahun... tunggu azam baru ajerr...


aku kalau dah buntu mmg aku tak boleh nak buat entry pasal akan jadi merapu ajerrr....

so aku akan dok youtube layan apa yang patut pastu baru datang idea....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
tip Spray paint motorsikal

dill said...

kalau tak de idea, tak menulis le jawabnye. hehe

dill.

~SaL IjOu~ said...

aku idea dtg x kira masa..sbb tu kalo g memana bila idea dtg tulis point lam draft hp dulu..da byk ngat draft sampai x terupdate..haha! cuma aku mmg jarang update..mau seminggu sekali gak la~ ;p

Cikgu Ma said...

mood jatuh sungai lui kot..hihi

sejenis ketagihan

Apik Pehe said...

nak ghairah?
aaa..g buat hal kat luar..jangan duk terperap kat dalam bilik jer..hahaha

محمد رازيق said...

salam bro. lama tak lawat blog ang .. hang pun sama lama tak BW blog aku.. haha.. nak jadi ghairah?? tgklah datin Ghairah :) haha

Abg Stalker said...

biasanya aku main gosok2 dlu baru idea nk menulis dtg.hahahah

YOUsoF said...

Aku biasa dapat barang Uniqlo dekat bundle je.. Yela aku bukan macam kauw, tak biasa soping dekat butik..


Cara aku memang nak tunggu lepas kahwin, tapi disebabkan tak tahu lagi bila sampai masa aku, aku lebih selesa guna cara menaip entri selepas berak.

Rtp Farra Arisha said...

arisha klo idea menulis datang mencurah2 surely before melantak. there're many more ways for grabbing the ideas to write anything on blog, tapi kekadang, it doesn't comes naturally!

Saddila said...

mood dila pun takde . susah betul . rasa down je . ehh kbai .

Liyana Zahim said...

Aku rase kalo jrg updet aku sgt feling glemerlah weh.. Ahahaha..

cantekk said...

wpun ko kata teda ide nk tulis, tp aku tetap ske bace..

ciK LyndaWawa said...

wah...bersoping sakan la ni ye?? satu untuk saya! hahaha

ABU said...

berangan je la aku nak soping ya hahahhaha aku biasa gi uptown s. alam aje..

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

huhu aku kurang blog recently.. study..

Fakhruddin Abdul Aziz said...

mmm..nak kembalikan keghairahan kena discovery blog orang lain stiap hari...

Eera Shera said...

patut la dah lama x nmpk..bawak diri ape. tu la kalo tak ade mood mmg x leh update. org nk bace pun xde mood haha..

ps:sok pg2 kol mak tu ;)

schaze zainn said...

aku update seminggu sekali jek.

simpan idea then baru publish..kehkeh

tu pon berapa puluh kali dok edit..kikiki

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

kat ping busuk tu blh ping entri eh? (haha..mcmlah entri akak best sgt smpi nk ping-ping segala kan)


akak biasanya taip dulu rough idea tu..kemudaian kalau rs x best akak simpan dulu sbg draft..kemudian berangan dulu smpi keluar ayat bernas nk edit(bernas sgttttlah kan haha)

blog-tips-kurus said...

if your heart is full of love, you always have something to give.

*cewah!!

Cikpuan rara said...

ptt lah lama tak nampk.alaaaa bulan ni bukan dpt bonus ke.takkan dh kering kot.

Edy Fee said...

kne ade mood gak nak menulis citer yang menarik..tmbh2 lagi blog yg panjang2..hehe

Anak Wak Mail said...

aku pon tengah malas. ni pon aku rajin2 kan tekan keyboard ni..haha

ilham aku selalu tak keluar musim hujan2 camni..sebab tu lemau je..haha..

Fara E's said...

kdg2 blurr gax , hehe

Nalisa Syahira said...

kadang byk je benda nak cerita , tapi nak elaborate tu mcm susah sikit , haha .

emy zulaiha said...

haha comelnye gambar yg xde kaitan tue! :)

Puteri Iqa Izyan said...

amboi kauuu. kemain lagi nak masuk butik mahal2 je. haha.

ce try belanja aku baju mahal2 tu. aku tak penah lagi rasa pakai sume tu. muahahaha..


eh. aku kalau nak update, tengok sekeliling. kdg2 idea tu dtg berdasarkan apa yang berlaku sekeliling kite :)

APAN said...

kehilangan ko turut dirasai pada aku.haha...bukan ayt gay....sebab ko selalu komen.tiba2 xde...kemana mamat ni.berenang ke sabah ke?haha...

low profile la sangat.haha...

rozeeta rashid said...

sekarang tengah mood malas update. hehe. selalu idea datang sebelum tidur. tapi kadang terlena dulu sebelum idea datang. haha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!