Monday, October 24, 2011

Mana Lagi Sedap, Ayam Penyet Kah Kucing Penyet Kah

Selapas berhimpun semalam dan menunaikan tanggunjawab semua bagai.. kitaorang singgah ke Summit USJ terus ke Restoran Ayam Penyet the traditional Indonesian cuisine.. yam yam.. aku memang suka ayam penyet, kalau kat kampung nampak ayam bejalan jalan rasa macam nak penyet penyet je diorang semua, termasuk anak anak ayam.. nak makan keh keh keh...

 Ini la dia payung makan nasi ayam penyet ni hahahaha.. terima kasih, apa tu? nak korek idong ke? hahahaha

Susah bejalan dengan orang politik ni.. nak makan pun Satu, apa apa pun satu malaysia.. kome ni susah bebenor.. baik kome pegi menchako dindin..

aku bukan orang jawa tapi aku suka makan tempe hehehe.. selain ayam, sambal dia aku suka even pedas giler..  sebenarnya aku tak boleh nak makan pedas sangat sebab confirm keesokan pagi dia aku akan sakit perut.. untung kalau tak cirit buih..

 Hidangan sampingan.. sampingan kah?! rasa dia ni very typical indonesian food.. kalau kat sabah rasa dia sebijik macam mie sedaap perisa soto datang daripada indon melalui tawau kah kah kah.. tak tahu kat sini ade ke tak.. tak survey coz lama dah tak makan mie instant..


 Ingat lagi tak korang dengan kucing yang terperangkap bawah keta diselamatkan oleh bomba tu, tak ingat baca kat sini... ni la dia kucing hitam tu.. dah besar pun dia, senang hati buncit sudah, kanyak makan whiskas hahahaha..

Lagi satu kucing yang gemuk dan berat.. nak masak kucen penyet pas ni ngeeeee...

31 comments:

kajaharuna said...

saya juga suka makan ayam penyet..
saya juga suka makan tempe...
kucing oh kucing.. ramai kucing awak.. bole kawin kan dengan kucing saya..

~SaL IjOu~ said...

whahah..aku pun baru lepas mkn ayam penyet arini!~ best!~ ;p

apekata ko mkn katak penyet plak pasni..keh2

ABU said...

kajah.. itu bukan kucen saya.. kucen orang lain, sja pegi melawat kucing2 yg banyak tu hehehehe comel kan..

sal.. makan katak penyet,emm mmg aku nak try haahha

Anak Wak Mail said...

tak pernah makan ayam penyet..kesian kan.

apatah lagi kucing penyet..hihi

adwafarahin said...

yg kucen tu tipu kan..nie bkn kucen yg entri ritu.

kucen penyet? brrrr x nk mkn! -___-"

ABU said...

tak tipu la..betul kucing tu dah besr.. sihat..

Bro ahmad said...

ayam penyet la sedap...kucing buat bantal peluk je...culik karang = ='

Bro ahmad said...

kesian anak wak mail whahaaa takpe bro belanja = ='

amna said...

nasi ayam penyet. boom! sedaapnya.. feveret gak ni..

El-Janna said...

ayam peyet mmg sedap. soto die xsedap lngsung. pangkah terus jejak kaki kat ayam peyet, kucing tu bulu bulu la. adakah bulu bulu penyet jadiknye? ngahahh

Aman Ibrahim said...

nasi ayam penyet~ aman suka tempe jer la hahahah..

Umie Artoqiemie said...

terliur plak aku.. asal kucing tu macam overweight?

nub said...

xpenah aku rasa ayam penyet nih. depa kata syokk

Fatin Mraz said...

tajuk nya sgt x boleh blah..hehee...

nway, sy ahli bersekutu yg ke 873..melapor diri.. =]

PPKSKL said...

Ko orang penyek kucing aku penyek ko orang.macam ko kenal tuan punya blog ini siapa ya

JAMILKUCING said...

Aaah macam kenal je si tuan punya blog giveass ni. berani ko penyek kucing akan ku penyek penyek ko.

dill said...

senyum sokmo die. hihi

dill.

Kak Yatie said...

akak pun tak pernah makan ayam penyet, apa lagi kucing penyet hahahha

Azham Vosovic said...

jgnlah dipenyek kucing tu...kesian hehehehe

abah khalisha said...

cuba wat kucing penyet tgk..leh order satu

C` Ayob-Ilmu Asas Hidup said...

pisan penyek

YOUsoF said...

Baru berapa kali je aku telan nasi ayam penyek ni.. RM6 kat tempat aku. Lagi pedas sambal, lagi mantaplah. Untung² dapat cirit buih esoknya.



Bapak aku jawa, tapi beliau tak makan tempe. Serius ramai yang pelik.


Waah, sihat segar bugar kucing tu kan. Kau yeng bela ke Abu?

Mia Meymi said...

eee.. comelnye kucing2 tu..

ABU said...

waaahh jamil kucing dtng blog aku la.. meeeauww.. meeeauw...hahahaha

ABU said...

yousof.. tu bkn kucing aku, kucin mmber, saja dtng melawat kucing2 yg sihat hehehe

harrazdani said...

raja ayam penyet memang top di kuching

Lieyly ︱ Alia said...

wahhh ayam...wahhh kucinggggggg ! nk3 !!!

Anif Abdullah| AA said...

aku pon jarang makan pedas2,nak sikit ayam tuh,,haha

syakey said...

muka bahagia gilaaa pegang kucing. hahaha

Addin said...

singgah usj jangan lupa jenguk addin . tehee ! :D

cik sakdi said...

ayam penyet sedap ooo. kalu abu nak wat kucing penyet,,silap2 sok masuk surat khabar : seorang jejaka asal sabah ditemui pengsan di lorong sunyi dan kepalanya penyet, hahahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!