Tuesday, July 26, 2011

Sedapnya sup ayam time demam

Nama pun personal blog.. kalau makan mcd pun post dalam blog, kalau jalan jalan post, kalau beli talipon baru post, kalau berak pun nak post jugak.. podaa hahahaha..

Tapi tak baik juga kalau asyik cerita pasal life kita jak, sekurang kurangnya selang selikan dengan tips ka, tuto ka, info ka.. lagi best.. nanti orang meluat pulak dengan kita, kalau retiss tak pe la jugak kan..hehe..

Ok ini personal blog, aku nak bagi tahu aku MC hari ni,dua hari sebab demam..oyeh!! balik daripada sunway Ahad hari tu terus aku demam.. tula seronok sangat mengkali, tak ingat dunia.. sekarang ni tenga recover, hopefully esok kembali sihat seperti biasa.. arghh!! aku benci ubat batuk!!

Sebenarnya tak de mode sangat nak online.. disebabkan aku ni seorang yang gigih, maka teronline la jugak sekejap.. sekejap kah?.. pasni nak jenguk jenguk blog sahabat, mana yang sempat jak ya.. disebabkan suhu badan aku ni kadang kadang macam water heater, kekadang macam peti ice, batuk dan kepala pusing pusing.. kadang kadang tu pulak nak sangat makan sup ayam.. oh sedapnya kalau time demam..:P

kadang kadang tu time sakit baru teringat pasal mati, manusia oh manusia.. mayat kat atas tu senyum ok.. mati dalam iman kott hahaha.. (gambar masa aku jadi mayat kursus menguruskan jenazah suatu ketika dahulu kala once upon a time..)

55 comments:

dill said...

abu!!! makan ubat! minum air suam banyak2! skarang ni mmg musim demam. take care yah

dill.

ABU said...

oh thanks...:)

zie_ira said...

yeahh,same with me,tak suke btul ubat batuk ,,emm,,kalau batuk2 lagi minum la air limau,,supaya lega sikit,,petua ni sesuai kot tok orang yg tak suka makan ubat batuk,,hehehe,,

take care ye,,:D

WZulhilmi said...

aku suka minum ubat batuk lagi2 ubat cap ibu dan anak tu. kalau boleh nk minum sebotol! LOL!

Wish you well soon! =)

cucu umie said...

minum shjelah ubt batok tu bro..kate nak sihat kan..hehe

psttt, ayie kureng sikit bab ubt batok nie..

sleeping_maniac90 said...

tgk gmbr tuh tingt hntu pocong huk3..
btw, smoga cpt smbuh k.. hehe

Scya Lollita said...

alolo demam ?
syafakallah (:

syrupmasin said...

perghh berbual doe..tuh kau ke jadi mayat tuh?? cepat sehat :)

Rtp Farra Arisha said...

hoping u get very well soon. amin. eh the last pic membuat terbeliak mata arisah tengokkkk! :)

ena meina said...

uishhh pic..gerun,hehe!
jgn lpe mkn ubt ek abu ; )

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

Bu, get well soon ya! makan ubat and rest cecukup hokay..

Menakotkan lah pakaian kain kapan tuh..hoiiii.. gigil aku doe..:D

nurAMALLINA said...

Ya Allah abu, aku ingatkan roh kau yang amik gambar ni. haha


serius aku takut! ergghhh

^baju kurung^ said...

kalo kpala pusing jgn ngadap laptop lma2, nnti tambah pening.
get well soon :)

nfdeeda_zubir said...

kau demam ke abu ?
aku tak amik medic lah.
hanya mampu mengatakan seperti komen di atas, get well sooooonn.
kemonn

Fathiah Hamim said...

abuuuuuu nape kao letak gamba nehhhh. T__________T

semoga cepat sembuh la yea

Lalalililulu said...

sian ko...rjn2 mkn ubt k...

ptt la aku cm knl myt tuh...ko nih...wat seram jerkk

APAN said...

aku dah baca smpai habis dah...tpi x jumpa pun bab sup ayam tu.haha...

jaga kesihatan...manusia berdarah O macam kita perlu kental... :)

alif haris said...

semoga cpt sembuh bro :)

take a rest ! amek obat ^^ hehe

ïêmå å¢klê§ said...

take a break
take a kitkat...

2la xajak iema lagi..
dah demam..
huahua

lilypelangi said...

grr . agak terkejut yer bila scroll kebawah td =,="


kita pon demam taw abu . sob3 T.T

muhamad hanif said...

selamat sehat cik abu, tulah berjalan sakan yea..


