Friday, December 23, 2011

Jiran Aku Yang Suka Ketok Ketok Dinding

Sudah lama aku nak mengadu kat korang.. ni cerita pasal jiran sebelah rumah sewa aku ni yang aku tak kenal.. muka dia pun rasanya aku tak pernah tengok, mungkin pernah la kot tapi aku tak tahu yang tu adalah jiran aku..

Aku nak tanya kat korang, ada tak ritual yang main ketok ketok dinding setiap malam?.. maksudnya acara jampi jampi ke hape ketok dinding nak summon jin atau sayitan seperti menggunakan batu, tukul atau benda benda keras.. setiap malam pulak tu..

Ketok ketok ni kejap je pun.. tak lama, biasanya dia start dalam pukul 12 malam sampai pukul 2.. lebih kurang macam tu la.. frequency putus putus, kalau dah ketok empat lima kali kemudian dia stop dan diulang dalam empat lima kali sehingga larut malam.. pelik kan..

Agak agak ape yang dia ketok tu? takkan nak gantung frame gambar tiap tiap malam.. takkan nak bunuh semut sampai bunyi kuat macam tu..

Since aku dah setahun lebih duduk kat sini, aku da macam lali dah.. aku saja tak nak fikir negatif sebenarnya.. anggap je la bunyi tu disebabkan hujung katil dia bergoyang goyang terhantuk ke dinding, bergoyang goyang disebabkan apa aku pun kurang jelas untuk jawapan yang itu hahahahaha...  nah kan, 12.24am dia dah mula ketok dah.. aishhhh..

gambar hiasan

55 comments:

Eera Shera said...

hampeh la gambar tu..dah la tgh malam..emm tak tau la..tp agak lain mcm la..yela sbb tiap hari kan..anggap positif je la

syakey said...

gambar hiasan tu macam misteri bilik lama jaaaa. hahah

ketuk2 sebab halau "benda" kot. ritual apa ketuk2. cina bakar colok, india bunyi loceng. apa ketuk2. huhu

adan said...

wei..!! serius meremang aku baca enri ko ni sbb jiran aku jugak mcm tu.. jiran belah atas (flat).. sama seperti kau.. aku jugak dah lali bro.. satu hari tu time aku makan kat restoran bawah flat.. mck restoran tu mengadu dekat kami.. dia cakap dia pun mengalami masalah yg sama.. grrrrr....

ABU said...

errr.. macam lain lain jak ni..ayohh!!

chemay said...

abuuu.
ketuk balik dinding tuh.
kalau boleh ketuk guna tukul besi.
sampai berlubang dinding rumah tuh.
hehehe
:)

Cik TeN10 said...

Nasib baik aku bce entry time dh cerah.. Haha

Seram wehh.. Mcm something yg tak kena ja.. Pe bnda ketuk2 tgah2 mlm kul duabelas lak tu..

Liyana Zahim said...

Aku dlu pnh xperience bnde ni.. Sbnrnye bkn org tu yg ketuk tp 'benda' len ya ketok.. Hahah.. Kol 12 ke ats tu kan waktu kemunck... Aku rase bek ko jenguk.. Tak pon ko kasi gegar pintu umah die.. Ahaks~

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

aneh juga tu..mgkin bkn salah jiran ko..baik ko tny dia dulu sblm fikir bukan-bukan..

KhaiRin said...

acu ketok je kepala dia..br dia senyap kot hehehe

fiey zara malaiqa said...

dah bekali2 pindah umah..pon ader jer ketuk mengetuk nih..kdg2 tak paham jugak..huhu..takut pon ader sebenarnyer..

apik pehe said...

isk3..baca ayat la..huhu

:: Into The New World :: said...

sama cam jiran kat umah sewa sy ni..
setahu sy sebelah ni student perempuan.. suka sgt laa ketuk dinding malam2.. tp xde laa smpai kul 12 mlm.. lam kul 10 cmtu laa selalu..

cantekk said...

jiran ko tu tukang kayu kot.. mgkn mngigau tu tgh btukang kt umah org =D

*jiran sblh uma da pindah, gelap oo.. aku plak seram..haruskah aku pindah

Fakhruddin Abdul Aziz said...

jangan biarkan diri anda diselubungi misskol...

Zila Nora said...

kalo benda camtu,, tak leh nak layan sangattt..makin dilayan makin menjadi-jadi.

bwak istigfar aje lah.

mungkn dia nak bagitau ko something? HAHA? kite mane tau an?

Anak Wak Mail said...

oh serius seram,,memang seram,,sangat menyeramkan..

tu bukan jiran ko yang ketuk,,panggil uncle seekers cepat.ada entiti terperangkap dalam dinding!

ekin alias said...

ade org tgah mimpi kot...mimpi ketok2 tu yg dia dok ketok2 :)

TiraPengemis said...

die ketuk sbb die rindu nk tgk ketuk2 ramadan..hahhaa

∫êℳå ℋiℳå₩åℛï said...

sudah la kau
berjirankan mahkluk ghaib..
haha

Peah Ros said...

arghh apsal gambar tuh!!!!!!!

ABU said...

hahahahahahaha ampeh tul comen2 korang...

