Friday, July 1, 2011

Dulu Kaki Download Free, Sekarang Tak!!

Dulu sebenarnya aku kaki download free jugak.. aku jarang sangat tengok wayang kat panggung.. aku berpendapat buat apa nak tengok panggung download free sudah!!..hehehe.. sapa tak nak barang free kan.. aku download kat Torrent ataupun kat Ares.. kalau nak beli DVD atau CD pasar malam memang tak la..

Masa tu zaman study aku.. dalam serumah kitorang ada enam orang, langgan steamyx every month bayar kongsi kongsila macam biasa.. nak cakap movies memang aku update, tapi selalunya lambat beberapa minggu daripada panggung kat malaysia ni.. sebab aku tunggu orang upload yang terang punya, format AVI.. size file conform la 700mb keatas.. kalau yang rakam daripda panggung memeng aku tak download, masa tu aku kenal lagi beberapa orang pengupload yang famous, kalau diorang upload memang movie/ drama yang terang punya..

Nak sebut derama apa, masa tu Prison Break, Supernatural, Kyle XY, Smallville, Ugly Batty, Gossip Girl etc...ha apa lagi Departed Housewife, Naruto? semua aku update, jangan tanya aku pasal porn okay!! hahaha.. movies yang release middle 2008 ke bawah kebanyakan aku dah tengok.. unless yang lama sangat tu aku tak download la.. selalunya aku tengok pelakon, reputasi, dan pablisiti dia, baru aku download.. kadang kadang tu laptop aku tak mati dalam tiga empat hari sebab download movies dengan drama..

Tuh waktu zaman study aku.. nak berfoya foya sangat memang tak dapa la.. nak tengok panggung bagai pun jarang jarang.. so harap benda free jak la.. ya dak.. ingat!! pinjaman pakai untuk study okay.. jangan nak selalu berjimba jimba, dulu tahu la kalau PTPTN kuar Low Yat dengan Mid Valley tu macam budak Universiti yang punya..

Sekarang ni memang tak dapat la.. nak cepat pegi jak tengok wayang, drama semua memang aku tak update.. busy seh.. kerja lagi.. internet pun aku pakai broadband mobile just tuk online social life dan cek email kerja.. dengan quota dan siputnya lagi, cam mana nak download.. nak pasang streamyx, housemate aku ni semua macam aku busy.. internet masing masing..

So apa pengajaran yang aku nak sampaikan ni? hahahaha..
Maksudnya macam tu la.. dulu aku hantu download free sekarang aku dah stop.. keh keh keh.. pengajaran kah?!

49 comments:

Abu Huzaifah said...

hoho... mcm aku jugak... dulu download je... free... skunk... ada cite best je.. pegi wayang trus... hOhO...

faiz said...

same la...pastu satu rumah bergaduh sebab ade yg download lebih2 sampai internet jd lembab gile..

Addin said...

tu azam baru ! chaiyok ! haha ;)

syrupmasin said...

ohh abu..aku rase nanti aku jadi macam kau lahh.. :D

Tauke Budu said...

haha...bese la tuh bila dah keje mmg tak de masa dah..masa jadi student ni lah kita enjoy! hoyeh

Aisyah Aina said...

dulu aku kaki download free...sekarang pon sama jugak XD

ecah mashuri said...

ak xrti donlot la abu.ajar ak weh.ahaha

apik pehe said...

hehehe..same la kiter..da abes stadi ni..kat rumah jer..nk donlod guna berukbend ni yg kureng ..haaha

nawal addina said...

ahhaha , dulu d.load . skg radio gmpak jee -.-'

harrazdani said...

pengajaran juga tu bro....teringat zaman2 dulu kala....;)

adan said...

pengajaran la sgt... situasi mengubah keadaan diri kita bro.. dari seorang yg kaki download free kepada yg nak cepat je tgk movie.

dulu duit kureng sbb tu mendownload jak.

ishiko said...

adehh.. maleh nk download.. tggu sedut citer nga mmber je.. kt wayg tgk citer best2 je.. hehhe^^

CIK FERRA AWW said...

HEHE I MALAS DONLOT. TGOK MUVIE JER. SBB ADA TEMAN NYEEE ;P

Bella Bell said...

tak reti nak download.. tunggu kawan2 je la yang dowload.. tak pon po tengok kat panggung sendiri.. heheh!!~


err.. abu dah kerja ke? ingat belajar lagi :)



^^

vampire's lovex said...

dulu suka barang free,sekarang dah kaya,pegi panggung je..kan ?? itu la pengajaran nye..hahaha...

alif haris said...

hahahahah .. tu pengajran ke ?? mcm bukan jew .. haha

betul tu bro .. download je selagi ade tente yg laju .. hehe

Mawar Berduri said...

bukan2.. dulu abu jarang pergi cinema dan sekarang da rajin..

yeah! aku betul..

tia @ Ini Kisah Tia said...

hahaa ! pengajarankah ? ya ka ni tak mau download lagi dah lepas ni ?? :)

ABU said...

abu: hahaha stop la skung..sama la..pegi tengok wayng jak..

faiz: hahaha biasalatu..kitaorng mcm tu gak..abisu semua nak download, mmg slow la jadinya

addin: hahaha azam la sngt..dah lama stop la...

