Tuesday, September 13, 2011

Berhari Raya dan Bakar Ikan Jaket di Banting

Ini adalah entry bergambar,  saja aku nak menunjuk nunjuk kat korang gambar kitaorang masa Berhari Raya + Pot Luck di rumah rakan sekerja Cik Umi kat Banting Selangor Ahad baru baru ni... Aktivity utama ialah bakar hidupan laut dan ayam daging di bawah pokok mempelam.. dengan rahmat tuhan cuaca pada hari tu sangatlah baik dan aktiviti berjalan lancar.. layankan sajoh gambar kat bawah ni, seperti biasa ia ditangkap menggunakan pukat tunda.. peruntukan nak beli DSLR tak dapat lagi daripada kerajaan pusat..

 Biarlah di awal gambar ini aku nak bagi tahu korang bahawa akulah yang nyalakan api pada hari tu..haha (sebenarnya aku tak buat apa pun saja usha usah arang tu supaya nampak sikit aku adalah orang yang berguna keh keh)

 Yaaaa Cik Mazu posing maut gitew.. dibawah pokok mempelam, kelas kau Mazu..hehehe celah kangkang aku dah panas tapi aku gigih je sebab nak begambar..yaiii!..

Rezeki untuk di lahap.. yang baju merah tu En Fadir gagah dengan hasil tangkapan dari pasar, baju kotak kotak tu En Faathir tukang bakar..dan aku yaaaaa...tukang makan hahahaha

 
Cik Umi tenga memotong pelam yang baru sahaja dipetik di tepi rumahnya.. banyak seh bua dia, mak ayah Umi soh bawak balik banyak banyak.. yang dua orang ni pulak seperti biasa poto gedik..hahaha

 Ini la dia bomoh siam yang baru sampai daripada Selatan Thailand.. dia sangat aktif dilembah klang, sesiapa yang tak nak gemuk boleh rujuk kepada bomoh ni.. dia boleh cari pendamping tuk korang, even kuat makan tapi badan tak gemuk.. mau!!

 Tengoktu gigihnya En Sharul nyalakan api sambil ditertawakan oleh En Zul sebab dia diselubungi asap tebal.. ambek kau sapa suruh suka kencing di jalan!! ye ke macam tu hahahha.. 

 Terbaik dari ladang.. muka exotic sambil makan pelam dan membuat gerakan erotic.. yang paling kuat makan tuuu..tuuu dia tudung merah..keh keh..mara Mazu kat akau nanti.. larikkk!!!..

 En Hafiz dan En Faathir membakar hidupan laut sambil yang lain bergelak ketawa.. astaga.. ini kerja korang.. curi tulang tapi kuat makan..

 Indahnya suasana di hari raya.. bergambar beramai ramai selepas memakan beberapa bijik pisang Abu.. sebelas orang sebenarnya tapi kido dan adek dia lewat sampai..

Tengokla.. sampai malam tak ingat nak balik.. gila dorang ni depan kamera.. fotoholic (ada er perkataan fotoholic..memandai) tak menahan even dah gelap yang penting posing..

Saja tak nak upload gambar time makan.. kang kantoi ada ikan yang hangus rupa paras macam arang.. lagipun tak nak tunjuk gambar orang yang kuat makan..keh keh keh.. aktiviti berakhir kul 8.30 malam setelah di desak baru nak gerak.. maunya tidur kat rumah Umi..hahaha..

Oh sebelum terlupa nak ucapkan terima kasih kepada tuan rumah Cik Umi, Emak dan Ayah dia kerana sudi menerima kehadiran kitaorang yang perangai pelik pelik ni, dan menjadikan rumah kalian sebagai port luck untuk main bakar bakar ayam udang dan ikan jaket..

34 comments:

adwafarahin said...

bertambah gumuk la abu pasnie..kuat mkn ye skrng abu! hahaha

syirah rasid said...

best kemaenn lagi!

wahh rnddu rumah!!

lilies.john said...

wah, best oh

Addin said...

wahh happening gi-la !

menarik tempat bakar tu . hahah :D

Fara E's said...

gler besttttt !

awat taq hantaq umah aku skit ? haha

izzad b* said...

gomok!kekekeke, ade lebih x......

Anif Abdullah| AA said...

Mboii, meriahnye korang... ikan bakar untuk aku xde ke?hahak

M Fizan said...

huhuii..dri gmbar tu leh nampak ko brjimba x ajak aku..haha

amna said...

seronoknya..
ikan jacket bakar? x pernah rasa lagi.. cicah dgn asam kicap mesti kau kau kan..

bunga said...

amboiii2..seronokkk..:)

Yatie Awang said...

sukanya buat makan-makan...jaga2 nanti makin gemuk hahahaa

Aki said...

ko nda tapau untuk saya abu.. hehehe..

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

fine lah abu, aku dh balik UMT baru ko nk gi banting kan..hahaha..*mcm boleh ikot je..hahaha..

*btw, njoyyyy!! :D

Qaseh dalia adelia said...

epynyee

Lalalililulu said...

ikan jaket??

[sutera kasih] said...

bestnya beraya ramai2..siap pot luck lg kamu bang bu

YOUsoF said...

Waah ini betul² seronok ni Abu sebab kitaorang pun ada buat bakar² sikit.. Tapi kitaorang masih tahu batas di rumah orang.. hahah


Kalau tak ada tukang makan yang gigih, maka lesu lah aktiviti macam ni... ;D

lilypelangi said...

abu.. best nye korang ! jeles aku jeles taw tak . grr

Syakir Rahman said...

kt banting ikan segar2...abg ipar slalu mancing kt stu.. kalo dtg umah die xyah beli lauk,mancing je ikan...=D

serizawa's said...

bestnye..............!!!!

adan said...

abu.. makan selagi boleh makan bro.. aku tau sebelum ni ko kurus.. aku tahu isi hati mu yg ingin jadi gemuk.. haha..

ABU said...

adan: matila kalau mcm ni..gemuk macam apa sudah hahahahahaha...

APAN said...

sakan ye kamu...

Lea Isnawi said...

suka benor korg bergambar tepi api tu
nak tunjuk rajin lettew


HAHAHA!

dill said...

syoknye! terasa lapar tiba2

dill.

Abu Huzaifah said...

haha... best... err nak join...

Dayana Nasir said...

beraya sambil membakar. syokjugak tu.

schaze zainn said...

ABU jaga perut tu jangan bg boroi..haha xP

p/s: happening betul kawan2 ko..haha

Afzainizam said...

uihhhhh bakar ikan jeket... perrgghhh best gak tuu.... kalau dapat ayam pun sedap tapi aku paling suka daging bakar cecah air asam perrgghhh


buat pembaca blog kami
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
Jom Terjah entry terbaru ??
tribunal tuntutan pengguna berkaitan kereta

Saiazuan said...

haha xpe2 ujung minggu ni aku bbq ngan classmate.. ;)

cik sakdi said...

kehkeh.. ok la tu berlakon pasang api kan. gambo bukan main lagi yang awek2 tu. kehkeh

[sutera kasih] said...

bang bu ndak update ka arini? -_-'

Global Products & Services Review said...

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Global Products & Services Review said...

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!