Saturday, August 20, 2011

Berbuka Puasa di Anggrik Kuring Bandar Putri Puchong

Petang semalam berbuka puasa Restoran Anggrik Kuring.. restoran milik cina indo muslim iaitu Ibu Fungsiwati, restoran yang bertemakan makanan Indonesia.. dan rasa masaknnya jugak bagus sekali donk hehehehe.. ia sangat berbeza dengan Restoran Ayam Penyek yang terdapat dikebenyakan tempat di lembah Klang ok, darisegi pilihan menu, masakan dan suasana di dalam restoran itu sendiri..
nampak sedap kan, dihidang menggunakan penampi kecik.. kitaorang pilih menu alakat, tak banyak ambek gambar sebab masing masing dah lapar hahaha

restoran ni dah pernah di kunjungi oleh team Jalan Jalan Cari makan la.. nowander la makanan dia sedap.. 

Kat tingkat atas, kitaorang seperti berada di Indonesan.. diiringi musik tradisional masyarakat jawa/ sunda, hiasan dan arrangement membawa kalian terbang ke sebrang..hahahaha.. feeling feeling Kesultanan Majapahit jap!!.. serius, seperti bukan berada di Malaysia ketika duduk di dalam Anggrik Kuring, macam melancong pulak.. layanan mereka yang sopan menggunakan bahasa mereka persis di dalam sinetron Bawang Merah Bawang Putih membuatkan kitaorang merasa sungguh selesa dan nyaman sekali..

Disebut didalam menu, makanan lebih segar dan less oil.. ya makanan sihat.. ada tempe tauhu ulam ulam bagai.. ayam dan ikan panggang sangat yam yam.. sos dia sungguh istimewa.. nasi dia pun wangi dan sedap.. kitaorang order air yang pelik pelik, saje nak try kan.. dan serius aku suka air pilihan aku, confirm  la aku tak ingat nama dia kan.. tapi dia ada macam bubble bubble yang pejal kalau masuk dalam mulut dia meletop.. rasa dia seperti asamboy atau pepsi..aku konfius tapi dia memang enak.. jus timun special dia pun emmm.. apa la aku cerita ni, macam tak puasa jak hahahaha....

korang jugak boleh shopping barangan keraf tangan dan baju batik Indo dalam restoran ni.. see, macam melancong kan..


ni pulak En Sahnon kerja engineer atau steward (dia saja tak nak bagi tahu detail) baru kenal dia ni semalam, kawan kepada En Sharul.. dan si little tiny Hani Piko, kalau bab makan mesti ada hahaha..

Dan kalau korang berbuka makanan yang korang order to lambat sampai dia akan bagi korang ice cream free.. masa berbuka jugak dia bagi bubur free yang nama dia ntah apa tapi yang pasti rasanya sedap hahahaha.. oh, kitaorang dapat discount untuk sesetengah jenis makan sebab kitaorang staff MAFC hehehe.. best tak..

ps: petang baru dapat bw, sat lagi nak gi TAR shopping final wave huhuhu.. 5 hari lagi :D

42 comments:

Lalalililulu said...

huhu...sedapnyer...

oi ko ni shoping jerk..huh

delarocha said...

kat puchong ke? mcm menarik tempat tu.. rasa nak cuba :-)

ABU said...

lalalalililulu..nak bawak balik kampung bha..hehehe

delarocha..yaa..kat puchong..tapi tak silap dia ada kat damansara jugak..try la..bebaloi..:D

Faraa Eiman's said...

meleleh tgok nasi tuhh , waaaa

Anne Nurain said...

adess!!
meleleh liur..
ahahaha

cucu umie said...

pergh..untunglh dapat merasa mcm dekt jawa..hhehe btw, nice kot tmpt diorng tu...

Bob Merley said...

wajah si Hani Piko itu kelihatan seperti beliau sedang menahan kelaparan.

