Friday, September 9, 2011

Ragam Orang Nak Turunkan Berat Badan

"ko tengok aku gemuk ke tak?"
"aku dah kurus kan?"

Adoyai!! aku ada dua tiga orang kawan di tempat kerja yang selalu tanya soalan yang membosankan tu.. pening aku layan.. yang perempuan kadang tu ok lagi.. tapi tak boleh bela sorang yang pondan tu.. balek balek tanya..

"mak dah kurus kan?.. mak cantek kan..?"
aku cakap.. "ya la kau mak ayam..ko dah kurus, badan ko cantek macam super plus model, Barney and Friends "..haha..

Lain kes, kalau dia baru balik daripada out station tengok farmer dia yang tanam rock melon tu, sebok pasal kulit dia yang burn tan tebakar kena panas.. aku macam nak sumbat je mulut dia dengan timun soh dia diam.. sib baik dia besar macam gergasi..


Sorang perempuan pulak tu sekarang dah ok.. dulu gemuk tak de cheekbone, sekarang ada dah berkat usha gigih dia sejak bebrapa minggu ni.. tak tahu la dia boleh turunkan berat badan dia lagi ke tak pasni.. sebab kitaorang tengok dia ni belum lunch lagi pun dia dah pegi beli nasi kat bistro hahaha.. soalan dia sama, daripada pagi sampai petang tanya pasal badan dia yang dah kurus ke tak.. pening jumpa budak macam ni..

Belum lagi pasal tempe.. nak madapatkan kulit wajah yang mulus macam Kirtoyo tu kena banyak makan tempe katanya hahahahaha..

Sengal tak sengal diorang semua ni...haha..
Awal awal aku nak mintak maaf kalau ada yang ter touch pasal entry ni ya.. aku saja saja nak dedikasikan entry ni kat diorang... semoga mereka manjadi lebih gigih lagi untuk mendapatkan bentuk badan idaman diorang keh keh keh..

34 comments:

cik sakdi said...

aiseh pondan tu pon bising ke?? mst badan dia lg meletop dari pompuan tulen.

Fara E's said...

yelah, nanti aku try kuruskan bdan aku , haha

ABU said...

cik sakdi: tak de la badan dia sasa gagah perkasa hehehe tapi boncet je..

sleeping_maniac90 said...

ak da mmg kurus..
kalo ak msih berangan nak kurus, memg layak kene pelmpang la.. hahaha..
xkn nk jdik skeleton hdup plak kan..

adwafarahin said...

haihh abu hr raya ritu bru mntk maaf nie da kutuk2 balik..haishh!!

hehe saje je nk bg abu rse besalah :P

muhamad hanif said...

wakakaka,

peliks je weh. Diet tang makn je, bersenam tak.

ABU said...

adwa aku tak nak kawan..hahaha

syrupmasin said...

haha..tempe tu betol ke??

Peah Ros said...

TAU LA AKU GEMUUKKKK T_T

Lea IsNaw! said...

terasa! hehe

dill said...

i kurus tak, abu?

ngee~

dill.

yatie Awang said...

kakak tak ada masalah dengan berat badan, dari dulu sampai sekarang mentin aje

~SaL IjOu~ said...

aih..da tahap psycho da tu..silap aribulan Abu pun turut psycho sekali terpaksa layan & berdepan ngn org mcm tu..selamatkan diri!~ hehe

ABU said...

selamatkan diri...lari~..matila statement!! hahaha

ABU said...

masin: pasal tempe tu aku rasa betul la kot.. tengok muka kirtoyo.. haluskan :D

chemay said...

abuuu..
chemay dah kurus kan??
hikhik
:P

~SaL IjOu~ said...

penah dengar gak amal mkn tempe kulit ley jadi mulus gebu..huih..kene cuba neh!~

[sutera kasih] said...

jgn gitu bah..hehe
bang bu belum rasa mcm mana rasanya ada badan yg gemuk pipi yg tembam..kalo bang bu dh rasa, baru bang bu faham perasaan diorang tu :P

sha my heart said...

hahaha~
macam2 daa..

tapi kite tak perlu risau pasal tu, memang sentiasa kurus. haha~

Lieyly ︱ Alia said...

saya kurus x ? heheh !

mcm2 gaya ada kan..jgn lah sumbat ngn timun..kejam sngt tuh..
sumbat ja ngn kapal terbang abu pon..kahh3 !

nowriz said...

ok la tu... ada juga senda gurau di office..

biasa la tu abu.. kalau teda kecoh2 pasal berat badan.. & minta dipuji2.. bukan perempuan namany tu.. :p

Diana @ bilakukatacinta said...

perempuan kalau nmpak cheekbone tu cantik ke?


Nway..sis dah lali pasal kurus gemuk ni...kejab diet kejab renti...Last2 baham semua

Edy Fee said...

aku pon teringin lak nak cengkungkan muka

Hans said...

hahaha
tu kalau pondan tu baca mau bermutasi jadinya dia serang ko
eeekekeke

NURUL NADIAH MAMAT said...

ahaa.....nad plak paling tak suka orang tanya bila nad nak kurus....

i am S!L4H.. said...

haha. sabo je lah.

=p

Umie Artoqiemie said...

tak sengal pon? hahaha lalala..
depa saja usik kau tu..

- abdul hadi abdul muti - said...

Haha. Sikit-sikit nak kurus kan.. Haha

Bro ahmad said...

kurus lidi siyess tak cantik..berisi sikit lawo huhuuu

M Fizan said...

haha..aku pun dalam proses mengurangkan berat badan.. tapi takde lar sibuk tanya orang.. lagi suka tengok perubahan kat cermin hari2.. :D

lama tak singgah kat kotak kosong.. ^^

APAN said...

seb baik spesis macam tu xde kat office aku.haha...

meaw said...

sedang menaikkan berat badan,muahahahaha :)

cik azeya said...

nak kurus. nak kurus. nak kurus (baca 40 kali). kompem kurus.



hehehe

Afzainizam said...

uihhhhh aku nak kuruskan perut ku yang buncit sikit ni.... eeeemmmm makan ubat cacing

buat pembaca blog kami
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
Jom Terjah entry terbaru ??
tribunal tuntutan pengguna berkaitan kereta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!