Tuesday, November 8, 2011

Taip Entry Dulu Atau Letak Tajuk Dulu

Kalau korang nak post entry, korang buat tajuk dulu baru taip entry atau taip entry dulu baru buat tajuk? itu sahaja soalan daripada saya.. sekian dan terima kasih..
ke makan dulu baru buat entry? aku ni asyik makan je kerja.. tak pe metabolisma tinggi kah kah..

Skema jawapan: Kalau aku.. aku taip entry dulu.. siap semua baru aku bagi tajuk apa nak letak.. tapi sebelum taip tu, aku fikir dulu benda apa yang aku nak cakap.. kalau ada ilham, laju je taip tapi kalau tak de ilham, stuck stuck la macam ada benda pejal yang menghalang, melekit lekit.. eeew! benda apa aku cakap ni kah kah.. but then kadang kadang tu meleret jugak, mula mula aku nak cakap lain.. pastu lama lama dah jadi benda lain pulak haha.. itu la aku.. anak pakcik bagi..:P

50 comments:

rebellion said...

tak kisah sangat kot, kalo aku tajuk dulu lepas tu baru aku buat entry.ekeke,

akoo pae said...

err..depends gak ar.. besenye tulih tajok dulu kot.hee
tak pon kalo takde idea, tulis entri dulu, baru cilok tajok dari isi entri..
=)

^baju kurung^ said...

kkdang trpublish dulu bru prasan xde tajuk. trpakasa bc balik n pkir tajuk

Lieyly ︱ Alia said...

chaiit makan lg..lapaq ah tgok gmbaq pon..

alia pon taip entry dulu..

rara pinkmafia said...

selalunya kalau letak tajuk dulu entry mesti kelaut.tak selari dgn tajuk kan kan.hehehe

APAN said...

mcm aku x tentu gak...tpi banyak taip entri dulu kot...baru letak tajuk...
aku kadang2 2 kali tulis ayat sama pastu padam balik.pastu lupakan terus ayat yg aku nak tulis tu.tu pasal kdg2 rasa entri cam kurang ayat je...bila dah publish baru ingat nak tarok ayat tu.tpi dah publish mls dah la nak kacau...

Lea Isnawi said...

pernah terpk nak tanya soklan cmni gak

kalo aku tgk keadaan
kdg2 letak tajuk dulu
kdg2 wat entri dulu

terpulang pd tangan aku

ABU said...

baju kurung sengal!!:P

Fathiah Hamim said...

most of the time, tajuk dulu.
kalo takda tajuk, aku tak tulis pape langsung.

onie said...

kalau onie,onie taip entri lu,takut lupa nak buat cerita pasal apa,haha

kajaharuna said...

sama la...
saya pun taip dulu, tajuk kemudian :)

syakey said...

kadang entri dulu kadang tajuk dulu. slalu kalau tajuk dulu tu konpem idea tgh ghairah sgt lettew XD

adwafarahin said...

aku mmg akan letak tajuk dlu kang dah karang2 agak2 tajuk x kene bru aku tuka blk hahah

alif haris said...

untunglah bro metabolisme tinggi hhaha:D

NURUL NAJWA said...

hahaha.. terbekk!!

si robot comel said...

kalau wa,wa taip entry baru letak tajuk,kehkeh

Anif Abdullah| AA said...

biasanye,taip entri dulu.. sama laa ngn aku,makan kuat! hahahak

adidahzubir said...

aku biasanya bismillah dulu. kakaka

zie_ira said...

hukk3,, ikot mood n situasi ,,kadang2 dengan confident nye letak tajuk dlu ,lepas tu isi tak same pon, ,ngeh3,,

ira pon kuat makan ,,ni baru sudah makan utk kali keberape tah ,hehe

nub said...

aku tajuk dulu kot. ontah. tajuk aku slalu tak ngam. caittt

sleeping_maniac90 said...

ak ikt mod..
kdg2 tjuk ditaip dulu..
kdg2 kalo x idea nk letak tjuk, ak taip isi dlu aahaha

Fatin Mraz said...

bagi FM, x menentu..

tapi selalunya taip entri dulu..alast baru kasik tajuk..

ada juge yang dah mmg nak tulis tajuk then elaborate kat entri..

