Saturday, July 23, 2011

Nak Jadi Fulltime Blogger?!

Malam tadi aku berjaya tengok Herry Potter7 second time, kali ni dengan budak budak yang gojes oyeh!! hahaha.. Apa khabar korang, harap semua sihat.. terima kasih sebab singgah kat blog aku ni.. jeles tau, korang ada banyak masa tuk blogging..

Sebenarnya majoriti follower aku ni student, yang selalu singgah kat sini pun kebanyakannya student, diorang/ korang ni banyak masa nak blogging.. korang tak de assignment ke nak buat?.. pegi buat cepat!! ciss!.. asyik blogging jak.. ka pegi beriadah, jangan duduk depan komputer jak, nanti gemok.. hahahaha

Tapi tak pe, sekarang ni korang memang banyak masa.. kalau dah kerja tahu la korang nanti keh keh keh.. untungla kalau dapat tempat kerja yang tak banyak mencuri life korang.. kalau dapat tempat kerja yang memaksa korang untuk tidak berblogging matila korang hahahaha.. saja ni nak takut takutkan keh keh keh.. unless korang nak jadi fulltime blogger.. nak ke?..hehe..

Semalam kawan aku bagi cadangan supaya aku resign kerja..
cakap macam ni dengan dokter (bos aku)..
"dr. saya nak resign..."
kalau dr. tanya napa nak resign..cakap..
"saya dah dapat kerja baru... jadi fulltime blogger"
korang rasa bos aku bagi tak aku resign? hahahahahaha..
bagus sungguh cadangn kawan aku tu.. rasa macam nak sekeh jak kepala dorang satu satu.. keh keh keh..

kawan kawan sila bebaris..aku nak sekeh kapla korang satu satu..hahahahaha.. btw, dorang ni semua kuat makan, itu fakta...

58 comments:

Rtp Farra Arisha said...

oopsss senang saja nak resign kerja dgn kasi alasan nak jd fulltime blogger? hahaha. it's damn funnyyy.
aahh lah abu, where're u going? when the first time i know u, blog ini selalu saja di update dgn mcm2 cerita. hoping u will keep blogging :)

cucu umie said...

alhamdulilah ayie masih bljo..boleh blogging puas2 deh..lala incya-Allah tidak perlu resign..yg pntg kita kne pandai bhgiakan maselah brokan..hehehe

muhamad hanif said...

wahahha,

fulltime blogger ? tggu jadi macam abang abu dulu lah..

Dayana Nasir said...

belog gelemer boleh lah nak berhenti kerja sebab nak jadi full time blogger.

amna said...

itu la yang dinamakan roda kehidupan. bila tiba masanya, semua perkara yang kita suka akan hilang dan datang pula kesukaran kemudian dan seterusnya juga begitu. kegembiraan dan kesukaran akan datang dan berulang.. kita cuba terima dengan redha insyaAllah semua akan berkat :)
p/s:fulltime blogger =.= huhu

ena meina said...

trus kje lh ape yg abu kje skung, xyh fulltime blogger..hehe
*maaf jujur sgt..hehe! :p

ABU said...

tak tergerak langsung nak menjadi fulltime blogger :D

ekin alias said...

kalau fulltime blogge basic 1000 memang aku nak hahaha

Lieyly ︱ Alia said...

abu , sila lah resign...kahh3 !!

woo lapar balik neyh tgok gmbar org makan2..

sleeping_maniac90 said...

abu, skang tga cuti la...
sbb tuh ad bnyk msa utk blog hehehehe
kang da stat sem, abis la..
xd msa da.. huk3..

Fathiah Hamim said...

fulltime blogger? setakat neh boleh la lagi, nanti tyme cuti aku dah takda nya sekerap neh berblog.

Nurnajwa said...

Haha, mmgla byk mse nk ber-blog. Budak sekolah lg ;D

Klau fulltime blogger mmg ta dpt la resign XD

syrupmasin said...

haha..adoii..baek kerje doe :D

Scya Lollita said...

pergh , fulltime blogger kalo market tak naek mcm sis hanis zalikha , buang duit bayar bil je haha

Syuxer said...

x yah bro..:)..sakit jiwa dok berkhayal dalam dunia maya neh heheh..part time sudah..

Tea said...

ngeh3. nk jd fulltime blogger jgk. blh taK? xDD

alif haris said...

hahhaha .. mst boss balas , bagus , niat yg murni tu :D
haha ....

dill said...

hehe. nnt ABU bleh femes satu dunia :)

dill.

sergeant keroro said...

gyahaha, bos tu senang hati bagi :P

p/s : jeles ko dah tengok banyak kali T.T

belog|amiyo said...

kalau dapat 20k sebulan ok gk jd fulltime blogger :p

chemay said...

rasa nak behenti belajar.
jadi fulltime blogger
-.-

Miz Novexx said...

jadi fulltime blogger kena 24jam ngadap laptop.... sanggup ke??? (^__^)V

idaida0504 said...

adesss...ad lak cam tu...dush2

ILA HonEyBuNNy said...

haha...

kena tgk laptop je lah...syok mmg syok..duk rumah ja kan...tapi kadang2 bosan gak asyik ngadap lptp..ehhehe

Addin said...

haha harry potter tegar ke ni ?? ;p

fulltime blogger macam tak menarik je .

