Monday, July 25, 2011

Seronoknya berhuha huha di Sunway Lagoon

Hujung minggu kali ni memang superb.. setelah beberapa rancangan yang di atur sebelum ni tak jadi, finally kali ni berjaya.. menghabiskan hujung minggu bersama rakan rakan di Sunway Lagoon oyeh!!.. huha huha seblum masuk puasa diorang cakap..hahaha.. memang best.. sakit tekak aku..

Kalau korang yang duduk area KL atau yang study kat Lembah Klang ni mungkin dah bosan dengan Sunway Lagoon.. aku sebenarnya baru first time masuk dalam team park dia, dulu dulu memang nak masuk tapi tak de kawan nak ajak.. kebanyakan kawan aku suka pegi kat Genting Highland.. dah beberapa kali pegi.. tapi kali ni masuk Sunway pulak sebab boleh main main air sekali, pegi dengan member member yang sporting, memang syok la..

Kitaorang memang target nak masuk awal.. alaa Puchong dengan Sunway dekat sangat, tak sampai 15 minit kott.. masuk awal dalam kul 10am lebih.. konon konon boleh main game time tak ramai orang, tapi rasanya macam sama jak.. tetap ramai, dan hampir separuh daripada diroang tu semua semua datang daripada middle east.. suka sangat diorang dengan Sunway Lagoon ni.. entahla, tempat deorang tak de kot haha.. oh, nak bagi tahu masuk sana tak boleh bawak makanan luar tau, semua makanan beli kat dalam.. harga paham paham jak la..hehehe

Kitaorang beli package RM 75, boleh masuk water park, amusement park, wildlife park, extreme park dan scream park.. beli banyak banyak park tapi sebenarnya tak sempat pun nak main semua.. penat bejalan dan bebaris jak.. game yang bodoh bodoh kitaorang skip.. bagi perioriti game yang best dan game yang tak ramai orang bebaris hehehe..

Masuk je terus ke amusement park, first game jak dah jerit macam nak beranak.. main bendalah yang pusing pusing buat aku pening hahaha.. ada orang tu jerit daripada mula dia hayun sampai benda tu stop.. tak boleh blah.. pegi wiled wiled west main basah basah, dan main rogol rogol seladang haha.. paling best dalam amusement park ni Pirate Ship dan rollecoaster.. yang lain biasa biasa jak tapi boleh buat korang jerit jugak la dan sentap dengan air yang siram korang time tak besedia lagi nak basah basahkan baju..

Masuk dalam scream park memang macam sial.. hantu dia orang betul dowh, dah la takut takutkan orang dengan rupa dia yang hodoh, pastu busuk pulak tu mulut diorang.. bagi aku tak seram la.. cuma tekejut jak dengan cara dia tu nak takutkan orang.. siap tanya lagi jenama kasut kawan aku, adoyai.. boleh hantu buat macam tu..hahaha..

Extreme park pun syork jugak, suka main All Terrain Vehicle (ATV), Paintball, memanah, Jumping Bungee Trampoline dan Flying Fox.. hehehe kelakar ada orang jatuh daripada ATV pastu yang lain sibuk begambar..what the hell la diorang ni hahaha.. kepahlawanan bugis dalam diri aku ni terserlah apabila berjawa memanah tepat ke yellow area..tepat kah? hahaha.. ada tiga game dalam extreme park yang super best Go-Kart, Bungy Jumping dan G-force tapi semua tu kena bayar lain.. kalau tak huhuhu.. memang aku try main sebab semua tu game game yang super extreme..


Abis main flying fox kitaorang terus main main air.. oh seronok, tapi tak semapt nak main semua game.. dia tutup pukul 6pm, wildlife lagsung aku tak masuk, sorang jak kawan kitaorang pegi sebab dia tak main air, dia cakap dia tengok tapir kura kura mengawan dan banyak lagi binatang yang tak pernah jumpa kat tepi jalan..hehe.. oh, gambar time main air aku tak attached sebab ada unsur unsur 3GP hahahaha..
ps: entry autopulblish, aku rasa macam demam sekarang ni.. nak MC..

41 comments:

mykhalis said...

tak pernah sampai kat sini.. lepas genting genting genting..hehe

deeya said...

pernah g sunway sekali jer .. memang puas maen dalam nie dari pagi smpai petang . pastu sesat tak jumpe jalan kuar . terus sampai skrang tak pernah pegi lagi . keh3 !!

YOUsoF said...

Serius aku jeles tahap pahlawan bugis yang paling handal!! dari dulu teringin kot nak masuk tempat ni orang kata mahal², tapi aku tetap takde chance nak masuk menjerit-jerit kat sana hahaha.

x-treme park tu paling mengancam kot!


Apa brand kasut kawan ko tu Bu? ;D

Anonymous said...

