Saturday, July 16, 2011

Aku Memang tak Suka Baby..

Tak suka? bukanla bermaksud benci okay!!..
Entry ni adalah respod daripada entry si Adan yang ini.. serius aku memang 'kurang excited' dengan baby yang baru lahir, yang skin color dia masih merah, baby yang tak bergerak.. biasanya baby berusia 4-5 hari la kot tak silap aku..err..betul? aku main agak jak.. aku tak tahu kenapa, comel tu memang la comel tapi kalau nak banding dengan baby yang dah pandai buat bunyi bunyi ogok!! ogok!!, mata dia dah terbuka, goyang goyang kaki dan tangan dia.. itu yang paling aku suka..comel bangat hahahaha.. bias kan aku grrr...

Lagipun aku takut baby yang baru lahir ni.. aku sentuh pun takut ini kan lagi nak angkat, huhu.. risau je kalau terlepas atau aku pegang kuat sangat baby tu..haha.. dah la kecik, diaaaaam je.. nak kaco kaco dia pun tak boleh sebab baby macam tu asyik tidoo jak memanjang.. hahaha..

Ntah la.. aku rasa perspectif aku ni berubah kot kalau aku ada baby kecik sendiri.. bilah la nak ada baby ni..hahaha... aku nak satu, nak dua, nak tiga, nak empat baby..keh keh keh..
macam ni la baby yang aku takut..^^

53 comments:

muhamad hanif said...

alamak..

mcmana nak jd seorang ayah mithali ni ?



AHAHAHAHAHAH

Bella Bell said...

kahwin! kahwin! sebagai bapa nanti ko kena gak pegang baby yang baru lahir.. hahahahah!!~




^^

dill said...

abu, sila nikah sekarang. ahaks

dill.

syrupmasin said...

wuahaha..aku pon same doe..perghh..kalu pegang mcm lembik smcm..haha..takot nk pegang kuat..haha

Fathiah Hamim said...

haha takpe. aku pun takut gak dowh! banyak sangat pantang larang nak dukung. haha

insyaAllah kita berubah la nanti yek. =D

z said...

hahaha.nnt kalau ade baby kat rumah mybe berubah kowt perspektif tu...lepas tu mmg bukan satu dua tiga anak nak, berdozen2.hhahah

sudeh said...

HAHA !
aduyaii
cam manoo laa kalau hang dah kahwin nanti kann hak2

sleeping_maniac90 said...

sme la kita takut nk pgg..
da ar gns.. ad hti nk pgg bayi..
xpsl2 mati patah leher baby tuh, mampus gue heheheheeh

meaw said...

meaw pon takut nak pegang,sebab tulang dia tak keras lagi, lembut..tu yang bahaya kalau orang yang tatau pegang.. biasa baby yg mata tak terbukak sangat dan tak banyak gerak amik masa seminggu gak,pastu hari dan minggu seterusnya baru nampak dia comel.... biasa baby yg baru lahir ni susah nak kata comel ke tak..sebab tak nampak rupa lagi.. i mean, rupa comel tu la ^_^

Nurnajwa said...

Hahaha, payah la nk ade ank nnti tkut nk pegang :D

syirah rasid said...

muahaha! hengat betoi2 xsukaa. adoii
jrg2 dgr laki ceta sal baby neh. egt kureng mnta. hehe comel2

Abu Huzaifah said...

hehe... kne belajar lah nnti.. cara pgg bayi.. mandi bayi... hikhik... seorg bapa yg baik... hOhO.. aku nak 10... hoho

YOUsoF said...

Hehhe semoga ko peroleh lebih daripada 5 cahayamata Bu.. ;D


Aku pun tak berani nak dukung bayi kecik macam tu.. cium pipi sudah..

SoLy SoLicious said...

haisshh...kena cepat kahwin nih.. baru tahu tggujawab bile dpt baby nnti...haha

ツ Bieaz ツ said...

sama arr bukan tak suka takut patah je baby tu kan....hihi

adan said...

ko kena pegang gak bayi merah2 tu nanti.. muzik pernah dia nak dengar dari suara merdu ko bro.. ahahaha..

thanks link blog aku.. love u laju2.. ahahaha..

aku rasa kan bayi yg still merah ni sgt membosankan.. sbb dia tak pandai senyum.. bosan arghhhhh...!!!

nurAMALLINA said...

Anak ramai la syok. HAHA

lilypelangi said...

pelangi lau pegang baby , mesti baby tu nanges .


bab tu malas pegang =,="

WZulhilmi said...

ak pun takut nak pegang. fragile sgt kut. hahaha.

