Thursday, November 3, 2011

Makan Malam Bersama Rakan

Klasik tak tajuk entry aku kali ni hahaha... memang tak menahan..
Meluangkan masa bersama rakan sehingga pukul 11 malam kat tanjung harapan sungguh seronok, lagi best.. makan seafood sampai tak ingat ada penyakit gout.. eh! sapa ada gout.. eh bukan aku hahahaha.. aku bedal semua jenis hidupan laut, kecuali sponge bob la.. dan aku sihat alhamdulillah...

Dan harus tak tahu nama nama hidupan laut, kecuali aku boleh membezakan mana udang, mana ketam, mana sotong mana jenis kerang.. nama nama ikan aku tak tahu sangat, perlu bertanya kepada si penjual.. yang mana satu siakap dan yang mana satu kerapu, ke kerabu.. kalau ikan jerung atau ikan jaket aku tahu la kot..

Ketibaan di tanjung harapan agak lewat sebab ada tu orang meeting sampai pukul 9 malam.. boleh dapat anugerah pekerja terbaik utuk tahun ini..yeah!!..

Gambar gambar kat bawah ni awesome, cekedot!! eh! comolot!.. check it out!!...


 Ni mana satu ikan siakap mana satu ikan..emmm... satu lagi ikan apa ek?! satu tu mata dia merah je.. lama sangat menyelam dalam air mengkali..

Ya pilih mari pilih.. jangan ambek banyak sangat sebab orang belanja.. agak agak ok hahahahaha.. seronok sangat ke belek belek sotong, gelak kuat nampak..

 Ketam, nampak sedap kan.. tapi rasa dia agak kureng sedikit banding dengan ikan tiga rasa dan ikan masak masam manis.. next time tak nak order ketam dah..

Aku dan Hani yang memakai kostum X-men itu.. ada sayap kat bahu baju, nak terbang pegi mana ntah, pelik beno baju dia pegi kerja hari ni kah kah.. call fashion police!!

 Gila serius aku... time makan pun kacak.. perasan again hahahaha.. sila muntah

 Tak boleh blah rupa orang dah kenyang.. macam tak nak begambar dah, masa awal awal kemain lagi.. btw, thanks En. Fadir sebab belanja, banyak kali dah belanja makan.. terima kasih daun keladi, lain kali belanja la lagi dan lagi kah kah kah... :P

31 comments:

Bro Ahmad said...

wah bestnya dapat makan free sposor hmm tentu mahal...berapa habis hehee beratus betul tak?

KhaiRin said...

JJCA ke bro? ;-)

KhaiRin said...

*JJCM

Anak Wak Mail said...

sedapnya,,org belanja lagi la sedap..haha..;)

Aien Not Alien said...

sedapnya orang belanja....:)

adwafarahin said...

abu kalau bab makan kalah adwa
-___-"

Umie Artoqiemie said...

melantak tak sedar dunia. haha.

Addin said...

addin berminat dengan ikan tu la. hehe ;D

apik pehe said...

hehehe..seronoknyer dia makan2..hehe..belanja aku lak ek..

onie said...

setai la baju ang abu :)

Fara E's said...

untung la , haha

:.—¤÷('[¤*F.a.n.a*¤]')÷¤—- said...

mak aihh, muka ko excited gilakk dapat makan..bila nak payung aku pulak?heee :p

Syuxer said...

aku pernah makan tempat gini..awesome,bro hehe..tempat popular hhee

Puteri Iqa Izyan said...

kecurrrr air liur tengok ketam ^_^

abah khalisha said...

fuh sedap betul makan makanan laut tu..manyak syok

Lieyly ︱ Alia said...

hoii3 , sengaja bg lapaq betoi abu neyh..nak ikan tuh..

YOUsoF said...

Ikan feveret aku adalah ikan keli dn aku juga tak berapa kenal nama² ikan, sama macam kauw. ;D


Orang BELANJA, mana tak gelak kuat. Kau gelak kuat jugak kan, cuma kau malas nak ambik gambar sendiri tengah gelak kan.




Kostum X-Men tu..... TERBAIK! ;D

rozeeta rashid said...

perghh. pasti syiok nih. lapar pulak tetiba. haha.

Rtp Farra Arisha said...

amboih, makan macam tak ingat dunia..HIKHIKHIK..btw, arisha almost everyday makan seafood and that's why tak teliur sangat! :'P

dill said...

terus lapar pas tgk gambar

dill.

Lea Isnawi said...

wah ketam tu nampak sedappppppp

Nurnajwa KZ said...

Abu kacak kah kah kah :D ade jgak org laki taktau jenis ikan XD

محمد رازيق said...

wah.. best2.. lapar aku tgk ikan tuh :) anway jmput : mrazqi88.blogspot.com

Panggil Aku Han said...

sedap betul tgk lauk2 nye..terliuq..^_^

APAN said...

sedap la ade orang belanje...kalau nak gi mkn sendiri tah bila la aku nak gi.haha...

org muo said...

waaa makan besar :)

sha my heart said...

bertambah rezeki org yg makan, lagi bertambah rezeki orang yg belanja.

tahniah wei, aku mencemburui.. kahkah~

amir aizat said...

bestnyer !!

amna said...

sedapnya.. makan besar :)

Cik TeN10 said...

ok aku tengah muntah sekarang.. keh3 :P

syakey said...

keje makan besar aje ni......


XD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!