Aemy Shamy said...

tu nasi ayam berempah eh? nampak sedap la..huuhuu...mencabar betul :p

meaw said...

selamat bershopping :D

Rtp Farra Arisha said...

makanan jawa kebiasaannya sedap dan ada juga yang kurang sedap..different poeple, different taste la kan...hehe..
lagi2 post pasal makanan..buat teliurrrrr sajoo ;)
eh, harus coba makan kat sini nnt!!

Fathiah Hamim said...

nak biar la food lambat. dapat eskrem. hehe

Anif Abdullah| AA said...

wahh ..aku dah puas shopping weh.. fuhh,sedap2.. ^^

lilypelangi said...

bestnye kau dapat jalan2 cari makan . ble kau nak bawak aku abu? huhu

Shamsuddin Amin said...

untung la jadi staff MAFC...
mcm korg...

ekin alias said...

ABUUUUUUUUUUuuuuuuuuuuuuuu

apa nama nasi itu ? :D

Afzainizam said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
”Selamat Berpuasa & Selamat Berbuka
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip tayar motorsikal pancit

Maaf dah lama aku tak ziarah blog ko lahhh... Maaf lah yerrrr...

aku mmg pengemar nasi ayam penyek beb walau simple ajerr tang sambal belacan dia tu mmg aku minat... pedas sedap beb

Syuxer said...

owh masakan ini memang sedap..yang membezakan ayam penyek neh ialah ayamnya dan sambal belacannya..:)

adan said...

diskaun2 pun mesti mahal kan..? eksklusif jugak ko ni abu.. salute aku.. bila pulak ko mau bawa aku beb... ngeh ngeh ngeh.. ahaha..

shopping jak ko ar.. mannyak duit..

sleeping_maniac90 said...

nmpk cm mhl je tpt mkn tuh..
hehehehe...

schaze zainn said...

menarik restoran ni..:)

nnt belanje r aku sama..haha

alif haris said...

mahal tak weyh..
aku tak pernah p situ lg ..
tgk kt dlm rancangan jln2 cari mkn tu je ..:p

muhamad hanif said...

saja jeleskan aku. malas aa kawan. !

dill said...

abuuu!! sangat ramai manusia kat jalan tar siang semalam!

dill.

vampire's lovex said...

pehhhh berbuka kat tempat2 pemes n penah masuk tb je hahaha...


masyukkkkkkkkkk

WZulhilmi said...

GRRRRRRR!! aku nk sepinggan! Sedapnya. Tgh sambal dia mcm berselera tul.

ila said...

sedap nya..
laparrr..

bunga said...

amboii..sedap2..yang penting sambil leh membeli..heee

Aki said...

tempe durang tu yang paling kick kan Abu!! ^_^.v..

WAHIDA ALIAS said...

adoiyai..nape la ternampak mkanan pulak tyme tgh lapar ni..msti sedap tuh..

Lea IsNaw! said...

wahhh.buat org terliur tengah hari negh

Miz Novexx said...

wah... shopping sakan ye Abu,
bak sini sikit
hahah...
selamat pulang ke kampung

Qaseh dalia adelia said...

jalan2 cari makan dah pergi mmg sedap lah weh

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

macam best, nnt nak try lah..

Abu, aku pn gi jln tar gak semalam..

ABU said...

oh patut la macam nampak awk semalam hahahaha
ok aku tipu :P

[sutera kasih] said...

tu makan ka begambar tu?hehe

sha my heart said...

Sedapnya..

patut la, krew JJCM pernah singgah. Korang ambik gambar mcm tu, diorang tak marah ke?

tia @ Ini Kisah Tia said...

wahh , ada sesi menternak lemak lah ni ? hahaaa .. macamana ba ni gambar nda diambil .. mau juak kunun aku cuci2 mata .. hahaa

rara pinkmafia said...

pas ni boleh jalan2 cr mkn kat situ lak =)

Far8 budak baik said...

hoi shoping tak ajak..
aku nk ikot gak!!
hahahaha

~SaL IjOu~ said...

teringin pulak nak makan tempe~

Abang Stalker said...

jln TAR bz..jgn prg.ahahha (pdhal jeles)

Anonymous said...

abu bagi duit ye..abu bagi duit ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!