Sunday, August 7, 2011

Membeli Tudung di Muaz Textile

Fakta:
Hampir 70% readers blog ini adalah wanita muslim yang bertudung..
Raya dah nak dekat.. oyeh!!
Baru pun 7 hari puasa.. aku dah countdown raya hahaha..

Semalam aku dah beli tudung.. terimah kasih kat korang yang bagi guideline.. awning, tudung sarong, dan material kain yang baik.. beli various tudung soh diorang pilih, itu yang terbaik.. keh keh keh.. semalam nyaris aku beli satu kodi, murah tapi tak banyak variasi, color jak berbeza, takut diorang tak suka pulak.. terima kasih kat korang, sekarang aku dah tak pening dah..

Ini first wave punya shopping tau.. next weekend ada lagi hahaha.. alaaa shopping raya biasa la, lagi pun dah lama tak balik, why not belikan oleh oleh lebih sikit.. suka la spend money tuk family dan anak anak bua.. rasa titik peluh ni berbaloi sangat.. miss them a lot...sob sob..

Seorang gadis bertudung hitam menuju ke Muaz Textile.. nak beli tudung la tu!! hehe

Alang alang aku cerita pasal beli tudung ni, meh sini aku bagi tahu kat korang.. kalau nak beli tudung yang murah korang boleh pegi kat Muaz Textile.. aku bukannya nak bagi publicity kat kedai tu, tapi serius nak kogsi kat korang.. sebelum tu kredit kat Shamsuddin Amin sebab bagi tahu tempat ni..

Aku borong banyak banyak semalam macam nak jadi saudagar tudung dah.. bak balik Sabah jual haha.. kira kira memang boleh untung banyak aku.. boleh makup sampai RM 5 ringgit lebih.. sebab harga dia serius murah, kalau beli berkodi kodi lagila.. boleh buat business ni hahaha..

Kat mana Muaz Textile tu?
Kedai dia berhampiran dengan Semua House kalau tak silap aku.. dia kira dah hujung hujung barisan gerai kat jalan TAR.. agak susah jugak nak jumpa sebab dia ala ala masuk dalam gua bawah tanah.. tapi dia letak banner besar, so tak de masalah.. boleh jumpa punya.. kalau ragu ragu sila gunakan google map ya, atau GPS Papa Go..hahaha...

 Nampa tak longgokan kain seblah banner Muaz kat atas, semalam diorang longgok samping sampin kat situ, aku terlanggar jatuh besepah.. aku bla macam tu jak hahahaha tak sengaja ok!!

Cuba bayangkan gigih tak aku selak longgokan tudung tu.. haha tapi aku ambek bakul just grab mana yang aku rasa ok.. senang.. mula mula aku segan jugak, tapi aku tengok ramai jugak lelaki kat dalam tu.. so aku pun emmm.. lagipun aku mendapat sokongan moral daripada makcik makcik kat dalam tu, tanya banyak aku beli.. aku jawab nak bawak balik Sabah.. yeaahh!!

Harga dia murah banding korang beli kat deretan gerai ramadhan kat jalan TAR.. kalau kat gerai gerai diorang jual dalam RM 15.. tapi kat Muaz Textile RM 9.80 jak.. quality kain exactly sama.. banyak jenis tudung dan harga boleh jadi pilihan.. baju melayu pun ada jual kat situ, harga borong seh.. no wander kalau nak bayar kena bebaris panjang, oh! samping sampin pun aku beli kat situ semalam, matching dengan baju raya aku la kot keh keh keh.. baju raya aku kat Sabah dah siap oyeh!!  

Pondan tak pondan.. cerita pasal tudung.. hahahahahaha...
Nak tengok tudung apa yang aku beli semalam? eeh! tak paya la. kang korang cakap buruk.. aku tak reti nak pilih..haha..
oh ya, cuba baca dua blog ni, diorang pun ada cerita pasal Muaz Textiles
http://alwzbemybaby.blogspot.com/2011/07/muaz-textiles-l-hari-pun-megasale.html
http://www.suzie284.com/2011/06/this-is-what-we-call-borong-shawl-jalan.html

Gambar kat atas tu pun aku ambek kat blog diorang, harap diorang tak marah hehehe
Segan la nak tangkap gambar..

Ok itu sahaja, selamat beramal, selamat bershopping..hiasi peribadi.. jangan membazir tahu.. :D

45 comments:

deeya said...

eh abu .. bukankah kita bersaudara ? meh la belikan sehelai dua utk aku . nak kaler biru ngn cokelat . hahaha !