masin: bagus la tu..teruskan..hahaha


tauke budu: betul tu..masa sngt berharga okay..

aisyah: ko mmg..:P

ecah: belaja la..senang jak..google kalau tak reti..:)

apik: kan..zaman dah berubah.. ni msti kes tak baca entry seblum ni kan.hehehe :P

vp: mana ada kaya..ish..sekadar menikmati hasil titik peluh jak..:P

alif: pengajaran la jugk hahaha

mawar: dulu jarang skung rajin ya tepat sekali..

tia: pengajaran la..hahaha

nawal: apa tu..? :P

en dani: pengajaran la kan..hahaha zaman dulu2 la katakan..

adan: hahaha dulu duit pinjaman skung duit sdiri..nikmatila..

ishiko: skil tu pun aku pakai jugak maza zaman study..tunggu kawan download..kopi jak hahahah

cik ferra: ya la tu ka..hehehe

bella: dah kerja la..

Fyqa said...

bagus la kau..


;)

ïêmå å¢klê§ said...

kalau cite aksi macam trnsformers 2 tgk wayang la baru gempak...

tapi cite melayu cinta2 2 kalau nak tgk la, download sudey...

niena shopping2u said...

dlu pn sama..suka tgk cite free, xpun bukak youtube..skang ni kna minima kan..mklum le,pkai broadband pn yg dak skolah punye

khairul akmal azman said...

same cam aku.klw kat poli kota bharu..
mane de wayang
aku download movie kat torrent jela

Bidadari Syurga said...

kita memang boikot cetak rompak... heeeee pasal dah byk kali beli semuanya rugi... gerak2lah... memacam... kalau donload... kita tak mahir sgt.... heeeeee.... kat mana url dia tu? heeeee mehnak usha sat...

~SaL IjOu~ said...

aku masa blaja dulu x penah pun donlot..aku g lepak ngn membe yg suke donlot..lagi best..x yah aku tunggu2 ;p

cikida said...

heehe..pengajaran yg bgus.kekeke..ala...sekali sekala tgok kt panggung ape slhnye kn..hehe..=p

fadh leyanie said...

malas nk download walaupun itu perkara yg senang..
copy dari hard disk kawan je..lagi mudah dari download.:P

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
happy 2nd anniversery

eeemmmm mmg pun down load lagi senang tapi kalau nak kepuasan tengok wayang lerrrrrr.... kan syok tengok skrin besor dan bunyi berdentum baru datang suspen

d_LA said...

aku pakai bibik sekom jadi je download..mkn giler kot mendonlod cite..haha..bkn pe, cni xde panggung, nak tgu bli dvd kdg2 lmbt + mhl..download, tgh bulan mulalah mrh kat bibik sbb selow..hee

YOUsoF said...

Kehkeh.. Dengan sekedaran ko tu, berkurang jugak lah para pen download free kat Malaysia ni.. ;D

Raji and Yeen said...

au suka download video jerp..
ok x cam tuh.???
=.=

GaRy™ said...

hhaha...okeh tuh... aq langsong x taw camana nak download movie free... huhuhu~..

Muhd Aizie said...

Sama je laa kita ^^ tapi sekrang ni bila dah pakai broadband, memang tak download lagi. quota sikit sangt. nak download kat mcd punn lama sangt. tak kan nak duduk berhari-hari dekat mcd kannnn hahaha

Muhd Aizie said...

gua follow blog lu ;)

mykhalis said...

sila kembali ke alam downloaddddd

Fathiah Hamim said...

kenapa tak guna torrent?

muhamad hanif said...

cehcehceh..jgn tanya pasal porn konon ?





allallalalaalaa






psssttt ! maaf tak dapat nak terjah blog..aku baru balik dari mersing ok !

APAN said...

aku biasa copy kat membe je.mmg x dowmload la kot kalau movie.kalau lagu, aku download sendiri.haha...

^baju kurung^ said...

msih lg mnruskn krja2 m'download ni.. tp kalo ade yg dh siap lg best, hadap je trus...

NuSaNa NoSa 91 said...

keen plak hantu copy cite2 drp org.. mls nk download.. ahahahaha~ ^_^

zaty said...

banyak download citer korea. jual kat member.haaha

fikri FAUZI said...

aku pun kaki download gak. lagu2 clipvideo movie semua aku update. hihi

Raji and Yeen said...

oh yker.. sygnya ak baru nak jdi kaki donload
turun2kan lah ilmu kau tuh xD

ayie said...

susah sikit la nak cari movie yg cantik..huhu

amir aizat said...

cerita melayu jer best download kan,hehe

cantekk said...

wa tgk lam tenet jek, skang ada org da uploadkan filem2 kt intenet... bagos.. ;-D

nunama said...

aeh jap.. hehe. rajin tak nak gtau camne nak download movie2 ni?

hehe. :)

p/s: serius tak tahu macam mana. hoho.

hatiretak said...

aku kaki warez,torrent haha..
sekarang warez tk lg

Anonymous said...

hahaha dari dulu sampai la ni
mmg kaki DL
sebulan lau tak cecah 50GB data bkn aku la tu

\(^.^)/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!