Monday, November 14, 2011

Akan Meghilang Lama, Menghabiskan Cuti Tahunan Di Sabah, Land Below The Wind Oyeh! Oyeh!!

Yang pasti malam ni bukanlah malam Jumaat.. tak de ali caffe dan weeknd pun lama lagi, gaji apatah lagi aaauuuww.. malam ini adalah malam terahkir aku kat semenanjung Puchong yang wajib jem ni, walaupun Persirankan Kewajipan yang wajib jem tu sebenarnya bukan lah terletak kat Puchong.. pagi esok aku akan memulakan perjalanan jauh.. home sweet home.. abu mari, balik LD..lululu.. merepak tahpape inro aku ni..

Cuma nak high light, aku akan menghabiskan cuti tahunan aku kat Sabah bermula esok 15 haribulan sampaila  4 haribulan Disember.. kelas tak aku hahahaha.. dekat tiga minggu beb.. mahu tak haven mengangkang kat rumah..

Aku dapat rasakan akan adanya kesan sampingan mengangkang di kampung halaman nanti, antaranya ialah:

Aku jadi hitang..
Lahad Datu panas beb, panas macam kat KL ni.. tapi kalau kat sini aku duduk rumah, kerja rumah kerja rumah makan makan makan.. selalu duduk aircond, jadi tak de la hitam sangat.. kalau kat LD mesti aku akan merayau rayau.. dah hitam nanti memang beminggu juak la kesan tanning tu baru nak hilang.. tak pe, tak macho la kalau putih putih ni.. hitang baru la jantan..

Malas dah aku nak fikir kesan sampingan yang lain.. tapi yang aku tahu nanti aku dah tak sekerap ini berblogging dah.. maklum la, internet berokbeng aku ni tak kuat kat sana, berok duduk KL.. tak biasa duduk kampung hahaha..

Satu lagi, aku harap mak aku nanti tak bosan tengok muka yang selalu bajet comel ni kat rumah.. makan tidor makan tidor je kerja, macam biawak..kah kah kah..

Cuma pesanan aku kat korang..
Jangan la sentap kalau aku lama tak buat kunjungan balas.. jangan la aku diremove daripada bloglist korang.. jangan la aku tidak di kawan pulak.. dan jangan la aku di dusta..

Balik sini nanti aku akan..
Oh! aku tak nak janjikan apa apa kat korang.. kang aku kena tagih, aku tak dapat bagi mati la aku.. hahaha.. Cuma kalau sempat aku akan tangkap gambar banyak banyak bagi kat korang tengok view Lahad Datu yang emmm.. cantek la kot, rasanya.. dalam hati korang mesti cakap "gambar nak buat hape, bagi gelang mutiara la kalau berani".. ok aku tak berani hahahaha..

Mula mula hari tu cakap tak nak bawak balik banyak barang... tengok tu, apakah kejadiannya..

Ok la aku nak sambung packing barang ni (sambung ok!).. takut ada yang tertinggal.. ulang alik sabah semenanjung ni berat jugak sebenarnya, terutamanya yang dah bekerja.. dari sini nak balik sabah kena ada ole ole.. daripada sabah nak balik sini pun ole ole jugak.. hahahaha...

42 comments:

Miz Novexx said...

amboi.... beg mengalahkan orang pompuan, heheh...
papepun, selamat pulang ke Sabah Abu dan semoga selamat sampai :)

Bro Ahmad said...

selamat bercuti abu hehee beruk takde line wifi ade kihkihkihh

~SaL IjOu~ said...

aku pun tga packing ni Abu..tp aku balik sebulan..lagi lama dari ko..sila jelez..haha!~ =p

ABU said...

oh mmg jeles.. lama kot..hahaha
thanks Bro ahmad and KAK miz novexx..:)

ecadwinkyasha said...

bha turun kk,boleh kopi2 :D

ABU said...

boleh bah kalau kau..:D

SoLy SoLicious said...

pergh..byk barang !! semoga selamat pulang

khairul akmal bin azman said...

have fun bro!
bawak2 la buah tgn kat blogger2 sini.
hehehe.

Aisyah Aina said...

aku pun nak cuti sekolah ni..wuuu bestnya~ haha

Fatin Mraz said...

fuuh.. balik dekat sebulan..memadan lah bagasi sebegitu..

lupakan seketika dunia blog.. rehat & enjoy kampung life!

Syuxer said...

perghh banyaknya beg hehe..cam nak lari rumah pula hahaha..semoga selamat perjalanan bro..:)..blog kau tetap dihati..no worry

Afzainizam said...