Ayie said...

borong..!! jangan tak borong.. hehehe

ABU said...

deeya sedara yg mana satu ni ar..tak kenal la hahahahahaaha slmt berpuasa deeya :D

ayie: lama tak nampak kau.. mana menghiang.. keh keh..mmg nak borong ni..

Miz Novexx said...

Abu, pos kat sini satu!!! hahah (^__^)V

~SaL IjOu~ said...

blom ready nak pakai tudung awning..rasa mcm x sesuai ngn muka sendiri..huhu

balik kelantan borong tudung bawal..skrg kompem da mura sbb sume org da gila tudung awning ;p

Shamsuddin Amin said...

gigih kan pegi sorg2... haha

Azham Vosovic said...

kain sampin murah2 x?

toblerone said...

slalu jgk la soping2 kt cni.. murah sgt.. :)

ABU said...

oh namanya kain sampin eh?? bukan kain samping hahaha malunya aku..

murah la jugak sikit.. tengok kualiti kain..:D

Anif Abdullah| AA said...

ececehh.. cuba demo sikit ngam tak ngan Abu..hahak
*ngah pening nih nak cari baju melayu

fadh leyanie said...

muaz textile !mmg murah..selamat mnjadi saudagar tudung :)

Lieyly ︱ Alia said...

abu ! belanja alia sama..haha !

Iera Mehat said...

Iera dari Penang kalo g shoping tudung kat KL, Muaz dah jadi 1 tempat wajib mesti kena masuk...hehehe.. Then borong tududng byk2...

[sutera kasih] said...

ada org pegi KL, beli brg2 murah2, lps tu jual sma org mahal2..cmna tu..hampehhh hehe

Edy Fee said...

nak cari sampin baru.hehehehe

lilypelangi said...

mai2 beli baju. murah~ murah~


hehehe , abu ! kita kan kawan baek . blanja aku satu baju :p

syrupmasin said...

fuyoo bagus kau abu..berbelanje utk org tersayang :D

sleeping_maniac90 said...

pas nih leh la nk beli kt situ hehehe

adwafarahin said...

rse nk blk kl skrng, bole borong byk2 sket.
kat penang brng mahal la abu -__-

Hans said...

wah
best la diorang ko belikan tudung
bagus2
:-)

meaw said...

meaw masuk dalam ni terus rabun warna,haha..memang gila lah tudung2 kat sini,banyak choice :D

sergeant keroro said...

sempat lagi promote, hehe XD

Qaseh dalia adelia said...

nak tudung satu ! heee

sha my heart said...

promote sambil berborong.. suka.

^baju kurung^ said...

nak satu abu! he2.. muaz tu adik aku, tp tu bukan kedai fmly aku, hahaha

vampire's lovex said...

pehhh mmang murah... tudung bawal murah2 tak ...hue hue hue,

untuk bakal bini tak beli ke abu ?? haha

Aisyah Aina said...

bestnya....kalau aku masuk dalam tu...mesti tak keluar2...

ïêmå å¢klê§ said...

belanja raya untuk aku xde,,,,
haha

Liyana Zahim said...

Lau laki cite sal tdung pondan ek? Oh pondan kai tdung.. Wakakakaka.. Kdai ni mmg murah giler la! Gile pun tak murah cam kdai ni.. Pehh~

adan said...

wei aku excited gak nak shopping kat MUAZ ar..tp aku nda tahu tempat tu.. jalan TAR PUN AKU NDA TAHU..

muhamad hanif said...

ok,

aku taktau tempat nih..kena guna gps lah kan ?

nurAMALLINA said...

ke kau yang nak bertudung ni?

dill said...

al saudagar al tudung al abu

ahaks.

dill.

Niena Pengembara Ilahi said...

nk cari tudung yg lawa saiz XL susah... :(

Bro ahmad said...

ramainya gadis jelita komen kt sini..sebab tudung hmmm bertuah abu

Addin said...

wahahah dah start shopping raya winkwink :)

Fathiah Hamim said...

yes! aku penah pegi! satu kedai aku nak borong!

Cik TeN10 said...

wahh ni yg buat aku rasa nak pegi sekarang jugak ni !! eh eh utk aku xde ke ?? kate borong banyak.. haha

bunga said...

aku satu..hehehe..

Nurnajwa said...

Borong habis XD

*baiknya hati si ABU ni~ ;)*

Diary oF Mine said...

blambak da tudung kat umah.... pakai 3 4 tudung yg sama jak... so, membazir!! haha... tp cant resist to buy new tudung... =.=

amir aizat said...

woah shopping naa

ayie said...

pergh bisnes tudung suda..hehe..tapi tudung biasanya rm5 ke..kesalah tengok..huhu

cantekk said...

tdung aku bli tak?

schaze zainn said...

beli satu untuk schaze! xP

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!