Monday, August 22, 2011

Random Blogs Review #3

Nampak sangat aku tak de idea nak tulis apa kan..hahahaha..
Tak pe la, aku review blog pulak hari ni.. seperti biasa random pick bloggers yang kira aku dah kenal supaya senang sikit aku nak cakap pasal diorang.. diorang ni antara blogger blogger yang cool dan hebak.. mari kita lihat sapa yang kena..

http://akudantv.blogspot.com/
Mari berkenalan dengan cikgu dill.. dia ni antara blogger yang dah lama aku kenal, ada sesetengah blogger tu lama lama dia pandai hilang kan?, tapi cikgu dill ni tidak.. sofar dia dengan aku ok jak, macam dah kenal rapat hehehe.. tapi tak rapat mana pun.. just kawan gitu gitu jak haha.. dill jangan marah ok, kita kawan kan...

http://cikbetty.blogspot.com/
Kak Rina ni best, banyak post dia pasal keidupan bekeluarga selain isu isu semasa dan post pasal makanan.. sejak akhir akhir ni kak rina dah jarang update.. busy la tu dengan anak anak dan abang terhebat dia, dah dekat raya la katakan.. terjah dan join site kak rina.. dia spoting dan kadang kadang lucu hahaha..

http://rtpfarraarisha.blogspot.com/
Yang ini pulak Mek Farra, asal Kelantan tapi sekarang menetap kat Jakarta.. dia ni superb bahasa orang puteh, bahasa indonesia dan bahasa malaysia (awas kalau lupa bahasa tanah air haha..).. kadang kadang bahasa dalam entry dia becampur campur tapi best terutamanya kalau dia ngomong dalam bahasa Indo.. walaupun masih muda, tapi penulisan entry dia cukup matang.. btw, dengar dengar dia dah kembali ke tanah air untuk bercuti.. meh join blog Farra..

http://letopkeypad.blogspot.com/
Blog Mocik yang lucu.. macam macam yang mocik share dalam blog dia, kadang kadang boleh buat aku gelak.. dia antara blogger yang selalu singgah kat blog bunyi kotak kosong ni.. dia cakap siapa ada masalah cinta yang nak di tanyakan kepada mocik ni dia akan menjawabnya.. so apa lagi terjah dan follow mocik mocik..hehehe..

http://exyanne-collection.blogspot.com/
Budak Sabah tapi sekarang ni kerja kat Semenanjung, ni pun kira dr cinta jugak.. selalu borak pasal cinta dalam blog dia selain pasal anjing dia si Riko yang suka tidur tu hahahaha.. be friend with Aki.. jagan takut, dia ni muka jak ganas tapi dalam hati ada banyak pokok bunga dan kolam ikan air tawar.. bah jagan kau mara Aki, indak ku kawan kau nanti..hahahah

http://semutsengal.blogspot.com/
Blog Semut Sengal milik Hanif, aku suka blog dia ni sebab gaya penulisan dia yang santai dan menarik.. banyak entry lawak boleh buat aku gelak.. blog dia simple dan ringan, tak banyak widget, tak de lagu, tak de jadah terbang tapi ada banyak dodol hahahaha.. mintak bah satu dodol kau Hanif.. kawan la Hanif dia pasti akan kawan korang jugak..hahaha

Random Blogs Review  Random Blogs Review #2

46 comments:

Dhiya Fariza said...

blog arisha best! so humble that girl :D

Lukman said...

blog aku takde. haha T__T kidding.

salwaismail said...

rajinnya. haha :D

ABU said...

dhiya: blog farra arisha mmg best :D
lukman: next time blog ko pulak..hehehe
salwa: tak susah pun kalau mmg dah kenal dorang..:D

dill said...

eh! eh! ade belog saye! aww...terharu. time kasih banyak2. sayang abu lebih la mcm ni ^^

blog abu kool!

dill.

Miz Novexx said...

Blog Dill best sebab banyak cerita best

Hans said...

ada 2-3 blog aku selalu pergi
blog diorang memang best2
:-)

sleeping_maniac90 said...

haniff kuat berak hahahaha

~SaL IjOu~ said...

blog deorang sume tu best..bleh berguru la pasni~ ^^

Anif Abdullah| AA said...

diorang hebat..huhu ^^

Shamsuddin Amin said...

malas nak komen...

blog ak x der pun... cisss....

muhamad hanif said...

waahh,

aku nak terjah semutsengal sekarang !!


kahkahkahkah, dodol tu perli ke perli tuu ?

misya mialen said...

sy kwn dgn aki..^_^.aki mmg bagus.^_^>sm bagus dgn tuan blog sbb promote blog kwn dia.;D

lilypelangi said...

anif memang kya dengan dodol . HAHA


blog farra jer aku tak g lagi :D

Aki said...