Anif Abdullah| AA said...

uik, baik abu truskan kerja tu.. kalau blogger yang ala2 retis boleh la kut..hehe..

Abu Huzaifah said...

penting kan keje dulu bro... :)

tia @ Ini Kisah Tia said...

waw !! makan tanpa atap .. heheh :)

vampire's lovex said...

kalau blogging boleh bagi aku juta2 baru aku berenti kerja ..hehhh..harapan ahhaha...

kerja dulu abu,nnti nk kawen hahaha

Bro ahmad said...

full time blogger hmmm, kalau income lebih dari keje tetap wy not? tapi jgn mengharap sangat d

Faraa Eiman's said...

mesti bos ko sebak kan , tharu sgt dengan niat murni ko , haha

yatie Awang said...

kalau cakap macam tu kat bos, tanpa fikir bos cakap...boleh boleh....sekarang juga...kih...kih

Fyqa said...

fulltime blogger m'jmin tak.

wuu

nawal addina said...

fulltime ? haha XD

ïêmå å¢klê§ said...

boleh jerk...
time keja pun kadang2 ko berblog kan :P

lilypelangi said...

kaya ker kerja fulltime blogger ? huhu

apik pehe said...

hehehe..apik tempat LI ni..takleh bukak pon benda lain..kena bos kuar dari pejabat dulu..baru leh bukak..hehehe

sudeh said...

elehh cakap orangg hang pun sebenarnya kuat mengcekik jugakk lalala

salwaismail said...

part-time sudah lah. haha :)
http://salwaismail.blogspot.com

nurAMALLINA said...

best jugak kalau jadi fulltime blogger. itupun kalau duit masuk mengalir macam air setiap kali kita bukak blog. hahaha

Pyka Rahmat said...

hahaha siot. cita cita takat tu je ke abu. meh nak lempang halilintar.

adan said...

aku rasa klu ko cakap ko nak jadi fulltime blogger.. dengan serta merta ko akan di lempang laju2..

A retarded kitty said...

kalau trafik aku tinggi, aku berhenti sekolah terus, takyah amik SPM

kekeke

kerja gila!

hanjila said...

hmmm...ok jg cdgn tu, tp mst dokter tak bg pkrja hrpn resign, haha (:

schaze zainn said...

kalau nak pinjam idea tu bleh tak? ekeke nak resign jugak keje =,="

bunga said...

tapi bunga dah keje ni..gegege..

tapi ok gak tu..

Lalalililulu said...

mcm xbiase curi tulang time keje...duk depan pc belakon cam buat keje padahal blogging xpun fesbuking...huhu

^baju kurung^ said...

skrg kan cuti. ktorg blehla brsronok kejap..he2

dh keje kire bgus r. fultime blogger? xyahla..

ayie said...

hahaha.. pak abu..jangan jeles yee.. dulu time pak abu.. sekarang time kami yang muda remaja ribena jus..hehe

ツ Bieaz ツ said...

hahaha fulltime blogger nanti Xpasal2 naik juling mata duk ngadap laptop AHAHAHA...

tapi...
best gak jdi fulltime blogger! Jom resign(tetibe)

Ezay Hadry said...

cer try tengok ape bos ko cakap..entah2 die pun nak jadi follower ko :D

abazilah said...

hye , blogwalking jap .
tolong vote saya dekat http://iownthis87.blogspot.com/2011/07/vote-for-abazilah.html
tq :)

YOUsoF said...

tapi sebelum resign ko suruh bos ko follow blog ko dulu.. baru dia dapat tengok tahap mana full time blogger k tu.. ;DD



patutla tembem² je pipi kawan wanita k tu..

Anonymous said...

Watev abu,watev...
Ko mane boleh benti..?
Nnt dgn sape aku nak bermanja2..
hahaha..
Btw Abu, keep blogging ya..

Guys, please support ABU okay...

Silent reader, Kido.

amir aizat said...

waahhh da 2x tgk, mmg best kan.hehe
eh jgn resign, kena kejer jugak.kumpul duit bnyk2,hehe

[sutera kasih] said...

sy bkn student dan bkn worker, sbb tu ada byk ms nk blogging haha
abu, sila jeles :P

nunama said...

hahaha. student. tapi tgh cuti la bro. :)

u can be both. keep it up! ^_^

meaw said...

kerja sekarang susah nak cari,jangan sesuka hati nak resign disebabkan blog,hehe... tapi nasib baik tmpt keje meaw ni langsung tak kacau personal life masa keje,syukur alhamdulillah,masih boleh jadi part time blogger even tak dapat fulltime blogger dah,huhu :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!