Tuesday, August 23, 2011

Cuti Cuti Makan Angin Berjimba Jimba di Cameron Highland

Sebenarnya aku bukanlah bercuti cuti atau berjimba jimba ya.. sila maklum hehehe... ini adalah entry auto publish lagi.. balek balek auto publish sigh!!.. sori aku terpaksa buat macam tu sebab aku tak banyak masa nak menghadap lappy sekarang ni..

Untuk pengetahuan korang, aku sekarang ni dalam proses pertukaran job scope yang baru, tapi itu bergantung kepada keputusan daripada bos.. kalau dia kata jadi maka jadi la, honestly aku tak teruja sangat pun dengan job baru ni.. aku dah cakap dalam entry kat sini, ada sesetengah perkara tu mungkin kita perlu pertimbangkan antara gaji dan pengalaman demi untuk masa depan yang lebih baik dan kebarangkalian kita untuk pergi lebih jauh.. fuh! bagus tak ayat aku hahahaha...

Oh ya sekarang ni adalah hari kedua aku kat Cameron Highland outstation, aku tahu memang tak sempat nak buka blog kat atas punya.. nak membalas kunjungan bagai, dan yang pastinya cuaca dingin menyelubungi badan aku yang kurus ni hahaha prasan again.. ini aku sertakan gambar aku kat Cameron Highland masa outstation beberapa bulan yang lalu sebagai pengubat rindu korang kat aku selama dua hari tak online blog..keh keh keh..

strawberry korang rindu tak? hahaha.. nah.. banyak kat CH.. orang cakap makan kat atas lagi sedap banding kalau dah bawak turun daripada CH.. btw, strawberry ni tak de la sedap sangat cuma bau dia je yang wangi..

sedang menjamah ice cream strawberry di Strawberry Park.. gua cakap sama lu.. ini memang sedap.. original punya hehehe.. spoil la tangan ni...

bersama budak budak Sirim yang tah mana dah diorang pegi mencari haluan hidup masing masing.. time ni tenga tunggu hidangan steamboat datang.. best dowh makan steamboat kat CH..

Sila imagine betapa seronoknya aku kat atas tu, makan bua sroberi segar.. membeli bela bantal stroberi dan beberapa jambak bunga ros yang wangi pelbagai jenis warna.. sila bayangkan cepat! walaupun sebenarnya aku sedang bertugas, berpanas di ladang tomato arghhh!!.. Go Abu Go (adaptasi daripada Go Diego Go)..

39 comments:

Shamsuddin Amin said...

bukaan mulut yg perfect...!!!
main ko bu... ^^

ada aku jelezz... hahahah

cucu umie said...

xper..hehe tpy aiskrim tu blom rasa lg lh..aishhhh

Aki said...

ho ho ho.. kau juga la ABu!!

Miz Novexx said...

kalau kat Cameron jangan lupa singgah kebun stroberi sebab ada kedai waffle kat situ, seriyes... bapak sedap, heheh

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

benci ko abu!!!! huhu..aku tak pnah g CH woo..seyes tak penah..nak ole-ole..post kt umah aku aw..:D

Err, handbag tuh ko punye kah? HAHA..:P

blog-tips-kurus said...

(aik? 1st time dtg kena pelempang?)

kalaulah ada kereta kabel, LRT ke naik CH tu, kan best..! ;)

Lalalililulu said...

peh kamu g holiday xajk aku...ole2 mane..hehe

bunga said...

amboi...suker2..

akoo pae said...

huhu aku tak suke la strawberi.sdap ke?

Mr.Thinker@Ali said...

ole2 stoberi satu! ah, aku x pernah sampai Cameron Highland. huhu.

meaw said...

nak stroberi seloriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,hehe...abu,semoga dapat la job scope baru ye :D

ena meina said...

sdapnye strawberi..pos cnh sikit,hehe

nowriz said...

woah.. best!3x.. CH tu.. hihi... s/berry cicah coklat... dap!3x...

Fara E's said...

patotla snyap , holiday rupa2nya , hakhak

Fathiah Hamim said...

bila ek aku pi CH. umur 5 tahun kot?
jom reramai pegi! =P

WZulhilmi said...

Happy betul walaupun outstation. lol

apik pehe said...

wahhh..apik nampak stoberi..hehehe..

muhamad hanif said...

Arhhh.

malas lah nak habiskan pembacaan.


jeles!

Scya Lollita said...

sekali je aku pernah gi sana woa !

~SaL IjOu~ said...

bestnyelahai kalo dpt strawberry ngn colat..nyum~

[sutera kasih] said...

bang bu ada bw pulang stroberi plg sabah ka ndak??

sleeping_maniac90 said...

cntiknye la ak tgk buah strawberi tuh..

mkn steambot x ajak!!.. haha

Bidadari Syurga said...

dah lama tak pergi strawbery memang sedap makan masa kat atas... still manis... bila bawah tapah ja cukup... masam... hahahahah kenapa yeak? cuaca kot...

YOUsoF said...

Go Abu Go!

Aku pernah pergi sekali je masa rombongan sekolah dulu... banyak syiok ooooo lebih² lagi nak mandi pagi guna air paip haha.. gegel siot. ;D



Kalau tiba bawah stoberi tu jadi masam kan..

dill said...

syoknye. abu2, nak key chain stroberi!

dill.

SuKaLiLy said...

nak strawberi coklat! huhu

Dayana Nasir said...

perghhh terus aku mengidam nak makan stroberi fresh

Shawn Razaleigh said...

tiap kali dtg mesti entry lu tgh bergembira. awrrr

Ummi_Rosalicious said...

bestnya bleh jalan2...rasa nak makan stwberi la pulak -.-"
jom join ummi 1st Lucky Draw !

aleen aiden said...

pergh3..da lame ok xjejak cameron.last aku pegi zaman skolah2 dulu kot.hahah

APAN said...

bes gak dpt outstation kat situ kan...
sahur baru ni pun ade gak mkn strawbery dari sane...
housemate aku bawak balik dari sane...
mmg sedap gak bagi aku.huhu...

Lieyly ︱ Alia said...

lapar !!! :D

Azham Vosovic said...

cuti cuti seMalaysia hehehe

i am S!L4H.. said...

stoberi tu nampak meriah *di hari raye la.
hakhak

amny said...

lama dahh tak g cameron..huuu..

sergeant keroro said...

nak strawberi tu, hehe XD

Afzainizam said...

stoberi kat kampung aku mmg tak ada tanam... pasal kampung aku ada sawit ajerrr
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
----==--Salam Aidilfitri---==----
--=== Maaf Zahir & Batin ===--
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat
buat pembaca blog kami
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
Jom Terjah entry terbaru ??
masalah ignition motorsikal tak hidup

amna naziha said...

strwberry ni kalau turun je dari cameron terus masam.. T.T

ketikketok said...

Jom cuti-cuti unik Terapi Spa & Keluarga Mini Agro-Forestry Aromatherapy Village Cameron Highlands.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!