Monday, July 4, 2011

Tanjung Harapan Tempat Makan Yang Best

Semalam adalah Ahad hari ini adalah Isnin, Monday blues..selamat bekerja dan selamat meneruskan pelajaran di dunia yang fana ini..oyeh!! Life is life.. hidup mesti diteruskan, sisa sisa yang ada mesti dimenfaatkan sebaik baiknya..
Okay nice intro..what therrr...hahaha..

Mungkin anda pernah baca entry aku yang kat sini.. semalam kitaorang pegi Tanjung Harapan Lingkaran, Sultan Hishamuddin Klang, sapa kat sini yang duduk Lembah Klang tak pernah pegi Tanjung Harapan lagi?.. kalau nak makan seafood bolehla pegi sana.. konsep dia sama macam kat Bagan Lalang, tumpuan bagi penduduk kat lembah klang untuk menikmati makanan laut yang fresh konon..

Plan sebenarnya nak ke Ipoh just nak pegi makan Nasi Lemak Ayam Kampong yang popular kat bandar tu..(ada disebut dalam entry aku yang ini) tapi tukar pulak pegi Tanjung Harapan sebab kitorang gerak lambat, tunggu sorang kawan tu buat operation kaki.. tu la pakai hill lagi macam KL tower, tau la nak tambahkan ketinggian..keh keh..

Dengan bantuan gps garmin sampai jugak kitaorang kat Tanjung Harapan.. even tersesat masuk dalam taman perumahan mana ntah, bongok punga gamin hahaha.. susah jugak nak sampai sana kalau first time, sebab dia kena masuk ceruk ceruk kawasan industry, boleh tahan jugak la.. nasib baik pilot kitorang cekap.. so nak tanya dia, sesat semalam nak salahkan siapa? garmin kah? orang yang tengok garmin tu kah? orang yang set kah? ataupun nak salahkan aku yang memang jelas tak bersalah ni hehehe..

Sampi sampai jak kitorang terus pilih binatang laut apa nak di bantai, banyak pilihan nak Squidward, Mr.Krap, udang, kerang, lala, Spongebob, Petrick, atau siakap sinohong gelama ikan duri.. pilih jak yang mana, pastu timbang, nak masak apa dan tunggu untuk dilahap.. kitorang pilih siakap masak tiga rasa, tomyam seafood, lala masak sedap (tak tahu masa apa), sotong goreng tepung dan beberapa aksesori tambahan seperti kailan, telur dadar masak something, fresh orange, plane rice and chinese tea.. banyak tapi semuanya habis okay, tak membazir sebab membazir itu sahabat syaitan.. lagipun nasib baik ada orang tu yang berbadan kecik tapi kuat makan, selamatla huhuhu...

Kalau korang nak pegi boleh la.. ajak family atau dengan member ramai ramai.. alaa sekali skala, seronok jugak.. makanan dia pun sedap, kira berbaloi la.. Tanjung Harapan tu luas, ada banyak tempat makan sebenarnya, pilih jak yang mana korang nak.. kemudahan tandas dan surau pun ada.. selesa pulak tu, view laut dengan kapal kargo macam titanic, pernah tak tengok kapal titanic? tak pernah kan.. kalau bertuah korang boleh tengok dolphin loncat loncat dalam laut.. pegi petang sikit baru best.. ok..

59 comments:

ekin alias said...

perrgghh sedap nyer

Shamsuddin Amin said...

ko p yg part mane ni...?

Fathiah Hamim said...

mantoppp!

wiwie sazali said...

try pegi jeram.. lagi sedap compare dgn tg harapan.. harga pun jauh lebih murah.. tg harapan rasa incomplete mkn kat situ sbb xde kailan ikan masin.. huuuu =(

cucu umie said...

xpeah abu..ayie pergi dekat tmpat ayie dekat siki..jauh sgt tg frpn..huhuh kng xsampai hrpn nk pergi sane..kahkah

ABU said...

ekin: gila mmg sedap hahaha

udin: sg bagan seafood restoran..ko msti tau kan..huhu

fath: mmg toppp!! hahaha

azwa amani said...

wuaa... sedapnya... nak juga makan kat situ.. ada harapan tak agaknya ek.. hehee

Wani said...

waaooww!!
nk p jugak...
suka sangat makan2 nih!

makanan dia dengan harga dia berbaloi tak kalau dr penang nih nk p? hehe

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

mcm takda harapan je akak nk mkn kat situ..maklumlah duk johor hehe

Faraa Eiman's said...

untung la ~ haha

ekin alias said...

pergi ta ajak!~

syrupmasin said...

perghhh..sedap doe..makan2 seafood :D

Lalalilillulu said...

makan jerk die nih...huh

yatie Awang said...

nampak sedap, tp kakak tak makan makanan lauk

Diary oF Mine said...

ni yang rase nak mkn ni... huhuhu

muhamad hanif said...

aku ta mkn seafood..