AHAHAHHAHAHA

Siti Arfah said...

Moga cept sembuh. Syafakallah. ^^

meaw said...

aiyamak,panjat tengok gambar tu,huhu..makan ubat tau,banyakkan rehat ..... :D

Abu Huzaifah said...

semoga kau cpt sembuh... :D

Bidadari Syurga said...

cepat sembuh demamnya... tul tu. minum sup. biar badan panas.

p/s: pic tu? apa pengalaman?

::contengan hati::)) said...

silalah makan ubat ekot masa yer ;)

mak ai berani ea jadi mayat tu,, grr yart dulu siap sembunyi tak nak sbb takot ;)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

akak pon personal blog..lantoklah kan nk tulis apa pon asalkan bahagia hehe..

minum 100 plus blh kurangkan demam kut..

Lieyly ︱ Alia said...

ciss terkejut nmpk mayat tuh !

jgn lupa makan ubat nah abu ;)
alia pon pening2..

mykhalis said...

yeke mayat tu senyum.. cam sedih je.. napela tak ditanam terus..wahaha.. gurau2

Faraa Eiman's said...

alolo , tak sehad ya yangg , mam ubat keyh
muahaha

comel jep mayat tu , nak tumbuk moley ? ekeke

adwafarahin said...

abu! demam ye..get well soon okeh! :)

Hans said...

ko enjoy sangat dkt sunway lagoon ni sampai demam
nih dah sihat belum?
rajin2 mandi n tidur awal
moga cepat sembuh
:-)

NuSaNa NoSa 91 said...

betul tu abu.. mmg mengingati mati tu sunat, tp kdg2 alpa gak.. lalai yg kita akan pergi gak satu hari nnti.. bila dh sakit, baru ingt mati.. huwaaaa~ T_T

btw, keen baru je mkn mcD minggu lepas.. syafakallah yep.. semoga cepat sembuh~ ^_^

bunga said...

haha..leh caya ke sekejap ni online..haha..

~SaL IjOu~ said...

Ustat penah cite ada kes pelajar volunteer jadik mayat tp tup tup betul jadi mayat..huhu..seram sejuk plak denga cite tu..

cepat2 elok demam tu hendaknya ya~

Afzainizam said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
diy pasang head unit dan poweramp

ngat mati, ingat sakit
ingatlah saat kau sulit
ingat ingat hidup cuman satu kali

berapa dosa kau buat
berapa kali maksiat
ingat ingat sobat ingatlah akhirat

cepat ucap astafighrullahal’adzim

Addin said...

semoga cepat sembuh ye :)

[sutera kasih] said...

syafakallahu abu :)

rehat2 la k..

apik pehe said...

huhu..kuat ngat main air sampai demam

sha my heart said...

sedap tu sup ayam..

get well soon..

Aki said...

Bos Abu!! Tu gambar terbaik!! hahaha..

yatie Awang said...

oooo...patutlah cam kenal je mayat tu...hihi

amir aizat said...

supa ayam, sup cendawan.sedap mkan tgh sakit2,hehe

YOUsoF said...

Tula huha² tak hengat.. ;D Semoga cepat² sembuh En. ABU!!





semoga kita pergi satu hari nanti dalam iman..

nurfatiha blacky said...

rasa nak cepuk je tgk entry ni. dah latgh duk sorang2 ni. ape dah. aishh.

nurfatiha blacky said...

rasa nak cepuk je tgk entry ni. dah latgh duk sorang2 ni. ape dah. aishh.

Pyka Rahmat said...

demam tu sbb penangan sunway lagoon kot. haha

Raji and Yeen said...

weh....meremang bulu roma aku tgk gmbr bawah tuh...huhuhuhu.tkotnyer nk ngadap kematian...

Shawn Razaleigh said...

selamat menyihat lah en abu.hehe

missdora said...

tang mayat tuuagak ngeri jugak laa den tengokk.. :)

sergeant keroro said...

hehe, ni da sembuh la?? XD

Nurnajwa said...

Dh sembuhkn? Tak yah ckp 'get well soon' la mcm ni ;D

Btw, takut ok --'

amna said...

alamdulillah dah sembuh kan..
seram la tgk gambar tu.. tapi awat jenazah tersenyum ??/ hehe

Cik TeN10 said...

lo ko dah lega ke wehh?? aku baru nk suruh mkn ubat.. haha >.<

ehh seram pulak aku tgk gmbar ko tuh..

Abang Stalker said...

mayat dlm iman,senyum je mke.hahahah


mst byk bt ibadat ni kn bu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!