Sunday, July 17, 2011

Harry Potter and The Deathly Hallows part 2

Korang dah tengok tak Harry Potter and The Deathly Hallows part 2..best gila, perfect, aku suka sangat.. aku tengok show malam balik daripada kerja Jumaat hari tu aku tak rasa mengantuk langsung dalam panggung.. superlike dengan final movie ni..

Sedih masa Hogwarts kena serang oleh Date Eater gang Voldemort ahli sihir jahat.. masa sihir pelindung mula jatuh dah aku rasa arghhhh!!.. pastu nampak watak watak yang mati termasuk Fred Weasley oh sedih pulak aku tengok kalau ingat ingat balik masa diorang kat Hogwarts.. dan buat pertama kalinya aku rasa kasihan kat Severus Snape masa dia dah nak mati dibunuh oleh Nagini atas arahan Voldemort.. 

Aku suka dengan watak Neville Longbottom menjadi wira yang berani di depan Voldermot dan membunh Nagini horcrux terakhir menggunakan pedang gryffindor.. oh best sebab semua orang mempertahankan Hogwarts.. ending cerita ni 19 tahun kemudian Harry dan Ginny, Ron dan Hermione, Draco masing masing menghantar anak diorang ke Hogwards di King's Cross Station..




40 comments:

Un Phat Lee said...

best2 gua dah tengok dah.

dill said...

blum berkesempatan lagi nak tgk nampaknye~

dill.

WZulhilmi said...

Weh!! spoiler tang last sekali. nasib baik ak dh tgk. klu tak dh tau ending dia tanpa ke panggung. hahahaha

criter ni overall best. =)

sleeping_maniac90 said...

xbksmpatan nk tgk.. huhu
tp da tau ending mlalui novel hehe

Aisyah Aina said...

aku tak paham pon cerita ni pasal apa :D

lilypelangi said...

pergh!
lom sempat tgk ag .

sedeyhnye~

APAN said...

aku bukan x minat citer ni...tpi aku da miss banyak movie harry potter sebelum ni...x tengok2 lagi yg part 1.jadi x sedap lak rasa nak layan.huhu...

syrupmasin said...

haha..aku ta follow pon harry potter nih :D

Far8 budak baik said...

tahu takpe kannn..
seyes best...
aku pun baru tgk semalam..
hepi ending..
hp ade anak siap..
ekekeke..=)

muhamad hanif said...

tunggulah gua tengok dulu,

bariu review.. Arrggghh !


lallalalallalaaa

Mohd Izzar said...

tak tengok lagi.wuwuwuw

NARDtheNERD said...

ish. aku sorang je ke tak minat harry potter.
-_-"

ABU said...

un Phat lee: best kan, tapi sedih gah harry potter dah habis..huhuhu..

dill: pegila tngok cepat..

wzulhilmi: takdenya..semua dah tahu ending dia kalau follow buku dia..cuma nak tengok movi jak.. :D

sleeping: kan, aku tak sempat baca habis buku dia, sampai goblet of fire jak..tapi seblom tengok aku search awal2 sinopsis buku yang final..kalau movies mmg aku follow semua..:P

aisya: oh ruginya anda menjadi orng hahahaha..

apan: banyak jak movie dia blh beli tengok balik semua, pirates pun ada hahahaha

masin: ni lagi satu rugi hahaha..:P

far8: arghhh!! best dan sedih coz cerita dia dah habis..:(

hanif: ok ok gua tunggu hahaha..tngok jgn tak tngok..

izzar: pigi la tngok :)

ABU said...

nard: serius rugi...hahahaha :P

APAN said...

mungkin x beli...download or copy dari membe je kot.haha...

ABU said...

apan: itu adalah pilihan yang paling tepat sekali..pls go for it..:)

Aman Ibrahim said...

Aman x tengok lagi.. nak tgk!!!! desperately!!!

Bidadari Syurga said...

adik akak gila citer HP nie... akak tunggu dia ajak aja... huhuhuhuh. free tau kalau org ajak... ngeh ngeh ngeh

Mohd Khairi Khadzir said...

xtgk lg..huuhu

Faraa Eiman's said...

aku dah lme tak follow cterw nieyh
last yg ke 5 ary tu
for sure , kalu tgok yg baru nieyh , msti blurr
wuuuu ~

Ezay Hadry said...

tak tengok lagi...hehe sini takde wayang..donlod jelah

Nurnajwa said...

DAH TENGOK! Yeahhhh, BEST GILA! :D

Best best best! Sedih part rmai org mati T^T && sedih lpasni tade Harry Potter lg :[ Huwaa~~~

*bertuah pnye Abu siap cte ending XD

adan said...

belum berkesempatan nak menengoknya.. tp lepas baca entri ni macam best je..

alif haris said...

mcm best jew ... teruja gak aku nengok iklan2nye ni .. hehe

[sutera kasih] said...

belum tgk lagi huhu
semua cakap best kan..nak tgk la nnti

Abu Huzaifah said...

hehe... best... tp tak tgk pun =..="

schaze zainn said...

tak sempat tengok lagi.

busy la =,="

Abang Stalker said...

jiwa memberontak,hati menjerit!









nk tgk cte ni!






da gle termimpi2 smlm ;(

Afzainizam said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip pasang audio sound sistem kereta

uihhhh aku dah tunggu depan wayang tapi tiket dah habisssssss....

Miz Novexx said...

yang ending tu, harry potter ngan ginny dah besar ke remaja jugak??

Anif Abdullah| AA said...

tak follow sgt ah..HAHA.. hope2 terbukak hati nak tonton =,='

dill said...

mahu komen lagi sekali,

ABU, Happy Birthday!

dill.

yatie Awang said...

kakak belum tengok, nak tengok jugakkkk....

Fathiah Hamim said...

tak nak tengok. :D

YOUsoF said...

Alamak ko orang keberapa dah bagi aku jelez la ABU...

Ending macam best pulak aku baca..

tunggu yang 'free' keluar la gamaknya.. ;D

amna said...

tak tengok pun lagi. dah lama tak masuk panggung ;(

::contengan hati::)) said...

adeh tak dapat tengok lagi sedih seyh ;(

amir aizat said...

alah xtgk lg! huhu

ayie said...

yeah dah tgk superb superb best laa

~SaL IjOu~ said...

blom sempat nengok..wuwuwuu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!