;)

Bro Ahmad said...

ada yang buat entri tak kena mengena ngan tajuk hehee kalau SEO trik kesalahan pemilihan tajuk post bab H1 ni kuat search index dia..p

KhaiRin said...

taip entry dulu...in case tetiba dpt title yg gempak... terus letak title tu

YOUsoF said...

Aku taip tajuk dulu baru taip cerita tak kiralah fakta ataupun auta.. Masa tengah menaip tu kalau terfikir tajuk lagi hebat aku terus tukar. Sambung taip, tekan save, fikir kejap, letak gambar gerak² ataupun tidak, tekan save. Baca overall nak pastikan takde typo error then baru tekan publish. ;D





Kau baca Bismillah dulu kan sebelum makan? heheh

khairul akmal bin azman said...

gua wat title..
pas2
baru wat briefly explain!

ayie said...

taip entry baru buat tajuk..perghh header da berubah ..hehe

ena meina said...

depends pde seseowng aslkn ade post bru leh blogwalking..weee : p

sergeant keroro said...

taip dulu kot, hehe

Fyqa said...

sama la.

taipp entry dlu bru tajuk..

^^

Daddylicious said...

selalunya entry dahulu baru tajuknya kalau tulis tajuk kompom lari maksud di entrynya...hehe

konde said...

sama tuh korang :D

By the way,
Just for your info, If you own a blog or a website and want to get the Treasures from Streetdirectory, please make sure you won’t miss this opportunity ;). It's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/

Yatie Awang said...

akak pun macam tu juga, taip entri dulu...tapi yang pasti perut mesti kenyang baru ada idea nak tulis hehhehe

Cik TeN10 said...

aku bantai je.. kadang2 tu aku tulis tajuk lu.. tp bila bca balik ape yg aku tulis rasa mcam xkena aku tukar plak.. ikut dan je la.. haha

Abg Stalker said...

aku ikut mud.kalau rasa tajuk dlu sampai,tajuk le aku letak.tp selalunya aku taip dlu,cri keyword bru tulis tajuk.klu x aku jd blur.

rozeeta rashid said...

tajuk dulu. lepas type entri kadang2 tukar sikit tajuk. dah publish entri, lepas tu 2 3 kali nanti edit balik kat mana yang tak puas hati pulak. hehe.

Alisya said...

selalu taip tajuk dulu...baru proceed dengan entry.

Afzainizam said...

kadang tu aku tulis tajuk dulu baru dapat idea nak tulis entry..

kadang tu tulis entry dulu pastu baru pikir tajuk


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy tinted film headlamp rr taillamp

semutsengal said...

aku biasa publish dulu, lepas tu baru letak tajuk.


AHHAAHHAHA

Finaz Jaafar said...

kalau aku taip entry dulu baru letak tajuk..tak pun tengah taip entry letak tajuk..ah tak kisah la..haha

Ini Kisah Tia said...

hahaaa .. best ni kalau aku olah balik jadi entri .. mwahahaaa ~~

Ezad Skytech said...

aq buat entri dulu baru letak tajuk...nanti takde la ke laut sangat entri dengan tajuk....

budakampung said...

gua buat entry dulu! sama ah mcam ko~

sha my heart said...

aku tiru skema jawapan ko je la. haha~

sukarnya nak berkembang

misTeaRed said...

saya tulis tajuk dulu baru buat entry...bila ciap entry, sy tukar tajuk tue...hahaha...

nyum3....ble agaknya nk blnja saya nie..hahahhaa...jaat nyeeee sye..

Puteri Iqa Izyan said...

due2 boleh jadi.
biasanya plan dulu nk buat entri pasal apa. :D

[PCL] said...

tetapkan citer apa nak taip n then baru letak tajuk..haha sempoi cmtu.

schaze zainn said...

kalo aku, taep entry dulu pehtu baru pk tajuk =="

anamizu said...

aku pon sllunye entry dlu then baru boh tajuk =P





luv,
cik ana

Addin said...

addin taip entri dulu then baru bagi tajuk, kadang kadang tak tau nak bagi tajuk apa, otak jammed. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!