Bahahahaha...
Best gilak oh..!
Aku mau ke sana lgi raya ni..
Bawak adik2 aku pulak..

Btw YOUsof, cantikkan kasut tuh..?
Hehehe..

Silent reader, Kido.

Bidadari Syurga said...

amboi mcm best aja. tau tak akak tak pernah pegi sunway lagon. huhuhuhuhuhu... teruja nie...

sleeping_maniac90 said...

wah... best gilak...
org y duk kl sjak lahir nih pun x pna pgi kot hahahaha...

Fathiah Hamim said...

so tak pegi waterpark la? tak lencun pun neh.

Afzainizam said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip bersihkan lining roof kereta

uihhhhh seronoknyerrr kamu .... ye lahhh nape tak masuk waterpark ajerr lagi best main air

ïêmå å¢klê§ said...

sunway piramid dah berpuluh kali g..
sunway lagoon tgk dari luar jerk..
haha jakun...

amir aizat said...

alah dah lame xpergi lagoon tu,hehe

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

teringat zaman akak berjimba-jimba dgn kengkawan kat sini dan jugak Genting ms bujang dulu..

skang nk berjimba dgn famili jer..kengkawan pon semua dah berkeluarga..

Addin said...

best kan sunway lagoon ni , tapi skrg dah mahal la. sbb bnyk tempat menarik. lama da tak pergi , ahhaah

^baju kurung^ said...

dh lame xpegi..last pegi time dajah 4 kot.mmg miss nk jlan sme family n frens laa

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

hahaha..lawak ah hantu tuh..siap tnye brand kasut..hehe..

Eh, aku gi sunway masa form 5 kot..dah 3 thn tak jejak sana.. nnt ah pas raya ke..hahaha

Tp takpe Bu, at least aku dah berBROGA..kau bile lagi?

>.< kehkehkeh..(kasi jeles kat kau)

d_LA said...

hehe..dah jerit mcm nak beranak..sabo jerlah...dh lame x pergi..eh, lupe...bile ms lak pernah pegi :P

ena meina said...

best2..ena dh g 3 kali kalo xsilp..
nt g lah lg..hehe:)

muhamad hanif said...

cis,


abu kau asyik dikelilingi sang awek je.


tak aci betullah !

dill said...

wah! tak pernah pegi sane

dill.

Lisa N.Yusof said...

besssst nyee! nak jugaaaak!
xpenah masuk.
kena cari yang betol2 sporting baru syokkk.
takot kang masuk2, then segan lah, nak jimaaat lah. -.-"

syrupmasin said...

sumpah dah lame aku ta pegi sunway lagoon doe :D

chemay said...

teringin nye nak pergiiiii.
:(

nurfatiha blacky said...

untung la dapat berhuha huha kat sunway. HAHAHA

ishiko said...

waaaaaa.... da lam xpegi sunway lagoon...
homaigod, ade bungy jumph eh? sbb salo pegi maen air je.. nak try nk try ^^

[sutera kasih] said...

wahhh syoknya..abu pegi sana x ajak pun T____T

vampire's lovex said...

untung lahhhhh dapat berseronok kat gentinggg....hehe

Abu Huzaifah said...

nak ikot =..="

amna said...

seronoknya..
dulu saya pergi dgn classmate tapi x ambil package full outdoor tu.. bungge jumping ke tu?? *betul ke eja ni.. huhu

tia @ Ini Kisah Tia said...

waduhhhhhhhhhhhhhhhhh . siyuknyaaaaaaa .. jeles wey !

fadlisabri said...

wahhh...bestnye sunway lagoon!

rindu malaysia!

http://www.coretanfadlisabri.blogspot.com/

apik pehe said...

hahaha..rm75 tu..buat makan untuk seminggu..hahaha...

takper2..nanti apik nk gi jugak

nowriz said...

besh3x.... tapi lagi best genting.. lalalala.. ;)

yatie Awang said...

kakak pun belum sampai lagi situ, seronok je dengar...

kjaharun said...

seriusly saya duk dekat ngn areal sunway lagoon tp x pernah pg..
pecaye x??

huhu len kali ajak la saya ..

Faraa Eiman's said...

fuyooo , haha , untung la

Lalalililulu said...

siot ko g xajk aku.....huh

meaw said...

pehhhhh! sakan..patut la demam :D

::contengan hati::)) said...

masok sekali je sbab dah mahal kan,,
baik pg genting wee ;)

Azham Vosovic said...

hahaha, mesti pakai burkini kan? hahahah

sergeant keroro said...

gua jeles tengok lu, gua nak jugak :P

Nurnajwa said...

LOLOLOLOLOL *nganga mulut besar2* Gila best! XD Haish, tak pena pg ok.

Tunggu la ade duit lebih angkut satu fmily pg sne. Menginap lg, hakhakhak.

z a z a said...

ehem. cuti2 malaysia nampak!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!