Thursday, August 11, 2011

Berbuka Puasa di TGI Friday's Alamanda

Memperkenalkan kawan baru berasal daripada Labuan.. nama dia si Bulat, nama betul dia kitaorang tak tahu..keh keh keh.. kawan kepada Kid.. datang sini daripada KK training under company tempat kerja dia NIOSH.. selamat berkenalan Bulat, bah sory ndak becakap Sabah full sebab nanti diurang ndak paham haha..

Ok habis cerita pasal si Bulat, mari bercerita pasal makan... yaaaa makan.. semalam berbuka puasa di Friday's Alamanda.. menu orang puteh, nama pung aku tak berapa reti nak sebut, tapi rasanya pasti enak..

Sempena bulan ramadan ni Friday menyediakan makan buffet free ambek sesuka hati dengan pembelian mana mana jenis main course.. oh seperti biasa jika ia dikatakan free...lajuuu... hahahah.. gambar kat bawah ni, layankan sajoh walaupun tak seberapa nak terang kerana ditangkap menggunakan pukat tunda..


Inila si Bulat berbaju merah bersama si Kido, dorang kawan masa kat uitm s.alam.. setahun baru berjumpa kembali.. syahdu la tu konon..hahaha

 Hani dengan gaya cover pipi dia.. tangkap gambar tak boleh nak 90 dgree, dan Umi begitu teruja sekali hahaha.. sila abaikan patung merlin monro kat belakang tu ya..

Memandangkan burger aku yang nama dia agak pelik tu sampai dahulu, so aku makan dulu ya kawan kawan.. size besar memang tak larat aku nak habiskan..

Muka orang dah kenyang, nak begambar saja kerja dia..


Tag: MAkan di Alamanda, Tempat makan di Alamanda Putrajaya, MAkan di IOI Mall, Gambar Makan di TGIF, Halal tak makan di TGIF, jenis makanan di TGIF

50 comments:

Mr.Thinker@Ali said...

niosh. hebat tuu. :)

kem salam awek yg tu. hahaha.

Aki said...

besar ka tu Abu.. besa ja pun.. skali telan ja tu kalau si Aki.. haha..

Fathiah Hamim said...

TGIF memang portion besar kan. hehe

Lalalililulu said...

peh org kaya upenyer...sile belanje saye yg xpenah mkn kat TGIF...cepat!..hehe

cucu umie said...

haha..untunglh makan free jer..hehehe

Far8 budak baik said...

aku selalu lepak
kat alamanda tu..
nnti jumpe kat sana k..
gathering..
waaaaaaaaaaa

WZulhilmi said...

Wow! bestnya dpt makan kat TGI Jumaat! Ok tak makanan dia?

Bidadari Syurga said...

janji bleh masuk perut adik... huhuhuuh mcm best aja tu... erkkkk mcm siang aja lagi... tak nampak dah malampun... huhuhuhuhuh

lilypelangi said...

aku tak pernah pon g TGI . huhu

syrupmasin said...

haha...shahdu la doe..setaon ta jumpe :D

schaze zainn said...

OMG org kaye je makan kat sana..ekeke xP

p/s: makan beger kenyang ke? =,="

syafiqakarim said...

haha kau tak bwk aku pon
dah la.blahh

amny said...

Wow...TGI Friday....penah dengar tp xpenah rasa mkanan kat situ.....best x?

✿....rossa alina....✿ said...

WAAAHHHH SYOK AR BUKA PUASA RAMAI2..HUHUHU..

KOMPEM RIUH KAN TEMPAT TU NGN SUARA KORANG..KEKEKEKEKE.. :)

SALAM SINGGAH.. :)

Qaseh dalia adelia said...

kim salam lah kat bulat

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

x penah mkn kat 'jumaat' nih..

sleeping_maniac90 said...

terliur ak tgk burger ko hahahaha

Nurnajwa said...

Wasehhh, buffet best >< boleh amek byk2 ;D

Anif Abdullah| AA said...

makan buffet free tuu.. bestnye..huhuhuhu

muhamad hanif said...

setiap kali gambar,

mesti ada awek.. ceiss !!

Syuxer said...

dah tiru spesies syrupmasin dah neh..gambar2 mesti ada awek..;p

burger berapa tingkat tuh?

Hans said...

walawehhhh
best tu

dill said...

syoknye beger!

dill.

tia @ Ini Kisah Tia said...

memang pukat tunda betul ni . hahaaa .

adan said...

kau abu.. klu tengok makanan langsung tanak pandang camera dah kan... lalalala...

nurAMALLINA said...

abuuu! seronoklah asyik makan luar je.HAHAH

meaw said...

puyoooooooo! TGI tu ^_^

tia @ Ini Kisah Tia said...

mesti kw baca ni ABU . hehe .. aku d Sabah plak ya .. Sandakan mariiiii . hehee . susahnya aku mau balik semenanjung tu . sudahlah ni tahun nda dpt tiket ..

Aisyah Aina said...

best la buffet...makan2 sampai kenyang :D

L said...

anda seorang yg pemarah?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/jangan-marah.html

deeya said...

apsal cam best jer nie .. abu dah nampak burger , tak ingat kamera dah . haha !

Rtp Farra Arisha said...

seronoknya makan2 ;) knp tak invite arisha :P hehe.

Syazwan Che Deraman said...

seronoknya kau dan beliau beliau.

mahal tak mkan kat sna?

rara pinkmafia said...

lpeas mkn kenyang g terawikh x?heheh

aleen aiden said...

zoomla dekat cket gamba makanan 2 weh..hi3

YOUsoF said...

Gambar bulat yang 2nd last tu nampak macam kurus sedikit kan ABU?...




Dapat jumpa lepas setahun menyepi, betul² syahdu tu bro...

amir aizat said...

gile jeles nih!

deno said...

wah.... bestnye makan ramai time bukak pose.... terliur plk tengok ptg2 gni... hihi :)

Ezay Hadry said...

ni dah macam jejak kasih la tak jumpe setahun..korang sibuk jugak ye..hahaha

zaty luvlianncezzz said...

waaaaaaaaaa.beshnya!:)

S a l a m r a m a d h a n~
Jum hayati di sini (^o^)
jangan terseksa kerana CINTA

WAHIDA ALIAS said...

ouh...patotla mcm nmpk die je aritu..=P

Afzainizam said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
”Selamat Berpuasa & Selamat Berbuka
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip Pemeriksaan servis kereta

UIHHHH REZEKI TUUUU .... BILA DAH KENYANG MULALAHHHH BERSUARA KALAU TAK TAK ADENYERRR NAK KECUH2 PERUT LAPAR KATAKAN... DAH KENYANG CERIA LAH BALIK

vampire's lovex said...

hamboiii hamboiii makan besar,,,


bila nak belanja aku plak abu !!!...

dah la add fb x app hahaha

~SaL IjOu~ said...

bestnyehai~

Bro ahmad said...

sedap tu bro...

ILA HonEyBuNNy said...

bestnya berbuka dekat alamanda...

ne rindu kl neh..huawwaw

[sutera kasih] said...

hai bulat hehe

besarnya burgermu tu bang bu?abiska jgk??haha

amna said...

bestnya! treat me mr. abu :)

Ramziah Mangsor said...

best kan dapat makan ramai2 =)

Sumijelly said...

kenapa x nampak gambar nya?? huhuhu

Sumijelly.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!