3 minggu tu lama tuuuu balik sana ..... perrgghhhh mmg sakan cuti kat sana best gilerrr

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy hydro fuel system kereta

Tira Pengemis Maganda said...

baibai abu....:(

Yatie Awang said...

best ni bercuti di kampung halaman, tak kiralah hitam ke putih ke....janji selamat bercuti

Aki said...

aha ngam.. ko balik sini nanti,sa lagi balik Sabah.. Ha ha ha.. :-p..

adwafarahin said...

jgn lupa org semenanjung abu! hihi

KhaiRin said...

x kira nk ole2 dr sabah! ;-)

Fara E's said...

gila la brg kau bwk , cm nak duk sane tros , haha , jage diri weyh ! msti rndu kau T.T

syakey said...

beg banyak kalah pompuann. hahah

walawehh,slamat cuti ahh!

Anak Wak Mail said...

jangan lupa ole2 aku ye..;p


3 minggu cuti??jeles2x!

amy syahirah said...

wahhh . happy enjoy ! =)

Daddylicious said...

best la balik kampung..melepak tak sudah...hehe

Rtp Farra Arisha said...

sudah mau berangkat pulang ke kampung halaman kah? uwaaa, syioooknya. arisha pula kembali ke kotaraya jakarta untuk meneruskan persekolahan..wuhuhu. i'm sure lahad datu gets many more nice view and scenery!! :)

YOUsoF said...

Kenapakah aku macam ada rasa jeles bila tahu kau nak bercuti selama tu?? *Serius.


Tapi berapa lama dah kau tak balik LD? Orang saje je tanya soalan ni.. ;D




Kalau tak ada gelang mutiara, jam mutiara pun ok je. Serius tak kisah.

Umie Artoqiemie said...

gila banyak barang. cakap tak seghupe bikin si abu ni. haha. macam nak pindah negara.
wey, beg merah kau cantik :D

si robot comel said...

hamboi beg banyaknya,haha,apa-apa pun selamat bercuti ye, manfaatkan cuti anda dengan makanan,haha

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

mengalahkan orang nak pergi Mekah nih Bu.. melampau kau! HAHA

selamat bercuti bro, rehat puas-puas Bu, seyes nanti kau akan menyesal if kau tak habiskan cuti kau dgn benda best2.. ;D

rozeeta rashid said...

selamat jadi biawak! haha.

dill said...

oh! akan merinduimu, abu sayang!

dill.

Eera Shera said...

suka yg 'hitang baru la jantan'. betul3..

slmt becuti.amek la gmbor byk2. tak penah lg nak sampai ke sana..

dan semoga mak tu x jemu tgk ko yg akan betukar jd biawak x lama lg..haha

ps: kalo sudi jom la join segmen: http://eerashera.blogspot.com/2011/11/segmen-eera-impian-dan-harapanku.html

onie said...

mengalahkan 'empuan begnya tu,hehehehe...semoga kau gembira dikampung halaman :)

zie_ira said...

wahh ,untung laa cuti lama2, jangan lupe gelang mutiara ! nak kaler merah lak kali ni ,,hehehe,,*dengan berani nye mintak ni ,,xD*

selamat berholiday !!! :D

APAN said...

banyak betul cuti ko...cam cuti semester lak.haha...
elok2 la naik kpl terbang tu.kalau ngantok benti dulu.haha...

Lieyly ︱ Alia said...

wuuu gelang mutiara , rantai mutiara...blinkkk3 ! nak ! hahaha !

balik elok2 abu :)

kajaharuna said...

wow balik sabah sudah..

Anonymous said...

you will be hack on moment

create copy = 1

port:8000
client IP <10.xx.9x.del`=10>
virus empire = c:desktop:autochoose:click:.bat(format).

these will be happen.

Finaz Jaafar said...

pehh bag takleh blah..macam pompuan bawak byk2 brg ha..kemain kan

ekabukanmakcikkau. said...

aku bangga kau sanggup skip packing stuff semata-mata nak tulis entri . serius bangga wohhh!

fathiahRAIHANA said...

wahh selamat bercuti hihi
bawak balik buah tgann nanti ~

sha my heart said...

beg merah tu macam beg kamera ja. tapi biasanya warna hitam..

Ezad Skytech said...

banyak betul beg...haha...
lepak kat rumah 3 minggu...memang syok la...boleh la merayau2..haha~

ABU said...

SHM mmg hebak beg EOS Digital.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!