Hohohoho.. ABU!!! Tengkiu!! ^_^.v.. No wonder la ko blogger hebak!! Suka promote kawan2.. No worry,ko dalam list 40 blogger yang harus si Aki baca sebelum tidur!! ^_^.v.. Tengkiu Bosku!!

Faraa Eiman's said...

yg lain kurang familiar tp akan di usha

yg last tu mmg sengal , haha

Syazwan Che Deraman said...

terjah!!!.

Rtp Farra Arisha said...

i never expect yg blog arisha bakalan di review..tengkiyuuu tengkiyuuu..blog2 lain pun bakalan arisha skodeng..ehehehe..
selamat berpuasa buat besok hari ya!!
wait, seingatnya arisha, u're my 1st commentor masa arisha mula2 blogging..and untill now, u keep reading my stories!! tengkiyuuu again la ;)

iya dong, arisha lagi senang bicara dlm bahasa indonesia..kapan mau belajar bahasa anak gaul jakarta ni? :P hik hik.

penaberkala said...

miss dill ngan arisha je yg kenal
blogger lain, belum kenal lg

blog gua bila nk review bro? haha

Edy Fee said...

wah rajin buat entry khas mcm ni..hummm bestnye diorang

syrupmasin said...

3 dr blog dekat atas aku bace..mocik,anip dgn arisha :)

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

fuyooo anip dah kembang semangkuk dah tuh..Abu, kau kena promote trademark 'berak' dia sekali weyh..HAHA.. :P

[sutera kasih] said...

sy suka blog arisha tu, suka baca bahasa indonnya, sy kan peminat sinetron sama bioskop :P

bah bang bu, bisuk saja ku singgah blog2 diorg tu k..ngantukss suda ni hoho

meaw said...

wahhhhhhhh! kan dah kena review,thank you abu ... nak p serang bawak meriam sekali la kat blog depa tu,hehe




p/s:sebenarnya meaw ada tertunggak satu benda iaitu review blog yg sepatutnya, huhu..

sha my heart said...

wah, rajin ye buat review.

meh review blog sha pula.

vampire's lovex said...

2 blog je yg aku kenal,,yg lain baru nak kenal...yg doc2 cinta tu bekenan hahaha....

WZulhilmi said...

'ada sesetengah blogger tu lama lama dia pandai hilang kan?' Ini aku setuju.

bunga said...

kenal kak rina jer..hehe..yang lain leh kenal ni..hihihi..

tia @ Ini Kisah Tia said...

semutsengal sama cikbetty syakk ku kenal . hahaaa :)

Lalalililulu said...

xkenal sume..leh la bekenalan ngan sume yg di ats...hehe

rara pinkmafia said...

abg nas terjahhhh.

Far8 budak baik said...

haha..stylahhh abu..
aku bila lagi..
agagaga..
larikkkkk

nowriz said...

blog aki memang the best..

blog2 yang lain akan diterjah..

tunggu..

:)

schaze zainn said...

blog hanif mmg giler..haha xP

apik pehe said...

hehe..ramainyer apik kenal kat situ

Aemy Shamy said...

sy kenal yg no 5 tu ja...si kaki karut paling hebat..hehehe...yg lain tu sy kena terjah dlu la..heeeee.... ^^

akoo pae said...

dlm ramai2 blog smut sengal je akoo knal.hee

*bile nak review blog akoo pulak?muahaha

Lisa N.Yusof said...

ok sat nak jalaaan. :)

Abang Stalker said...

pergh..aku nk jgk abu.

alif haris said...

kasi terjah sama dorang :D
hehe ..

hanif, aki n dill kenal dah :)

Henry Zackery said...

ingatkan ade blog bebas :(

AMARAN 18 SG : UNTUK YANG BERANI SAHAJA

YOUsoF said...

Indak ku kawan kau nanti (balas AKI).. ;D


aku tau blog semut yang sengal tu je ABU.. baguslah, teruskan review macam ni..

i am S!L4H.. said...

kenal 2 je kt ats ni. =p

amny said...

waahhh..mereka direview...bestnyee...

nak try usha laa..ehhehe:D

Afzainizam said...

mantopppp semua blogger mmg power gilerrr lahhh... dahsyat tuu semua
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
----==--Salam Aidilfitri---==----
--=== Maaf Zahir & Batin ===--
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat
buat pembaca blog kami
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
Jom Terjah entry terbaru ??
masalah ignition motorsikal tak hidup

Mrs. Daniel said...

Mr.Abu. blog sa bila nak review,kan?? promote2la sikit. hee...bule ba kalu ko. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!