Faraa Eiman's said...

aku suke ! tambah2 new born ! perghh* muahaha ;p

Miscellaneous Smiles said...

abu kawen cpt..

nanti dpt rasa kenikmatan ada anak..~

ishiko said...

baby camni la best.. dye bau original lagi... hehee
adess.. cemana nk azankn baby sndri nnti niii

iniialahaku said...

pak cik aku takut nak dukung ank dia yg baru lahir..hehehe..kelakar plak aku tgk..

syafiqakarim said...

kerja aku sambut baby yg baru lahir.
so,aku takde masalah dengan baby
ni. haha dorg comel weh.
comel. taik pun secoet je. haha
yg tak suka time nak mandi kan.
memang rasa nak campak.hahaha

Miecyber said...

Memamng riso dukung baby baru lahir sebab ringan sangat...

Anif Abdullah @Mr AA said...

sama la.. bukan ego nak bagi kaseh sayang ngan bayi fresh mcmni tp takut kan, apa2 terjadi.. paling berani anif pun,cuit idung je...muahahaaha

vampire's lovex said...

baby cmtu la senang jaga abu oiii...

diammmm je.. hahaha..

nanti anak kau,ok la tu..errr... haha

nfdeeda_zubir said...

aku dah ada anak sebenarnya.
kalau nak tips mnjaga baby, roger aku yer abuu

nawal addina said...

bby comel laa , wngie hape ^^

Syuxer said...

riso aku bila time bercukur nanti..hahahah..arap2 ko boleh pegang baby dengan ok..heheh..;p

Shawn Razaleigh said...

gila, gua pun takot kot. buatnya gua tepusing kepala budak tu.. perghhhh main gila.

d_LA said...

baru je baca kat blog adan psl baby ni..kalo newborn ni suke kacau ms dia tgh tido..suruh bgn..hehe..

**::CIKNUURUL::** said...

tu bukan xsukee,.tu takutt,.ehhe,.lek la abu,.die xgerak,tid mnjang pon bape hri je,..dh sebulan nnti,syok woo,.mse tu dh comel,.montel2 dh,.hehe,.

APAN said...

seb baik ada pengakuan NAK yg last tu...
nak x nak ko kena suka gak nanti ma.sape lagi nak timang anak kecik yg keluar dari isteri ko nanti...
blaja la dengan amek pengalaman dari anak org lain dulu...
aku pun lom penah lagi kalau pegang bayi kecik sngat ni kot....

Bro ahmad said...

dah kawin nnti tau la,,,nak anak,,

leya said...

hahah cmtu la plak die nie..nnti dh smbut baby sndiri kne gk pgg nk azankan btol x..:D

[sutera kasih] said...

sy suka tenung baby yg masih merah2 tu..sgt menenangkan :)

tp sama la jgk xbrani nk pegang sbb msh lembut..

Fyqa said...

mmg xleh jdi ayah lgi ni.

kang nak azankan susa lak.










;)

k e y r i said...

samelah kite. takot betul nak angkat bayi yg baru lahir camtu. ringan sangat takot jatuh. dengan muka innocentnya lagi.. =.=

bunga said...

buga suka baby tapi mmg takut nak pegang babay yang baru lahir..heee

Lieyly ︱ Alia said...

xsuka jgk baby yg merah2 lg..
kalau dah 6,7 bulan nk dekat 1thun dah oke lah..
xmerah2 dah abu :)

shedameor said...

eee, suka baby baru lahir. boleh cubit2 sampai bengkak. dia tak pandai nak ngadu lagi. wakakaa

shedameor said...

eee, suka baby baru lahir. boleh cubit2 sampai bengkak. dia tak pandai nak ngadu lagi. wakakaa

alif haris said...

hahahhaha ..
nnt cmne nk azankan kt baby tu ..

^baju kurung^ said...

haha..
baby kalo msuk 7/8 blan mmg best maen.lg2 yg chubby.
tp bru lahir pnye takut sket.anak org kot

Afzainizam said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip pasang audio sound sistem kereta

uihhhhhhh... try test nak jadi bakal bapa .....belajooorrrr lahhh dari sekarang

deeya said...

kau tu yang menyeramkan aku lah weyh .. eh ! aku cam da bau nasi minyak kau lah abu .. yaaay !

::contengan hati::)) said...

wee same lah takot dengan baby yangbaru lahir takot nak pegang sebab lembot kan badan dia,, bila dia sah sebulan baru pegang ,, best kan pegang baby time tu sebab comel je hehehehhe

amir aizat said...

eh mana boleh, kang dah ad baby nnt

schaze zainn said...

tunggu kamu dpt anak sendiri nanti..haha

masa tu baru rasa syahdu je dapat anak..kikiki xP

amny said...

sudah..kes bahay ni..cmne nk jadi ayh nati..hhehe

Cerah Jeff said...

takpa2,nanti dapat anak sendiri suka la tu ¥¥

Eera Shera said...

tersentuh tgk baby baru lahir..syoknye ade anak sendiri ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bau Busuk!!