Nalisa Syahira said...

jiran sebelah kiri and kanan rumah ni semua bertamadun , takda main ketuk2 , haha .

emy zulaiha said...

alamak sekeping gambar hiasan ni cukop seram! haha :)

Yatie Awang said...

ala....saja je nak usik Abu kut...hehehe

Afzainizam said...

uihhhh pelik benorr jiran ko tu... apa yang dia buat main ketuk-ketuk dinding ni.... cuba ko intai -intai sikit ...

tapi rasanya kalau dia tak gangu kita tak apa lahhh anggap benda ni tabiat dia sebelum tidur

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
overhaul motorsikal

dill said...

die main drum kot. pemain drum terkenal. ngee~

dill.

Cikgu Ma said...

p la umah dia ketok pintu umah dia tanya, "hang buat apa??!!" hehehe...

budak dulu vs sekarang

sha my heart said...

aku rasa something la wei.. tak de la, tak kan ada yg buat hal tgh malam kalau tak bersebab. kalau ko berani, memang 'benda' tu. tapi kalau ko tak berani, buat je tak de pape, janji tak kacau ko.

benda ni memang ada, kita kan berkongsi alam dengan diorang. haha~ kesian ko wei. sabar2, ramai yg kena mcm ni.

YOUsoF said...

Label paling sesuai untuk entri ni adalah misteridipagisetiaphari.

Pelik misteri sungguh la jiran kau tu, nak kata tumbuk sambal takkan la dekat dinding..

Agak² bosan, kau lawan ketuk balik, mungkin tu cara dia comunicate dengan jiran² kot..

Edy Fee said...

lawan ketuk balik.hehehe
hurmmm terkejut tengok puc last tu

amny said...

haaa... sokong cakap edy Fee tuu .. lawan balik ketuk tu... tengok sapa kuat ! hehehehehhe.. seram laaaa !! nak nak dgn gambar hiasan tu -.-


|lama tak singgah sini :) peace |

APAN said...

katil pe dia guna sampai bunyi camtu.mmg negatip la ko ni...
haha...

Abg Stalker said...

HAHAHAH..aku kne bergalah la abu.aku rasa dia ada sindrom a.k.a cacat mengetuk.jenis yg tgn tu bila mlm je suka ketuk2.hahaha

hani said...

eloklah tu
aku sensorang dlm bilik ni ha
dok baca entry kau beserta gambar itu pukul 1.41 minit pagi buta ni.huh...

deeya said...

jiran muslim ke non-muslim weyh ??

menurut firasat keturunan keluarga aku dari salasilah jawa ponorogo , rumah yg didiami oleh orang Islam setelah rumah itu pernah dibiarkan kosong , maka akan ade makhluk laen yg menumpang ..

bile masuk org baru tanpa pernah dibacekan dengan ayat2 suci al-Qur'an (mengaji) atau tahlil , haaa camtu lah jadinyer . hehehe ~

~SaL IjOu~ said...

gambo ape tu abu..seram aih..~
uma sewa aku pun sama..uma belah atas..hairan aku tp buat bodo je..~

Afzainizam said...

eeemmmm.... saja dia nak test ko kot dia pun nak tau gak ko ni jenis tido mati ke tak.... dia ketuk dinding tengok respon ko ... sama ko balas balik atau tidakkk...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
tip alignment dan balancing kereta

Puteri Iqa Izyan said...

hahaha. ce try pegi ketuk penti rumah dia then tanya apa benda buat tengah malam duk ketuk2. kalau best, join la sekali. hahaha.


tapi lagi best balas balik ketuk tu. aku penah jugak buat macam tu kat rumah jiran aku. haha

Anonymous said...

woi aku lah jiran kau tu!time2 tu aku tgh wat projek ah!:D

ABU said...

anon macam cilaka hahahahha..

Pamie said...

hahahahahahabis la ko..naaa,jaga2 la..haha

emy zulaiha said...

haha nak tumpang gelak jawapan anon! :)

Lieyly ︱ Alia said...

sakan ketok..ahahaha !

si robot comel said...

haa,aku pernah kena dulu, tiap2 malam budak atas asyik main ketuk2 juga,sampai rasa seram ,errr

fathiahRAIHANA said...

org nk komen dah semalam tp sbb bukak2 nmpak gmbaq tu trus tekan pangkah kat ats -,-



tapi bila bc lagi entry ni cm takut jugak je -,-

schaze zainn said...

erkk saiko kot jiran ko tu

ko tepon la tanjung rambutan kuikui

jap aku bg no tepon hospital tu jap..HAHA

nah ko kol deme

05-5332333

Bro Ahmad said...

errr dia bela toyol kot? hahaa

semutsengal said...

besi katil hantuk dinding .? takkan harihari senggama kot ?


lalalallal,

Rtp Farra Arisha said...

siapakah yang mengetuk dan apakah yang diketuk? all these questions is still walking around my mind..is it...??? emm, may be not. take good care always abu!

Afzainizam said...

esok ko keluar rumah ko ketuk kepala dia sambil cakap.... wehhhh ko ketuk-ketuk dinding aku tak leh tidorr tiap-tiap malam. tau tak..

ada berani tak....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
air balang kawin resepi air hawaii blue

onie said...

alamak,sengal la gambaq tu,aku nak fokus baca pon tak ley,terus terjah kotak komennnn,,demmmmmm kau abu !haha

gedek! said...

apa la punya gambar...

dah sah sah malam ni uncle mengigau!

ciK LyndaWawa said...

gambar tu......

ciK LyndaWawa said...

gambar tu......

blog-tips-kurus said...

hhhmmm... adik, itulah tanda-tanda rumah anda ade gangguan. hehehe!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!