LALLALALALLLALALAAA..





*jeles

Lisa N.Yusof said...

ritu aku p gak tj harapan ni.
rstoran ko makan ni name ape?

MAISHARAH said...

wow wow wow..sy lapo

nurfatiha blacky said...

time luch nie. adeh lapaa.

iniialahaku said...

lma ni xmkn seafood ni...adoi...terliur2..

alif haris said...

hahaha .. tg harapan syurga seafood bro ^^

gua penah skali mkn kt sane ..hehe

amir aizat said...

waaahh tak pernah makan lagi kat sini, nak try jugak!!

Shawn Razaleigh said...

pergh sedap gila ni.. arghh

YOUsoF said...

Pergh memang selesa la melantak kawan² patrick yang dimasak sedap sambil tengok view cantik ditambah ikan loncat².. lama aku tak makan besar dan sedap macam ni...

cantekk said...

smpei ati tak ajak..huk2

aqmalazmi said...

aku jarang nak mkn seafood,kesian kan aku abu? =(

Aisyah Aina said...

dah lama tak makan seafood :)

macam best je tempat tu...nak pergi la camni...

= d = said...

wow..!!
makan besar..
:)

Syuxer said...

perghhh lama dowh x makan seafood kat kedai huhu..:)

adan said...

perghhheeee! amat berselera ar korang.. serius lama tak makan seafood..

apik pehe said...

wohhh..banyaknyer...

Lieyly ︱ Alia said...

sedapnya , tpi kalau makan gatai2 !

wuuuu wuuuu , sedihhh~

tpi tetap telan jgk , jnji ada ubat..hahhaa !

vampire's lovex said...

makan besar !!!!!!

APAN said...

lom penah jejak sini lagi ma...area pahang ni pun lom pegi lagi tmpat2 mkn bes...lmbat lagi la kot nak ke sana...

Bidadari Syurga said...

cis... sabar ajalah... binatang tunjuk2 ni yg mencabar kesabaran nie... arghhhhhhhhhhhh........

Bidadari Syurga said...

kita terngin nak tgk spongebob... keh keh keh keh.... ada jumpa tak? heeeeeeee kita suka squidwod.... weeeeeeeeee

sergeant keroro said...

seafood!!! sedap XD

HonEyBuNNy said...

nanti nak kena terjah neh tangjung harapan..hehe

Mawar Berduri said...

abuuuu... aku laparrrrr...

Addin said...

seafood ! tak boleh makan ;(

bunga said...

wah..nampak sedap..dah la bunga tengah lapor ni..tulunggg..gegeee

meaw said...

hari tu meaw pegi sini.....memang best lah, makan sampai RM300,hahahaha! sengal kan ^_^

lilypelangi said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah !





nampak cam sedap jer . terliur~~ :D

harrazdani said...

mcm rancangan jalan2 cari makan plak ....tp insyallah akan sampai...kalau di kuchng kg buntal dan topspot memang terbaikkkkkk

Scya Lollita said...

nasib baik aku bca post masa tak puasa kalau tak mau terliur .

Fyqa said...

pehhh tetibe cam jeless je. ahaii

adwafarahin said...

abu kuat mkn! haha :P

ïêmå å¢klê§ said...

seronoknya dapat makan2...
xpe2 1hari nnt akan ku kesitu...

Mohd Ridhuan said...

kene try g sane.
ehhehehheh

Umi Asura Sanusi said...

wah..spongebob pun ade jual jugak ke??? leh la pi rase lepas ni..

Miscellaneous Smiles said...

ahh laporr~~

mykhalis said...

memang betul ada dolphin ke?? leh caya ke? betul ke?? betul??

nawal addina said...

hoho , mkn besar laa XD

ayie said...

huhu sodap eh.. tp duit dah xde ni..tgok je le

Raji and Yeen said...

memang saja bgi org jeles nih.. hahaha

amna said...

waw! bestnyaa!!!

saye_tecik said...

dh bosan mkn kt tanjung harapan..a'aah btul kate wiwi sazali,mkn kt jeram jauh lg murah compare tjg,giler !

czueka zulaikha said...

wahh nice entry.
tinggal nak search lokasi dan pergi melantak jugak haha :)

zie_ira said...

spongebob buat masak ape plak? hoho

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!